|
Yngwie
Matuzalem Posty: 751 Wrocław / Czę... |
2010-09-03 18:54:04
A tam, nie schlebiaj sobie, tworzysz z babcią zgrany tandem :P I niech mi ktoś powie, że Behemoth nie jest kontrowersyjny, skoro nawet wśród samych metali jest tyle skrajnych opinii na temat faktów z życia zespołu. edit: A że temat siłą rzeczy może wywołać uśmiechy na twarzy też trudno ukryć. Ryzyko zawodowe można by powiedzieć. Obojętnie co by mu się nie przytrafiło mogłoby być tematem żartów w jakimś stopniu, np. białaczka - zbyt czarna muzyka, stwardnienie rozsiane - za bardzo się twardziel napinał, miażdżyca - zbyt potężne riffy, cukrzyca - za mało słodyczy w muzie i tak można by jeszcze trochę, a dystans do własnej choroby jest bardzo ważny też, kwestia wyczucia proporcji i granic. od czasu do czasu warto wrócić do źródła Ostatnio zmieniany: 2010-09-03 19:15:05 |
||||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 661 Lublin w pobliżu... |
2010-09-03 19:19:51
Z niektórych wypowiedzi mozna wysnuć wniosek, że wszyscy z białaczką to metale. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||||
|
Ceiphied
Anciliae Posty: 1134 Nowa Sól |
2010-09-03 20:01:55
"Rdza" czasem chwyci ! ''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander |
||||
|
Envy
Bicz Posty: 1182 Złotoryja / Wro... |
2010-09-03 23:32:30
Weź mnie nie denerwuj :P. Żywi przyjaciele różnią się od zmyślonych tym, że naprawde krwawią. |
||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2010-09-04 19:55:03
Wiesz Envy, kiedyś się pokłóciłam z moim religijnym niby exem, bo on uważał, że choroba to kara boska. A ja mu znalazłam fragment w Biblii, w którym Jezus potępia takie myślenie. I wyszło na to, że on, ministrant czytający Pismo św. podczas Mszy, nie rozumie tego, co czyta. Uważam, że dobrze babci odpowiedziałaś. pozdrawiam Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
shagi666
Anciliae Posty: 319 Rzeszów |
2010-09-04 23:11:37
A ja uważam , że źle babci odpowiedziała , bo lepiej przyznać jej rację , zważywszy na to , że przez całe życie babcie mają taką teorię wpajaną. Mimo , że być może , a nawet raczej teoria owa nie ma podstaw , to i tak nie śmiałbym zaprzeczyć jej , w obecności osób w podeszłym wieku , ze względu na ewentualne zaburzenia psychiczne wywołane twierdzeniem , które w ich czasach byłoby nie do pomyślenia. "Rób co masz robić brat , świat jest dziki , nie pozwól by ktoś mówił Ci , że jesteś nikim" |
||||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 661 Lublin w pobliżu... |
2010-09-05 08:28:45
Shagi666, wal Babci prostp z mostu, jeśli długo żyje wiele zniesie, a najgorsze dla bliskich osób jest zakłamanie i obłuda, bo to się czuje. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||||
|
Vika
2010-09-05 19:25:44
I znowu Shaggi666 chce gnój z tematu zrobić. Jak wolisz to swoje Within Temptation (choć osobiście uważam, że 50% jak nie wiecej sluchajacych tego facetów po prostu chce się pogapić i ponapalać na Sharon), to spoko. Jak dla mnie, jeśli kogoś już to mamy nazywać komercyjną postacią, to ją, a nie Nergala. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
cellar_door
Matuzalem Posty: 653 Gdańsk |
2010-09-05 19:35:45
jeszcze raz
Sharon ma końską szczęke, Adam jest ładniejszy time shal tell... |
||||
|
Vika
2010-09-05 19:52:22
Nergal przynajmniej cały czas grał ciężko, a Within przynudza, no głos Sharon wcale nie taki dobry. Ciekawe, co będzie z tym szpikiem dla Nergala. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
Envy
2010-09-05 20:19:53
Dziękuje . A tak z ciekawości zapytam, jak ex zareagował na Twój kontratak słowny ? :D. Zgaduje, że zachwycony nie był, faceci nienawidzą jak to kobieta ma racje...kurczy im sie coś wtedy chyba...
No wybacz, ale jestem przeciwna kłamstwu i obłudzie. To, że ktoś jest stary to nie znaczy, że należy mu we wszystkim przytakiwać, to jest tylko żałosna linia obrony " jestem stary wiec musisz mi przyznac racje bo jak nie to jesteś złym człowiekiem bla bla bla i dostaniesz laską po głowie". Nie wrzeszczałam na babcie, nie pobiłam jej, tylko przedstawiłam jej swój pogląd na całą sprawe. A dzięki Vice, to może zaszaleje i przewertuje biblie z tym ciekawym fragmentem o chorobie :D. Babcia nie ośmieli się biblii sprzeciwić . Żywi przyjaciele różnią się od zmyślonych tym, że naprawde krwawią. Ostatnio zmieniany: 2010-09-06 15:44:26 |
||||
|
shagi666
Anciliae Posty: 319 Rzeszów |
2010-09-05 23:29:06
Dziwne , bo wydaje mi się , że o Nergalu jest głośniej , niż o Sharon. Nie wiem , co jest dobrego w gapieniu się na wokalistkę. Wolę słuchać czyjejś muzyki , niż gapić się na jej autora. Ah i pytania dwa Ci zadam , skąd Ci takie statystyki do głowy przyszły ? I skąd wiesz , co ja chcę zrobić ? Jak już wcześniej napisałem , wyrażam swoją opinię na temat Nergala , jeśli się z nią nie zgadzasz , to zatrzymaj to dla siebie , bo ja się w twoją nie wpierdzielam "Rób co masz robić brat , świat jest dziki , nie pozwól by ktoś mówił Ci , że jesteś nikim" Ostatnio zmieniany: 2010-09-05 23:29:05 |
||||
|
Vika
2010-09-06 11:43:59
@Envy: no moj ex był zmieszany i generalnie starał się obstawać przy swoim. Cóż, trudna rada. Po moim examie jutro przeszukam moje kieszonkowe wydanie Biblii i postam sie odezwac w sprawie tego fragmentu w tym tygodniu do Ciebie na priv jak chcesz. @Shaggi666: Tak, tylko kwestia, jak wyraziłeś. Wiesz, chodzi mi o to, że wyjechałeś z tą komercjalizacją odnośnie Nergala, a wobec części zespołów, których słuchasz, można postawić ten sam zarzut - komercjalizacji, wydelikacenia itp. Lubię np. Dimmu Borgir tak, jak Ty, ale zdaję sobie sprawę, że ich starsze kawałki są lepsze i mocniejsze. Podchodzę do tego spokojnie ale wiem, że część ludzi na nich za te zmiany najeżdża. Wg z komercjalizacją i tym całym narzekaniem na to jest tak, jak Yngwie powiedział. A statystyki swoje mam bo znam dużo kolesi Dobra spoko bedziesz w 1% wyjątków, ale i tak potwierdzających regułę. :D Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3334 Aureus Mons |
2010-09-06 16:27:15
no Adama Armin van Buuren nie zaprosił do użyczenia głosu w swym kawałku
w sumie to lepiej pasowałoby mi gdyby specjalnie dla Nera kawałek zrobił Timbaland albo D. Guetta ;P Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||||
|
Envy
2010-09-06 17:17:47
A byłoby mi bardzo miło. Żywi przyjaciele różnią się od zmyślonych tym, że naprawde krwawią. |
||||