Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

"Zaręczyny" :). Strona: last

"Zaręczyny" :) Wysłany: 2006-06-17 14:27

Weridio i Eye bardzo ładne fotki :)
Aż sie łezka w oku kręci :)
NApiszecie coś więcej?

Wysłany: 2006-06-18 13:21

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Ojeju :oops:
Dzieki. Jeśli chodzi Ci o samą sytuację w której się zaręczyliśmy, to było tak:
W sobotę 14 stycznia miał żeniłć się mój wujek,brat mojej mamy :wink: ,a ja kilka dni wcześniej zakupiłem, z oszczędności (miesiąc bez piwa!!!) pierścionek. Wstępnie myślałem, że jeszcze trochę zaczekam, ale wpadłem na pomysł, że byłoby ciekawie zaręczyć się na weselu wujka ( :twisted: ), Weridia miała złapać welon (o muszniku nic nie wiedziałem), no i złapała, a ja ugadałem się z orkiestrą,żeby po tych całych oczepinach,tańcu itp. dali mi mikrofon...no i poprosiłem ją o rękę...Ze szczęścia się popłakała i jeszcze nigdy nie widiałem jej w takim stanie...nawet nie potrafiła nic powiedzieć :D
8) 8) 8)
Dodać trzeba,że o zaręczynach wiedzieli państwo młodzi i starsza druhna.
No i tak to mniej więcej było... :wink:
Dzięki,Szmaragdowa :wink: :wink: :wink:

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2006-06-18 15:51

Moje gratulacje :)
Ciekawe kiedy moje szczeście wpadnie na tan pomysł...

Zresztę przeciez ja już go zaręczyłam sobie :) W zeszłym roku wracaliśmy z koncertu jakoś ok 1 w nocy. Lało jak z cebra, było strasznie gorąco i biegaliśmy, skakaliśmy po kałużach i było śmiesznie. W pewnym momencie uklęknąl przede mna i spytał czy zostanę jego żoną... Ściągnęłam z palca srebrną obrączkę i założyłam mu na najmniejszy paluszek u dłoni bo tylko tam pasował :) I było pięknie. I nigdy go jeszcze nie zdjął :wink:

Wysłany: 2006-06-18 20:23

ja tez wam ogromnie gratuluje !! :D

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Wysłany: 2006-06-18 21:33

Nie zapomnijcie tylko zaprosić na wesele reprezentacji DP :) :) :) A właśnie kiedy możemy spodziewać się sakramentalnego TAK ?? Trzeba uczcić Wasze zdrowie

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-06-18 22:54

cieszę się razem z wami kochani, ale nie rozumiem jednego, dlaczego taki temat jak "zaręczyny" jest wrzucony do forum "śmietnik". to powinno się zmienić :D nie można tak tego zostawić, przecież to bardzo ważna sprawa dla was i dla nas, forumowiczów z DP, a to w "śmietniku" się znalazło :?

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2006-06-18 23:52

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

hehe.
A kiedy sakramentalne "tak"?
Tego jeszcze nie wiemy...muszę coś wymyślić,żeby nie było standardowo :twisted:
No i oczywiście ekipa DP jest zaproszona 8)
ALe jestem strasznie zaskoczony tym tematem... :wink:
Nie spodziewałem się.

P.S.( :idea: )A może są tu jeszcze inne osoby/pary zaręczone?
Może się ujawnią?

Wysłany: 2006-06-19 00:55

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

NA mnie na razie nie liczcie - nie spieszy mi się :P Młoda jestem cholernie, że aż mnie się o dowód osobisty w sklepach pytają, hehe :D
A na poważnie - to Eye`u i Weridio - choćby sie walilo i palilo, to na waszym weselu muszę być Już się przygotowuję :P

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2006-06-19 12:52

Wybaczcie, że to akurat w "śmietniku" Ale tutaj częściej zaglądamy niż naprzykład do "klimatow" :D Tylko ze względu na nas wszystkich ten temat tu się znalazł :D

Jakby Ktoś nadal czuł się urażony to bardzo przepraszam

Wysłany: 2006-06-19 16:30

a macie już jakiś pomysł na niestandardowy ślub??

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Wysłany: 2006-06-20 09:12

Moi drodzy……z całego serca i mojej chorej wyobraźni wam gratuluje i życzę wspaniałego i jakże Mrrrocznego ślubu =] Jak Ekipa z DP jest zaproszona to ja także się wbijam…..=) Już nie mogę się doczekać aby zobaczyć ten niestandardowy ślub :]

Wysłany: 2006-06-20 12:54

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Pomysły się znajdzie jakieś,
generalnie są już w głowie, ale ich nie zdradzę :twisted:

Wysłany: 2006-06-20 12:58

No właśnie kochani. Do wszystkich z DP trza będzie rozłsać zaproszenia. Tylko ja nie mam zielonego pojecia skad weźmiecie tyle alkoholu co by mroczni goscie mogli nieco dać sobie po garach :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2006-06-20 21:01

ehhh... KostusZku Ty oczywiście o alkoholu.

Tu się liczą zaręczyny, ślub, jedno z najwazniejszych wydażeń w zyciu... a Tobie alkohol w głowie... osz Ty :twisted: :twisted: :twisted:

ja bym się na miejscu Młodej Pary co najmniej obraziła...

ja chce tylko wiedziec jaka będzie sukienka

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-06-22 09:49

Sukienka powiadasz...
Ja to sie zastanawiałem zawsze po co ludzie biorą ślub???? Jeżeli chcą być ze sobą to nie jest im nic potrzebne do tego...żadne papiery, przysięgi...wystarczy po poprostu miłość...

Wysłany: 2006-06-22 12:32

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Symbolika,astarocie,symbolika.
Poza tym, jak mówi mój wujek (ten u którego na weselu klękałem z pierścionkiem) obrączka daje zajebistego kopa związkowi...
Chcę się przekonać, czy tak jest naprawdę.
:twisted: :twisted: :twisted: Poza tym to kocham Weridię i chcę zapewnić jej jako takie bezpieczeństwo
(i nie tylko jej) :D :D :D

A jeśli chodzi o papier i stronę prawną to bardzo nam to ułatwi życie.

Wysłany: 2006-06-22 12:32

Astarot, to nie jest tak...

Bierzesz ślub jesteś związany z drugą osobą "na całe życie", Stajesz się najbliższą osobą w sensie prawnym. JEżeli partnerowi cos sie stnie to jestes pierwszą powiadomiona osobą... Osób z pozoru nieznjomych nie informują.
Macie wpsólnotę majątkową - łatwiej jest wam załatwiac różne sprawy...
No a jeżeli się pojawią dzieciaki to zawsze mają rodziców z tym samym nazwiskiem... Sa różne przypadki ale to chyba jest najważniejsze....

Ja nie będę brala ślubu kościelnego, tylko papierek i heja w romantyczną podróż :D

Wysłany: 2006-06-22 12:39

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Ja chcę ślub koscielny tylko dlatego, że zamiast organisty, będzie jakaś kapela grała!!! :wink:
KostucHa wezmę na gitarę prowadzącą...
Może też Nergal z chłopakami przyjadą, to coś zanucą :twisted: :wink:

Wysłany: 2006-06-22 13:22

To az takie znajomości posiadasz? :D

Wysłany: 2006-06-22 13:38

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

No bo Bruca Dickinsona to fatygował nie będę...
Myślę jeszcze nad Danim, ale jak go chłopaki spili Komandosami na Metalmanii to wątpię czy przyjedzie, bo ma złe wspomnienia, na dodatek babka w monopolu chciała od niego dowód...:wink: :wink: :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło