Dodano: 2012-12-19 16:59
coś cudownego
z najnowszej płyty Saturnus:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2012-12-19 19:44
minawi sentymentalna
fajnie *_*

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2012-12-20 15:28 Zmieniono: 2012-12-20 15:28
Riverside - Celebrity Touch
Jest miodzik ;]
jam cłek wolny lec ślebodny ;)
Dodano: 2012-12-22 00:03
Lacuna Coil - Entwined
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Dodano: 2012-12-22 10:31 Zmieniono: 2012-12-22 10:35
Z serii 'Opowieści z dobrej strony mocy':
p.s. Cały czas szukam osób w podobnym klimacie do grania lub choćby wymiany nut i pomysłów (powermetal, heavy, neoklasyka + trochę ciężej melodeath, metalcore, hardrock), grunt żeby fajnie, pomysłowo i chwytliwie.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2012-12-22 22:12
Najpiekniejsza muzyka to muzyka kapel ktore juz nie graja
a wniosly ta cala esensje magi mroku sily piekna np Bathory
Quarthon mimo tego ze odszedl niespodziewanie nagral naprawde
inponujace materialy i stal sie wzorcem dla wielu kapel czy ti
black metalowych czt wiking metalowych,choc osobiscie twierdze
za jak wiking metal to rylko Bathory wielu probowalo ale wszyscy
polegli w tym temacie.
Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.
Dodano: 2012-12-25 17:36 Zmieniono: 2012-12-25 17:39
| saurus napisał(a): |
| Najpiekniejsza muzyka to muzyka kapel ktore juz nie graja
a wniosly ta cala esensje magi mroku sily piekna np Bathory |
Niestety nie mogę zgodzić się...
Nie szukając za daleko... Riverside czy Rammstein.
A teraz na tapecie (po raz setny):
Peter Hook And The Light - Unknown Pleasures: Live In Australia
. Dodano: 2012-12-25 18:54
Z całym szacunkiem dla kapel które grają i pokazują klasę tak jak chociażby SAXON,MANOWAR i bez wątpienia chwała im za to bo jednak byli pionierami danego stylu. czy takie zespoły z mego swiatka JAk IMMORTAL,GORGOROTH... Z wiekiem jednak ja osobiście wolę do korzeni zrobić VENOM,BATHORY,HELLHAMMER,BURZUM,MAYHEM oczywiście jak Mayhem to tylko z Dydem i Euromunusem. Dziś jesteśmy świadkami kolejnych odsłon black metalu patrząc na takie zespołu typu Dimmu Burgir i porównać do niego Venoma czy Hammerfalla to troszkę ten black odszedł od korzeni. Jedynie w podziemiu jeszcze jest dobry black metal z lat 80. Bez wątpienia dzisiejsza scena black metalowa zmieniła się... Co nie znaczy że nie ma zespołów które dają radę. Black metal od zawsze był plugaw brudny i antyspoleczny. Niestety ewolucja muzyki w tym gatunku nie wyszła dobrze.
Dodano: 2012-12-26 17:39
Ja w black metalu nie siedzę więc nie wypowiem się
A muzycznie:
Dodano: 2012-12-26 22:20
....,a ja wejde w gorgusie.
Ad Majorem Sathanas Gloriam
Dodano: 2012-12-27 23:55
Soundgarden - Fell On Black Days
. Dodano: 2012-12-28 12:52
| Z całym szacunkiem dla kapel które grają i pokazują klasę tak jak chociażby SAXON,MANOWAR i bez wątpienia chwała im za to bo jednak byli pionierami danego stylu. czy takie zespoły z mego swiatka JAk IMMORTAL,GORGOROTH... Z wiekiem jednak ja osobiście wolę do korzeni zrobić VENOM,BATHORY,HELLHAMMER,BURZUM,MAYHEM oczywiście jak Mayhem to tylko z Dydem i Euromunusem. Dziś jesteśmy świadkami kolejnych odsłon black metalu patrząc na takie zespołu typu Dimmu Burgir i porównać do niego Venoma czy Hammerfalla to troszkę ten black odszedł od korzeni. Jedynie w podziemiu jeszcze jest dobry black metal z lat 80. Bez wątpienia dzisiejsza scena black metalowa zmieniła się... Co nie znaczy że nie ma zespołów które dają radę. Black metal od zawsze był plugaw brudny i antyspoleczny. Niestety ewolucja muzyki w tym gatunku nie wyszła dobrze. |
szanuję kapele które wymieniłeś a niektóre nawet bardzo lubię, ale wydaje mi się że jednak progres jest czymś naturalnym w każdym gatunku muzycznym, owszem pewne zespoły będą zawsze kultowe i na swoim miejscu w panteonie, ale to nie znaczy że ci którzy nawiązywali do nich i w sposób twórczy wykorzystywali jest złe, Dimmu Borgir nie jest już zespołem grajacym black metal chociaż z tego nurtu się wywodzi i jego elementy w ich muzie wciąż słychać, wiem że jest to zespół mocno opluwany przez ortodoxów ale co tam ja sobie muzyki nie wyobrażam bez Puritanical Euphoric Misanthropia, album arcydzieło technicznie jak i klimatycznie(na tej płycie są jedne z najlepszych aranżacji perkusyjnych w metalu-ciężka acz precyzyjna ręka Barkera)majstersztyk, do kapel które wymieniłeś dorzucę jeszcze znakomity Emperor,
Dodano: 2012-12-28 18:12
moje odkrycie roku BLACK SUN AEON, muza rozwaliła mnie na łopatki, cztery doskonałe albumy, ciary na potęgę, ciężar i mrok, piękno i brzydota do tego potęga zimowych pejzaży
Dodano: 2012-12-28 19:53
Jak najbardziej Emperor Czy chociażby taki zespół Summoning polecam utwór w jezyku MORDORU Mirdautas Vras W tym utworze nie ma gitar lecz warte uwagi bębny i wstążki klimatyczne. Zespół jest naprawdę przesiakniety epickimi wstawkami z powieści Tolkena pierwsze albumy bez wątpienia są mocne ale wszystko krąży w świecie srudziemia. Jeżeli ktoś uwielbia Powieści TOLKENA to do książki jak znalaz zespół.
Dodano: 2012-12-28 22:32
| Jak najbardziej Emperor Czy chociażby taki zespół Summoning polecam utwór w jezyku MORDORU Mirdautas Vras W tym utworze nie ma gitar lecz warte uwagi bębny i wstążki klimatyczne. Zespół jest naprawdę przesiakniety epickimi wstawkami z powieści Tolkena pierwsze albumy bez wątpienia są mocne ale wszystko krąży w świecie srudziemia. Jeżeli ktoś uwielbia Powieści TOLKENA to do książki jak znalaz zespół. |
Summoning kiedyś się słuchało szczególnie płytka Minas Morgul była fajna, ze starego blacku dla mnie sztandarowe były jeszcze Satyricon "Nemesis Divina", Enslaved "Eld", Dissection "Storm of the lights bane", Immortal "Battles in the north", Samael"Ceremony of Opposites", Limbonic Art"Moon in the scorpio", Old Man's Child"Born of the flickering", Naglfar"Vittra", Lux Occulta"ForeverAlone.Immortal", Thy Serpent"Forest of Witchery", może trochę specyficzne odcienie blacku lubię ale te płytki były dla mnie mocno intrygujace, ze współczesnych kapel polecam Ci Imperium Dekadenz klasyczny melodyjny black, z wikingowych klimatów fajnie czasem posłuchać i obejrzeć chłopaków z Amon Amarth wygląd wokalisty iście wikiński, co do Bathorego to wiadomo twórca kultowy, najbardziej lubię Twilight of the gods i Hammerheart
Dodano: 2012-12-29 21:20 Zmieniono: 2012-12-29 21:22
Dodano: 2012-12-29 22:17
Gyroscope - Snakeskin
Dodano: 2012-12-30 08:26
Sin Cos Tan - Sooner Than Now
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...