Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Kulinarne pomysły. Strona: 4

Re: Makaron ze szpinakiem a la Minawi ;) Wysłany: 2007-02-08 15:13

[quote:ceed75e34b="Horsea"][quote:ceed75e34b="minawi"]Zatem więc - dla wszystkich zainteresowanych :D :
[color=green:ceed75e34b]Należy półkilogramowy zamrożony szpinak wrzucić na patelnię z małą ilością jakiegoś tłuszczu (masełko, oliwa, olej), rozmrażać go na niej przez na tyle długi czas, że konstystencja będzie "paćkowata"
Od razu też wzmienię, że to jeden z najtańszych i najprostszych przepisów na dobre, pełnowartościowe jadło - oprócz tego umiem dobrze robić jedynie kanapki (jak mam z czego...) :twisted: [[/color:ceed75e34b][/quote:ceed75e34b]

Minawi jesteś bossska! :*[/quote:ceed75e34b]

jak bym mogla sie wtracic to polecam na masle i cebulce podsmazonej ten szpinak i z pieprzem... mmmiiiooodzio :)

si vis amari, ama

Wysłany: 2007-02-08 15:17

[quote:ef630dcb8b="FAFAL"]Cynthia a faszerujesz czymś go czy tylko przyprawy :P[/quote:ef630dcb8b]

faszeruje przyprawamiii :twisted:

a jak mam ochote to ziemniakami w cwiartki pokrojonymi :D pyyycha... ale tak to raczej niczym...

si vis amari, ama

Wysłany: 2007-02-08 15:21

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

no to musi byc bardzo że tak powiem pikantny :P bo jak ja robie to nadupcze tyle przypraw że szok ten kurak zmienia barwe na czerwoną odstawiam na min.2godziny az przejdzie przyprawami (najlepiej z pół dnia jak sie poleży) :) i dopiero wtedy zaczynam piec go.
Ale bardziej mi chodzi o jakiś eksperyment z kurakiem farsz jakiś do niego czy cuś. Już przegladałem tyle przepisów że szok ale jakos ani jeden niezachęcił mnie do zrobienia w dany sposób kuraka. Po za jednym ale o tym później może ktoś o nim napisze :PP

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-02-08 15:27

jaogolnie nie lubie farszy... zadnego swietnego jeszcze nie jadlam wiec tez nie stosuje... :)

si vis amari, ama

Wysłany: 2007-02-10 20:08

mój kumpel Bartek robi najlepszą pizze na świecie :) ciasto jast takie idealnie cienkie, sera tyle, co innych dodatków a sos czosnkowy :) Noone swój przywozi :P
no normalnie niebo w gębie!

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Wysłany: 2007-02-13 17:46

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

[quote:b3f88441f6="Rudy"]mój kumpel Bartek robi najlepszą pizze na świecie :) ciasto jast takie idealnie cienkie, sera tyle, co innych dodatków a sos czosnkowy :) Noone swój przywozi :P
no normalnie niebo w gębie![/quote:b3f88441f6]
Wacuś wczoraj juz pisałem o tym ale jakims cudem to znikło może dzis niezniknie. Daj ten przepis jak go masz chętnie bym wypróbował, gdyż uwielbiam siedziec w kuchni i eksperymentowac a zwłaszcza jak teraz jestem chory to niemam co robic to bym może coś upichcił :P heheheheh

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło