Wracać wciąż do domu Le Guin
Castle Party 2020
Encyklopedia :

Khanate

Khanate (Chanat) - amerykański zespół grający drone doom. Powstał w 2000 roku. Jego członkami są James Plotkin, Alan Dubin (przedtem OLD), oraz Tim Wyskida (Blind Idiot God, Manbyrd) i Stephen O'Malley. Brzmienie zespołu jest bardzo powolne i surowe, piosenki mają czesto ponad 10 minut. Posiadają też bardzo nietypowe sygnatury czasowe, a niekiedy nie mają jej wcale. Całości dopełnia ostry, ochrypły i przenikliwy głos wokalisty, który jest bardzo nieprzyjemny (zarówno dla słuchacza i prawdopodobnie również dla Dubina). Khanate bierze elementy z bluesa, hard rocka i doom metalu. Nazwa pochodzi od chanatu.
Skład:

Alan Dubin - wokal
Stephen O' Malley - gitara elektryczna
James Plotkin - gitara basowa
Tim Wyskida - perkusja

Dyskografia:

01. Khanate (2001)
02. Live WFMU 91.1 (Live) (2002)
03. No Joy (Remix)/Dead (EP) (2003)
04. Things Viral (2003)
05. Let Loose The Lambs Tour DVD (DVD) (2004)
06. KHNT vs. Stockholm (Live) (2004)
07. Live Aktion Sampler (Live) (2004)
08. Capture And Release (EP) (2005)
09. Dead & Live Aktions (DVD) (2005)
10. It's Cold When Birds Fall From The Sky (Live) (2005)

Oficjalna strona internetowa: www.ideologic.org
MySpace: www.myspace.com/khanatefan

Źródło: Wikipedia
Komentarz
Średnia ocena: 0
Oceny: 0
starstarstarstarstar

Podobne artykuły