Alternatywnie Wysłany: 2006-06-15 11:46
Buszując po necie dopadłam na wp mp3 różne fajne mpTrójki mniej znanych polskich zespołów i się zasłuchałam. Stwierdzam po raz kolejny, że warto zainteresowac się rodzimą sceną, taką jeszcze nieskomercjalizowaną...
Może Wy znacie zespoły, które Wam wpadły w ręcę przez przypadek, a się w nich zatraciliście... Może jakieś linki?
Do działu download, to chyba nie wolno wrzucac cudzej muzy bez autoryzacji, zresztą szkoda miejsca na serwerze, skoro już ta muzyczka gdzieś tam sobie jest :) Moje typy na dzisiaj:
Wishing Well - Marynarze tu
Lilith - Pierwsza Ewa tu
Feedback - Awaited Emptiness tu
Wszystko Jedno - Kolejny dzień tu
Oczywiście inne piosenki tych zespołów też są godne polecenia, ale te powodują muzyczną hipnozę. Przynajmniej u mnie :) Zachęcam do ściągania i słuchania - legalny stuff i buszowania po necie. Kto wie, co jeszcze piszczy w WWW :)
Der Tag vergeht für mich, wie ein Gebet an dich. Denke irgendwann an dich, wo du jetzt bist. Was kommt am Ende? Fließt dieser Fluß ins Nichts? Sende ein Zeichen, von dort wo du jetzt bist.
Wysłany: 2006-06-17 13:30
Wishing Well i Lilith faktycznie są całkiem fajne, ale o tym drugim trudno powiedzieć chyba, że jest mało znany, bo koncertuje (przynajmniej w Poznaniu) bardzo często... w każdym razie co zgłebiam liste najbliższych koncertó to Lilith się pojawia :wink:
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Wysłany: 2008-11-17 00:06
Mnie ostatnio zainteresował mało jeszcze znany projekt śląski - Folaigh: http://www.myspace.com/folaigh - do posłuchania w całości (do ściągnięcia niestety nic nie znalazłam) oraz http://www.lastfm.pl/music/Folaigh/Sketches
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-11-23 14:21
hehe u nas na daleeeekim wschodzie, chyba jeszcze zespół Lilith nie grał. Z tego co się orientuję, najdalej na Wschód wysuniętym punktem ich mapy koncertowej Polski była stolica. Natomiast rzeczywiście warto promować takie zespoły właśnie chociażby poprzez polecanie ich innym na różnorakich forach tematycznych. Zawsze co szerszy krąg odbiorów, to większa szansa dla samego zespołu jak i możliwość poznania ciekawych kapel jeśli chodzi o fanów danego gatunku muzycznego. Ja ostatnio na przykład odkryłam na przeglądzie młodych gitarzystów/solistów w Lublinie ( "Solo życia" ) kilka fajnych kapel, min. Fat Belly Family , których muzyka dosłownie mnie porwała :)
Der Tag vergeht für mich, wie ein Gebet an dich. Denke irgendwann an dich, wo du jetzt bist. Was kommt am Ende? Fließt dieser Fluß ins Nichts? Sende ein Zeichen, von dort wo du jetzt bist.
Wysłany: 2008-11-23 14:46
... Wysłany: 2008-11-23 14:46
Futurobnia www.futurobnia.pl
Amnezja www.amnezja.art.pl