Dodano: 2008-04-06 02:24
Masterplan - spirit never die
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Dodano: 2008-04-06 08:04
dusza - SOMEWHERE IN THE REALM OF IMAGINATION, cialo - LUND/SZWECJA
Helium Vola - Liod
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Dodano: 2008-04-06 10:40
Avantasia - "Lost in Space" :D :D :D
jak generalnie nie lubie takiej muzy, tak wokal Tobi'ego Sammet'a mnie rozwala :D
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2008-04-06 10:42
Fates Warning - Disconnected
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Dodano: 2008-04-06 19:12
Dead Can Dance - "In Power We Entrust the Love Advocated"
Dodano: 2008-04-13 21:53
Że już nie korzystam z programu który tutaj kiedyś służył do pokazywania czego tam się słucha to słucham teraz sobie Alien Vampires - No One Here Gets Out Alive (Album)
Dodano: 2008-04-13 22:43
ostatnio wpadła mi w łapki płyta mistrza gitarowej neoklasyki Jasona Beckera pt. Perspective. płyta pokazuje Beckera jako dobrego kompozytora i jest raczej wolna od nudnych popisów szybkości i pochodów rodem z podręczników do muzyki. całość nie zapada dłużej w pamięć poza utworem otwierającym ''Primo''. niesamowity klimat, niesamowita kompozycja, oparta o motywy muzyki arabskiej. nie mogę się uwolnić od niej od dwóch dni 8)
coś co zdecydowanie trudno opisać. zachęcam do zapoznania się z owym utworem w miłych okolicznościach, miłym towarzystwie w blasku świec i przy grzanym winku :wink: gorąco polecam :wink:
Dodano: 2008-04-15 19:27
The 69 eyes - Frankenhooker
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2008-04-16 14:49
nowej plyty Portishead
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Dodano: 2008-04-19 13:59
Nirvana - "Tourette's" :)
życie jest poszukiwaniem prawdy, której nie ma
Dodano: 2008-04-19 14:36
Riverside- Out Of Myself ... i tak bez końca , a juz za miesiąc uczta na "żywo"
Dodano: 2008-04-19 16:56
Etta James "I just wanna make love to you", Nina Simone "I put a spell on you" - i tak w pętli od godziny...
In meiner Badewanne bin ich Kapitän.
Dodano: 2008-04-19 23:26
Helmet - Betty i Meantime. Porcja brudnego i zakręconego core metalu, w sam raz na noc :).
Forever Begins.
Dodano: 2008-04-20 08:11
Battles-Mirrored , amerykański zespół w swojej muzyce łączy math rocka , z elektronika :D
Dodano: 2008-04-29 20:35
Kalmah - For The Revolution - najnowsze wydawnictwo władców bagien, w porównaniu do poprzedniego (The Black Waltz) dużo bardziej zróżnicowane, ale też nieco mniej spójne. Tym niemniej mamy tu do czynienia z niezwykle przyjemnym melodyjnym deathem z wpływami innych metalowych nurtów, bardzo szybki, przyspieszający tętnienie krwi w żyłach album. :twisted:
Dodano: 2008-05-01 21:31
Mike Patton - A Perfect Place
Dodano: 2008-05-01 22:48
U mnie ostatnio 2 rzeczy królują:
Fredrik Thordendal's Special Defects - Sol Niger Within (piękny schizofreniczny jazz-metal)
oraz
Michael Brecker - Pilgrimage (kapitalny jazz z samą śmietanką w składzie, szalenie techniczny, a jednocześnie bardzo subtelny i przemyślany)
.
Dodano: 2008-05-01 23:08
halo theme - mjolnir mix
oraz...
Breaking Benjamin - Blow Me Away
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."