Castle Party 2018
Zadra
Encyklopedia :

Siela

Litewski zespół Siela powstał na początku 1990 roku i od tego czasu nagrał 9 albumów. Wydawnictwa "Beyound The Field Of Vision" (1994) i "Exile" (1997) są dobrze znane na europejskiej scenie gotyckiej.

Grupa udzieliła wywiadów różnym zinom, a ich utwory znalazły się na licznych kompilacjach (np. "Dark East" z 2003 roku). Grupa zagrała wiele koncertów i wystąpiła na licznych festiwalach. Siela jest uważana za jedną z najlepszych gotyckich kapel na Litwie, gdzie ten nurt jest stosunkowo młody.

Tworzą muzykę po angielsku i litewsku, co jak mówią "pozwala utrzymać równowagę między stylem zachodu i wschodu bez utraty oryginalności". Muzyka, jaką tworzą to unikatowe połączenie litewskiego folku z gitarą i elektroniką. Utwór "The Crow" poświęcony jest Brandonowi Lee.

Skład:

Aurelius - wokal, gitara elektryczna
Deadman - gitara elektryczna


Krakanosh - instrumenty klawiszowe


Hokshila - instrumenty perkusyjne
Shamane - perkusja

Dyskografia:

01. Wind Carying Night (1990)
02. Curse (1991)
03. Meeting Own Star (1992)
04. Black Opium Land (1993)
05. Beyond The Field Of Vision (1994)
06. Rafters (1995)
07. Exile (1997)
08. Tavęs Man Reikėjo (1997)
09. Eldorado (2000)
10. The Crow (2003)

Oficjalna strona internetowa: www.siela.info
MySpace: www.myspace.com/sielaband

Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły