Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Katie Melua. Strona: last

Katie Melua Wysłany: 2007-02-02 15:13

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

Ketevan "Katie" Melua znakomita piosenkarka i kompozytorka angielska Urodzona w Gruzji. Co sądzicie o tej jak dla mnie fenomenalnej wokalistce o boskim głosie ??? Jestem bardzo ciekaw waszych opini gdyż w moim gronie znajomych jak wspominam o Katie to zaraz wybuchają śmiechem czego ja słucham. A moim skromnym zdaniem babka ma wielki talent i możliwości i jak na swój wiek jest naprawde dobra i ładna :P hehehehehehehehe

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2007-02-02 15:57

Z tego co slyszalem w radiu (czyli raczej nie wiele, jakies moze dwa - trzy kawalki) to brzmi to calkiem interesujaco, fajny glos ma kobietka, muzyczka tez taka raczej przyjemna, cos w sam raz zeby zapodac w ramach odpoczynku po jakiejs mlocce :wink: w kazdym razie to co slyszalem sprawilo ze z checia zapoznam sie z wieksza iloscia tworczosci tej mlodej uroczej damy :mrgreen:

--------------
Gentleman-Children Of Tomorrow (live)

united we stand divided we fall

Wysłany: 2007-02-02 15:58

gothic_girl (Bicz)
gothic_girl
Skierniewice/Warszawa

Też sądze, za ma talent :) Słyszałam kilka jej piosenek, ale moim zdaniem są "o czymś" :) np.Spider's web :wink: Kobieta ma w swoim głosie coś co przyciaga :)

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Wysłany: 2007-02-02 20:22

Ja widziałem w tv "Spider's Web" i jakiś jej koncert. Całkiem interesująca muzyka, taka luzująca :D Na tym koncercie zagrała parę całkiem fajnych trochę bluesujących kawałków :) Głos dziewczyna faktycznie ma interesujący, piosenki fajne a do wyglądu też się nie przyczepię :twisted: Muszę sobie skombinować jakąś płytke :)

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2007-02-03 00:39

Jako pierwszemu przyjdzie mi się wyłamać. Słyszałem również jej 2 bardziej znane utworki w radiu (trudno było nie usłyszeć biorąc pod uwagę jakimi hitami sie stały). Ani "Nine Million Bicycles" ani takze "Spider's Web" nie wywołało u mnie żadnego porywu euforii na punkcie jej twórczości i choć wokalistka ma ciekawy głos to jednak jej utwory biją dla mnie z bardzo szarością. Przynajmniej w moim odczucia mało w tym co przekazuje jest jakichkolwiek uczuć...

Oczywiście opinia po przesłuchaniu 2 utworów jest opinią o bardzo małej wartości...

I chyba nie wynika moja opinia z faktu ograniczenia muzycznego, bo akurat taki popowy jazz nawet lubię i chętnie słucham innych wokalistek. :)

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-02-03 13:08

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

heheeh wiedziałem że maja nasrane w głowach te moje znajome
Kaite jest dla mnie fenomenalna wokalistką jej utwory powoduja u mnie gęsią skórke i tego sie niewyprze za cholere !!!!
Dziękuje za wasze opinie !!
Uswiadomiły mi to że ludzie pokroju Metalowców, rock n rollowców tez umia słucha spokojnej i nastrojowej muzyki
Pozdrawiam !!!!!!!!! :D

Wysłany: 2007-02-06 20:10

Oj Tak KM to chyba piosenkarka wszystkich mamuś... moja też mnie do niej zniechęciła.Uważam, że jej muza jest trochę jak krówka niby fajnie, ale klei się do zębów i się rozciąga. :D jestem głodna stąd porównania gastronomiczne

:)

Wysłany: 2007-02-06 20:31

Zgadzam się :) moja mama też jej słucha :?

Wysłany: 2007-02-06 22:27

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

[quote:befe2de18e="noone81"]Gratuluję 'tamatu w klimacie' :twisted:
Następny będzie o B.Kozidrak? No to potem już tylko Mandaryna...[/quote:befe2de18e]
Dziękuje bardzo a nad panią Kozidrak zadstanowie sie. Jeśli stwierdze że jest taka potrzeba to pewnie i takie cos sie pojawi. Lubie poznawac opinie innych ludzi na dane tematy Wtedy człowiek wiecej sie dowiaduje i jest nie tylko obeznany w jakimś jednym temacie lecz w wielu :) A co do pani Kozidrak to bardzo lubie Bajm i ich utwory i szczerze z chętnością znów poszedł bym na ich koncert :D

Wysłany: 2007-02-07 18:55

noo takkk...
Katie ma niesamowity głos. i ten klimat...
jak najbardziej pozytywnie(:

a Beata K.?
coż, ilu jest artystow w Polsce ktorzy zajmuja sie muzyka od tak dlugiego czasu i wciaz istnieja na scenie muzycznej?
niestety moznaby policzyc na palcach u jeden ręki..
a szkoda...

Wysłany: 2007-02-07 20:15

nie bardzo wiem o co się tu rozchodzi :) że niby co? nad głosem babeczki się zachwycamy? a to nic nie powiem, bo nie słyszałem :)

ale jak mi to ktoś sklasyfikuje, to może się przełamię i posłucham :)
to w jakim stylu owa pani śpiewa? rock gotycki? electro? cold wave?
bo chyba o taki klimat na tej stronce biega :P

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Wysłany: 2007-02-07 20:27

[quote:afe14fe2af="Rudy"]ale jak mi to ktoś sklasyfikuje, to może się przełamię i posłucham :)
to w jakim stylu owa pani śpiewa? rock gotycki? electro? cold wave?
bo chyba o taki klimat na tej stronce biega :P[/quote:afe14fe2af]

prawie jak... w wiesz, co robi w tym kraju PRAWIE :twisted:

a tak serio, to dla mnie to taka mieszanka blues'a z jazzem, ale do końca nie potrafiłbym Katie Melua sklasyfikować dokładnie... :) a dla Was jak nazwalibyście ten styl?

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Wysłany: 2007-02-07 20:29

"mieszanka blues'a z jazzem"?? no to w klimacie strony jak bum cyk cyk :D

"Nie daj się! Siłę masz by wstać!"

Wysłany: 2007-02-07 20:54

A piosenka o 643789632809 rowerach wygrywa wsio :twisted:

.

Wysłany: 2007-02-07 22:57

FAFAL (Matuzalem)
FAFAL
Piekary Śląskie

[quote:df79550380="Rudy"]"mieszanka blues'a z jazzem"?? no to w klimacie strony jak bum cyk cyk :D[/quote:df79550380]
Tu niechodzi o klimat strony lecz o samą muzyke Jeśli by zauważyć to sam temat niejest w dziale Gothic lecz w Muzyka - rózne wiec nierozumiem o co poniektórym biega
Nawet jak by kto zaczoł dyskusje o bayer full to niezmieni to nic gdyż temat bedzie umieszczony właśnie tu. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Rudy a dla cibie proponuje troszke wiecej interesowania sie muzyką a nie określonym działem muzyki.

Wysłany: 2007-02-08 00:11

a jej ulubiony kawałek? mój "Spider's Web"... chciałbym przy nim zatańczyć... przez całą noc...

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Wysłany: 2007-02-08 09:09

Horsea (Matuzalem)
Horsea
Kościan/Poznań

Cóż Katie, droga Katie! Nic odkrywczego.
Wypłynęła kobietka na fali słuchalności takich dam jak: Diana Krall, Norah Jones, Stacey Kent, Eva Cassidy a także Sade, Ive Mendes czy chociażby u nas Anna-Maria Jopek.
Łatwe, lekkie, przyjemne. :) Do posłuchania... od czasu do czasu

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

katie melua Wysłany: 2007-02-25 16:34

strunka (Bicz)
strunka
Kędzierzyn-Koźle

o tej wyjatkowej piosenkarce dowiedzialam sie przypadkiem.wlasciwie na nia wpadlam gdy szukalam jazzu u znajomych.w kozdym razie uwazam ze jest swietna i potrzebuje jej teksty bo chce sie ich nauczyc spiewac. dostalam propozycje, spiewania w zespole jazzowym ,musze tylko znalezc 20 piosenek i sie ich nauczyc.mam nadzieje uzyskac od kogos z tej strony pomoc w znalezieniu. prosze o teksty lub stronki na maila. :D
strunka_k-k@o2.pl
z gory dziekuje i pozdrawiam :D

Nie ma żadnego znaczenia, kim albo czym jesteśmy. I tak zawsze jest Ktoś, kto patrzy na nas z góry.

Wysłany: 2007-02-25 16:52

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

jak dla mnie to kobieta ma potencjał, nawet spory, tylko wydaje mi sie, ze jeszcze potrzebuje czasu, zeby wyrobic swój własny styl, bo płyta, którą słyszałam wydała mi sie dość nierówna jeżeli chodzi o gatunek, ale to takie moje skrzywienie tylko moze 8)

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2007-02-25 18:32

Pamiętam jak z wypiekami na policzkach oglądałam jej występ w Sopocie :)

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło