Wysłany: 2006-11-30 19:23
hm po pierwsze powinen byc topic : Czy ktos slyszal Tower
;]
Mowa o Tower , ktory wydal w sumie dwie plyty i dwa demo? Ostatnia plyta to bodaj '99 rok?
Bo oni byli z tego co pamietam z Lidzbarka Warmińskiego
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2006-11-30 20:31
hmm czyli mowimy o tym samym Tower, a co do Lidzbarku, pozwole sobie na podanie pewnego linku. Dobrze mowilem ze mi sie to miasto kojarzylo, co nie zmienia faktu, ze moze to blad
http://www.metal-archives.com/band.php?id=8225
Wysłany: 2006-11-30 21:31
O kiedyś miałam ich CD :) i pamiętam że mi się bardzo podobali :)
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Wysłany: 2006-11-30 23:42
I wszystko jasne.
Mialem kiedys ich plyte, i zdaje mi sie ze slyszalem demo to drugie.
Calkiem, calkiem granie
Wysłany: 2006-12-01 21:45
Slyszalem jedynie "Mercury", ale nie zrobilo to na mnie wrazenia ;/
.
Wysłany: 2006-12-02 06:01
[quote:a193a6644b="Harlequin"]Slyszalem jedynie "Mercury", ale nie zrobilo to na mnie wrazenia ;/[/quote:a193a6644b]
ech powinieseś posłuchać "The Swan Princess" moim zdaniem dużo lepsza, taka "liryczniejsza" , coś w sobie ma
Tower - oj odległe to czasy... :roll:
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Wysłany: 2006-12-24 15:35
mi Tower bardzo przypadł do gustu.... wiecie może czy jest jakakolwiek szansa na dostanie CD albo mp3, albo cokolwiek. Naprawdę z miłą chęcią posłuchałbym "the swan princess", ale nie mogę nigdzie znaleźć, ani kupić... jeśli coś wiecie, dajcie znać...
Wysłany: 2006-12-24 20:55
słyszał ktoś
płytke mercury :D faaajne kawalek forgotten mnie zmiazdzył :D
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Wysłany: 2006-12-24 21:12
[quote:4be5aa1538="red_zary"]mi Tower bardzo przypadł do gustu.... wiecie może czy jest jakakolwiek szansa na dostanie CD albo mp3, albo cokolwiek. Naprawdę z miłą chęcią posłuchałbym "the swan princess", ale nie mogę nigdzie znaleźć, ani kupić... jeśli coś wiecie, dajcie znać...[/quote:4be5aa1538]
na allegro powinienes polowac - co jakis czas sie pojawia :) i to za calkiem przyzwoita cene 7-15 zł :)
.
Wysłany: 2006-12-25 00:06
Moim zdaniem bardzo dobry zespół kupiłem obydwie płyty ich dośc dawno temu i są eleganskie
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-01-06 23:55
Ja słyszałam. Nawet jestem w posiadaniu "The Swan Pricess" i "Mercury". Są bardzo przyjemne dla ucha, chociaż zostały niedocenione przez szersza publikę.
Parę lat temu można było kupić te płyty na wyprzedażach w Media Markt za 14 i 3 zł.
Wysłany: 2007-01-07 08:21
Tia, ale "przejadł" mi się kilka lat temu
Najbardziej muzycznie odpowiadał mi kawałek "Silent scream", kiedy to dośpiewałam sobie do niego damski wokal hahaha (stanowczo brakuje tam jednej ścieżki) ;D Obie płyty przyjemne, ale nic szczególnie ambitnego 
Wysłany: 2007-01-07 11:01
bardzo dobry zespolik szkoga ze sie rozpadl, ale tak juz bywa w polsce ze zespoly tego typu nie sa doceniane
byl jeszcze fajny zespolik qou vadis ze szczecina i rowniez sie rozpadl ale coz, zycie
Wysłany: 2007-01-07 14:01
ostatnia plytke Quo Vadis wypuscil w 02', pozniej bodajze, mieli wspolny projekt z Moonlightem, czy tylko jego wokalistka, ale dlaczego mieliby sie rozpasc? Stronka nadal funkcjonuje, chlopaki koncertuja.
Wysłany: 2007-01-08 18:18
Pamiętam, jek przytaskłam do domu Believera, Nocturnala i Towera. Trzy płytki , które słuchałam na okrągło.. Mama moja skomentowała,że słysząc 2 pierwsze wyobraża sobie, że chodzą za nią jakieś czarne kozły.. (takie dźwięki dziwne na nich były)
. Za to "The Swan Princess" tak się spodobała, że słuchała jej sobie nawet gdy nie bywalam w domu :)
A swoją drogą. Kojarzy ktoś Believera, bo nazwa Nocturnala gdzieś mi no forum już błysła ???
Wysłany: 2007-01-08 18:22
Believer to ten techniczny thrash ? A chodzi ci o Nocturnusa czy nocturnala ?
.
Wysłany: 2007-01-12 05:28
Tak, tak właśnie o tego Believera chodzi :) , Harlequin jestem w szoku, że kojarzysz ten zespół..! Słyszałam tylko jedną płytkę ale bardzo mi sie podobała :) (stare, piękne czasy :) A drugi zespół to Nocturnal, Nocturnusa nie słyszałam.. Kiedyś znałam wiele osób zakochanych w Nocturnalu, teraz jakoś mało się o nim wspomina. Zresztą na forum np., króluje Electro :twisted:
Serdecznie pozdrawiam istotkę o przeogromej metalowej wiedzy !!!! :)
Wysłany: 2007-01-25 12:41
Nocturnala nie znam
, a Believer nie przypadł mi specjalnie do gustu ... w ogóle za thrashem jakoś ja tak ... tak od miski :wink:
.
Wysłany: 2007-01-27 19:03
Ja odkryłam Tower w liceum i przez długi długi czas nie wyjmowałam kasety (hehehe co za archaizm teraz) z odtwarzacza. Szczególnie "The Swan Pricess" przypadła mi do gustu. "Mercury" jakoś tak mniej i po tej płycie przestałam śledzić dalsze losy kapeli.
Bardzo chciałam wybrać się na ich koncert, nawet 2 razy poszłam, ale niestety w obu przypadkach ich występ został odwołany bez podania powodów (raz to było w Gdańsku podczas trasy z Artrosis i Anathema).
Wysłany: 2007-01-30 10:52
Eno nie przesadzajmy, Believer jakos specjlanie nieznany nie jest. Chociaz podobala mi sie tylko plyta Dimensions.
A o Noctrunal, to ktorym mowa? Bo znam 3. Jeden z Polski, ten taki blackowy, chyba z Gliwic, ale glowy sobie uciac nie dam.