Dodano: 2011-01-18 19:50 Zmieniono: 2011-01-18 19:55
Szukaj w necie,allegro się kłania, po za tym dostaniesz ich płyty, z całą pewnością w zachodnich sklepach (płytowych) internetowych. ja w ten sposób zdobyłem ich płyty, tylko nie pytaj gdzie bo teraz nie pamiętam, pamiętam tylko że z Chile do mnie trafiły pocztą :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2011-01-18 20:09 Zmieniono: 2011-01-18 20:26
nooo mam, a ogrom płyt wszelakich mają w Peru :) hehehe...

Dodano: 2011-01-18 21:02 Zmieniono: 2011-01-18 21:18
Helalyn Flowers- hybrid moments
| Szmytu napisał(a): |
| [quote:236d1454e7="gothcure"]
Gothic Rock Still Alive <okok> |
Kurcze, dobrze grają.. Ściągnąłem sobie kilka nagrań na mp3;][/quote:236d1454e7] dobry kawalek Szmytu
''trzeba zakłócić ten poukładany tryb życia,do tego ma służyć rock and roll ,bede to robił-jeśli się to skończy,to znaczy że mnie już nie ma .... ''
Dodano: 2011-01-18 22:18
Ten numer wręcz uwielbiam :)
The Awakening - Nothing Like The Rain
<muza>
Dodano: 2011-01-18 22:23
ja ostatnio powracam do płyty "czarna" zespołu ankh. polecam jest tam kilka godnych uwagi utworów
ot przykład http://www.youtube.com/watch?v=evew06BrGwU
Odi profanum vulgus et arceo..
Dodano: 2011-01-19 00:41 Zmieniono: 2011-01-19 00:46
Dzisiaj u mnie poleciał album "Revolver" Beatlesów. Jeden z pierwszych, jeśli nie pierwszy, w którym widać już zaczątki późniejszej psychodelii ("Żółta łódź podwodna"...). Mnie osobiście najbardziej przypadł to gustu "Love You To", gdzie zastosowano elementy muzyki hinduskiej
The Beatles - Love You To
Wcześniej poleciał "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" - chyba najbardziej znany ich album z okresu psychodelicznego :) .
The Beatles - Lucy in the Sky with Diamonds
Ponoć utwór miał być zainspirowany rysunkiem synka Johna Lennona, a nie działaniem dietyloamidu kwasu lizergowego, ale cóż - skojarzenie nasuwa się samo...
I chyba najbardziej pokręcony album Beatlesów, jaki słyszałem, czyli "Magical Mystery Tour".
The Beatles - I Am The Walrus
@_@
Dodano: 2011-01-19 00:57
Theatres des Vampires - Keeper of Secrets
"[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe."
Dodano: 2011-01-19 01:03 Zmieniono: 2011-01-19 01:05
Love You To > faktycznie pobrzmiewa elementami muzyki hinduskiej, a to za sprawą George Harrisona, który to spędził w Indach pewien czas, podczas tego właśnie pobytu zgromadził sporą ilość hinduskich instrumentów, kilka z nich zostało wykorzystanych właśnie w Love You To.Jak i w kilku innych nagraniach The Beatles.Oczywiście G.Harrison podczas swojego pobytu w Indiach zafascynował się kulturą Indii, w tym oczywiście muzyką hinduską.
Jedno z piękniejszych nagrań, G.Harrisona z jego solowej działalności, po rozpadzie The Beatles.
George Harrison - While My Guitar Gently Weeps
Dodano: 2011-01-19 10:41
Jedyna płyta zespołu. Nagrali ją po 7 latach egzystencji, ale jest genialna. Coś jak Dream Theater/Death/Evergrey w jednym (nie wszystko słychać od razu po tym jednym utworze). Szkoda, że to Youtube, bo w lepszej jakości to majstersztyk.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2011-01-19 10:52
znaju i lubiu, hcoc juz chyba ze 4 lata tej płyty nie słuchałem. Ale pamietam, że brazylijska Thessera mi sie podobała tez, bo tych płyt słuchałem jakoś równoczesnie :))
.
Dodano: 2011-01-19 10:57
| Harlequin napisał(a): |
| znaju i lubiu, hcoc juz chyba ze 4 lata tej płyty nie słuchałem. Ale pamietam, że brazylijska Thessera mi sie podobała tez, bo tych płyt słuchałem jakoś równoczesnie :)) |
łeee, skoro znaliśmy i słuchaliśmy ten sam stuff, to szkoda mi czasu, żeby z Tobą gadać, hehe
.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła