Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 21:49
Dzisiaj zdziwiłem się ogromnie 8O gdyż uznano w DP że Polski zespół Plastic /Synth pop/ nie jest godzien opisania go w DP dziwne naprawdę ,czy to znaczy że tutaj nie promuje się Polskich wykonawców (Cudze chwalimy swego nie znamy ?)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2007-10-30 22:01
Przesłuchałam ich 4 kawałki na myspace'owym profilu juz dawno i mi to w żaden sposób pod synthpop nie podpada - to raczej muzyka inspirowana disco z lat 70.( Bootsy Collins), ewentualnie bym to skojarzyła z dokonaniami Moloko czy czegoś w tym stylu... Zresztą, sam profil ich na to wskazuje :) http://www.myspace.com/plasticspace
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 22:07
Cytat ze strony : czat.wp.pl
Plastic
elektro-pop z elementami muzyki lat 80.
mogę podać więcej przykładów :lol:
kolejny cytat z tej strony:
Plastic opiera swoją muzykę na nowoczesnych brzmieniach electro-popu z elementami charakterystycznymi dla muzyki lat 80-tych.
Wysłany: 2007-10-30 22:13
no tak, czaty to bardzo wiarygodne źródło :o
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 22:14
Spoko podam niedługo kolejne przykłady "Bardziej wiarygodne" :D
oto kolejne :
http://myspace.com/plasticspace
Cytat ze strony MySpace : Plastic music is based on modern electro pop sounds
Wysłany: 2007-10-30 22:24 Zmieniony: 2007-10-30 22:41
Boshe, drogi Kolego, przeczytaj moj pierwszy post, bo się gubisz w zeznaniach
Bootsy Collins coś ci mówi w ogóle? Moloko ci coś mówi? No to sobie porównaj, cię proszę, może dostrzeżesz inspiracje w tym dla zespołu Plastic. Ja nie krytykuję bynajmniej tego zespołu. Ja tylko dementuję fakt, jakoby to był synthpop. bynajmniej daleko mu to stylu np. De/Vision, Camouflage czy np. Wolfsheim, prawdaż?
A zespołowi Plastic życzę oczywiście jak najlepiej, ale chyba nie ma sensu na siłę go podciągać pod darkplanetowe klimaty.
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 22:42 Zmieniony: 2007-10-30 22:46
Słucham muzyki od lat 80 tych i wiem co kto gra :P
Wolfsheim z tego co ja wiem nie gra synth popu :lol:
Wysłany: 2007-10-30 22:45
To jak wiesz, to czemu nie słyszysz różnicy ;>
P.S. Jak odpowiadasz na post to odpowiadaj a nie robisz edycję, bo to nieuczciwe wobec rozmówcy. Edycja służy do łączenia postów pod rząd tego samego autorstwa, a nie zwykłych odpowiedzi do tematu.
Boshe, aleś smęcący. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wolfsheim
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 22:56
Plastic czerpie swoją muzykę z lat 80 tych z lat kiedy to rządziły takie kapele jak:Human League ,Bross itd , czerpią całymi garściami z tego co grały zespoły New Romantic i inne zespoły synth popowe tego okresu wystarczy tylko wsłuchać się w to co grają , aby to dostrzec
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 23:01 Zmieniony: 2007-10-30 23:09
Wikipedia :D no tak , aż tak bardzo wierzysz w to co tam piszą :lol:
nie prowadzę z tobą minawi wojny każdy ma prawo do swojego zdania ,ty masz swoje które szanuję ,ja mam swoje zdanie na temat Plastic morze znajdzie się ktoś jeszcze chętny by zabrać głos w tej sprawie :lol: poadrawiem ciebie serdusieńko :D
Wysłany: 2007-10-30 23:07
JA nie wiem dalej o czym tu rozprawiasz - na pierwszy rzut ucha zespół ten nie pasuje do darkplanetowej konwencji, co nie znaczy, że nie jest wartościowy w innej niszy. A ty zamiast zauważyć to, skupiasz się na wykłócaniu o synthpop, który jest zbyt ogólnym stwierdzeniem, aby można było na jego podstawie klasyfikować zespół do danego klimatu.
Wystarczy chyba wejść na profil zespołu na Myspace aby oczywistą różnice zauwazyc. A już new romantic'iem nie wyjezdzaj, bo zajechałeś o wiele, wiele za daleko :wink: Poza tym lata 80te nie były jednolite, a to z czego bierze inspiracje Plastic, z tego co piszą o sobie i pokazują na profilu, oscyluje wokół baaardzo wczesnego okresu 80., a nawet wręcz późnego 70. Nie jestem ekspertem w tej sprawie, ale to co widać na pierwszy rzut oka czasem jest lepsze niż zbędne dywagacje.
Serdecznie pozdrawiam :twisted:
EDIT: Teraz kiedy powinieneś użyc edycji, to jej nie użyłeś :roll: :roll: :roll: Masakra...
Wole cytować Wikipedię (zwłaszcza artykuły nienależące do niepewnych, tam też jest sporo kategorii statusuartykułów, gdybyś zechciał zauważyc...) niż posty na forum albo czaty z pierwszych lepszych portali.
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 23:12
nie piszę tak pięknie jak ty dla mnie Plastic jest zespołem synth popowym i kropka
Wysłany: 2007-10-30 23:19
Ależ ja Ci, Hardkillu nie odbieram prawa do własnego zdania i gustu. Tylko cały czas próbuję zaakcentować, że to nie ta muza jak na DP. Ja np. lubię słuchać powiedzmy reggae, ale nie zapodaję tego do artykułów na DP, czyż nie? Ale na forum można oczywiście podyskutować i o tym, zatem stąd ta dyskusja.
Dzięki All'u za włączenie się do rozmowy :wink:
A moderatora proszę o przeniesienie tematu z "metalu" :lol:
Tymczasem oddalam się od kompa i pakuję manatki na jutro.
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-30 23:26 Zmieniony: 2007-10-31 00:24
Choć lata 80. cytowano już na tysiące sposobów, duetowi Plastic udało się to uczynić z wdziękiem i bezpretensjonalnie. Krążek "Plastic" zasługuje na to by potraktować go z sympatią. To plastik nieszkodliwy dla środowiska.
:lol:
oczywiście po to jest forum :lol: a pro po Plastic nie leży w moim guście muzycznym , daleko im do tego :D
Taaa... zdaje mi się że od początku trochę zbyt dosłownie określiłem styl Plastic jako zespół synth popowy , bardziej chodziło mi o to że mieszczą się między innymi w tym stylu muzycznym , stąd to całe zamieszanie ot co :lol: ale to Plastic po spożyciu wrzuć do odpowiednio oznaczonego pojemnika na surowce wtórne :D
Czy Polski zespół Plastic to synth pop czy nie ? Wysłany: 2007-10-31 00:29
Kapitan_Mineta napisał(a):
[quote:527e086faa]a cóż to za cholerna różnica, czy to synth pop czy pop czy może disco?[/quote:527e086faa]
jak widać dla nie których ma to znaczenie :lol:
akurat trafiło na Plastic :D i jak napisała minawi z czym się zgadzam po to jest forum aby rozmawiać między innymi i o czymś takim :D
Kapitan_Mineta napisał(a):
[quote:527e086faa]zastanawianie sie przez 2 strony czy dany zespół gra synth pop czy może nie uważam za przejaw debilizmu.[/quote:527e086faa]
to co ty tu robisz :lol: hehe