Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Ordo Rosarius Equilibrio & Spiritual Front. Strona: last

Ordo Rosarius Equilibrio & Spiritual Front Wysłany: 2007-05-26 20:06

Przyznam szczerze i bez bicia, że na split tych dwóch projektów trafiłam całkiem niedawno i wywarł on na mnie ogromnie wrażenie. Wgniotło w fotel od razu.
Czy zetknęliście się z płytą "Satyriasis"? Jeżeli tak, to co sądzicie na jej temat?
Wszystkim, którzy jeszcze nie mieli okazji obcować z tym albumem gorąco go polecam. :)

Nie wywołuj żuka z soku.

Wysłany: 2007-05-26 20:33

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

Jeśli palce w tym maczało Ordo Rosarius Equilibrio to muszę to koniecznie znaleźć :twisted:

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2007-05-26 20:37

Ano maczało, maczało :). Zresztą słychać, że ostatnie zdanie podczas nagrywania tej płyty należało do ORE, chociaż i Spiritual Front nie pozostał bierny - wypadkowa twórczości tych dwóch kapel jest niesamowta. Ja nadal jestem pod ogromnym wrażeniem tego wydawnictwa. A ostatnio wyszperałam jeszcze jeden split SF, tym razem z Naevus - w podobnych klimatach, ale jednak nie ma tego "czegoś", co urzeka na albumie z Ordo Rosarius Exuilibrio...

I pomyśleć, że do kupna płyty zachęcił mnie tytuł, który bardzo kojarzył mi się z Gui Generis Umbra. :P

Nie wywołuj żuka z soku.

Wysłany: 2007-05-26 20:53

nomay (Bicz)
nomay

No właśnie przesłuchałam pierwszy kawałek z tego albumu...Wybitnie słychać ORE...ta charkterystyczna deklamacja, tak swoista dla tej grupy. Trzeci kawałek (aktualnie słucham) już w nieco innym klimacie ale słychać akcenty ORE chociażby w instrumentarium i wstawkach będącymi powtarzaną sekwencją słów...(sex, scar, sex, scar...)
Póki co...dla mnie bomba 8)

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Wysłany: 2007-05-26 21:17

Ha! Cieszę się, że się spodobało!

Moje ulubione nagranie na "Satyriasis" to "Your sex is the scar" - boski wstęp, genialna melodia... Niebo!

A projekt Lycia kojarzysz? :D

Nie wywołuj żuka z soku.

Wysłany: 2007-05-26 21:51

nomay (Bicz)
nomay

[quote:18f41437d6="IceQueen"]Ha! Cieszę się, że się spodobało!

Moje ulubione nagranie na "Satyriasis" to "Your sex is the scar" - boski wstęp, genialna melodia... Niebo![/quote:18f41437d6]

Póki co...po przesłuchaniu połowy..mój faworyt:)

[quote:18f41437d6="IceQueen"]A projekt Lycia kojarzysz? :D[/quote:18f41437d6]

No ba! Mam osiem albumów 8)

Wysłany: 2007-05-26 21:58

Pokłony! A ja mam tylko jeden... Podziel się :P

Jakie kapele polecasz?

Nie wywołuj żuka z soku.

Wysłany: 2007-05-26 22:09

nomay (Bicz)
nomay

Sporo jest tego co uważam za godne polecenia...Christblood, Ordo Funebris, Devil Doll, Autumn Tears, Coph Nia, Corvus Corax, Cultus Ferox, Dark Sanctuary, Dargaard, Helium Vola, Delerium (zwłaszcza płyty "Poem" i "Karma"), Desiderii Marginis, Diary of Dreams (zawsze przy kawałku "Oblivion" ryzę jak boberek), Sopor Aeternus....ło matko dużo tego jest, za dużo by wymieniać
:wink:

Wysłany: 2007-05-26 22:26

Sporo z tych grup znam i także bardzo lubię. :)
Ostatnio znów wróciła mi "faza" na Qntal i Collide... Co o nich sądzicie?

No i oczywiście schizowe Dornenreich...

Nie wywołuj żuka z soku.

Wysłany: 2007-06-11 16:45

Miło, że IceQueen wspomniała o tym projekcie.

Akurat nie trafiłam na niego przypadkowo, bo Ordo Rosarius Equilibrio słucham od dawna. Ale właśnie split Satyriasis ze Spiritual Front wciska mnie we fotel.

ORE zaprezentował się tutaj bardzo dojrzale - nie grając już w tak oszczędny sposób, ale jednocześnie zachował swój styl. Te deklamacje są tak charakterystyczne, że trudno ich pomylić z czymkolwiek innym.

Owszem: ,,Your sex is the scar" miażdży :P
Jednak moim faworytem jest i pozostanie ,,Three is an orgy, four is forever" :D

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2007-07-10 02:17

No love will ever save you, no kisses are too deep
No cross will give you answers, or satisfy your needs
No faith will give you pleasure, that takes away the pain
But hate will give you meaning, and make you feel again

...Hell is where the heart is, it’s a place for you and me

Wspanialy utwor. Ja takze mam wszystkie plyty Ordo(Rosarious) Equilibrio..Osobiscie wole pierwsze produkcje,chociaz na nowych jest wiele swietnych utworow.
"Hell is where the heart is ",to moj faworyt,jesli tak mozna to nazwac.
Oprocz mnie,znam tylko dwie osoby ktore sluchaja takiej muzyki.Slucham calkowicie odmiennej,co by Was zapewne zdziwilo :wink: Ale nie o to chodzi.Chodzi o to ,czy ta muzyke sie czuje i rozumie.Pozdrawiam!!!

Wysłany: 2007-07-15 22:10

He he!Tak,to zalezy od znajomych.Nie slyszalem o tym projekcie. Ostatnio w moje rece wpdla kompilacja Flowers Made of Snow.Coph Nia,Ordo Rosarious Equlibrio,Skin Area,Nacht,In Slaughter Natives... A takze Masters of Hardcore Chapter XXIII,Passenger of Shit-Shitwank(Mieszanka psychiczna Speedcore-Breakcore-Noisecore :wink: ),Thunderdome 2007,oraz produkcje Quato,wszystkie czesci Deva Station :twisted: . Jestem z calkowicie innego klimatu. Gabberheads!!! It's My Lfe and i do what I Want!!! It's My Life and I Think what I Want!!!Hardcore4Life!!!Pozdrawiam!!!

Wysłany: 2007-08-05 06:47

Mammawombwomb (Bicz)
Mammawombwomb
Torun/Houston/Buenos Aires

W takim razie, jezeli jesli nie znasz, to dosc zblizone klomatycznie do tego o czym sie ten watek zaczal, sa i polecam: Camerata Mediolanense ("Madrigali"), Ô PARADIS & NOVY SVET, Ophelias Dream, i The Moon Lay Hidden Beneath a Cloud. Milego sluchania.

Jestem pasazerem na statku Ziemia.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło