Jaki sprzęt muzyczny polecacie?

Help
Forum : Audio - Video
1 | 2 Następna
amorphous
Redaktor
amorphous
Miasto: Poznań
2010-01-28 04:32:28 Jaki sprzęt muzyczny polecacie?
Jaki sprzet do słuchania muzy polecacie w różnych kategoriach cenowych?
Life is complex. It has real and imaginary components

FAFAL
Anciliae
FAFAL
Miasto: Piekary Śląskie
2010-01-28 23:21:18
Sprzęt Lg jest good jo wogóle nie narzekom. 4 głośniki po 50W. Do mieszkania m2 starcza w zupełności. Czysty dźwiek całkiem dobra dynamika. Tyle że mało z tego korzystam bo 3/4 muzy i tak słucham na słuchawkach. Obecnie mam słuchawki AKG K 142 jak dla mnie idealne. Wcześniej używałem słuchawek Panasonic i Sony.
WóDKI NIE PIJ TRAWY NIE PAL SłUCHAJ TYLKO HEAVY METAL

Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Miasto: Poznań
2010-01-28 23:32:56
Ja mogę polecić Yamaha PianoCraft E810, którą sam posiadam.
Cudowny i czysty dźwięk wg mnie, natomiast wg wyczytanych gdzieś opinii ekspertów - namiastka audiofilskiego sprzętu (i dobry początek audiofilskiej przygody).
cena w zależności od sklepu (ok. 1600 - 2800)
w kategorii mini wież, podobno najlepszy sprzęt
W tym temacie jednak nie jestem biegły.

http://www.hi-fi.com.pl/testy_hifi_stereo_txt.php4?id=228

http://www.audioklan.com.pl/www-artykuly.php?id=71

"chciałbym dotrzeć do miejsca, z którego nie chciałbym wracać. Takiego miejsca szukają wszyscy. Ja także. Niektórzy mają wystarczająco bogate słownictwo, żeby opisać tę potrzebę, a niektórzy mają pieniądze, żeby ją zrealizować."
Ostatnio zmieniany: 2010-01-28 23:38:45

DEMONEMOON
Primogen
DEMONEMOON
Miasto: TowerHamlets
2010-01-28 23:46:32
Do CD mocny i dobry zestawik stereo,a MP3 dobra karta dzwiekowa i dobre słuchawki
0((((

thistle89
Moderator
thistle89
Miasto: Kościerzyna
2010-01-29 00:14:03
Zacytuj:
Jaki sprzęt muzyczny polecacie?

Zaje*isty

(Nie mogłam się powstrzymać.)

(O - nowy dział jest - ale skrzynki nadawczej nie ma.)
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum. http://oskarliterski.blog.pl http://czyndobro.org/

Wainamoinen
Anciliae
Wainamoinen
Miasto: Poznań/Ełk
2010-01-29 17:51:43
Polecam głośniki 2.1 Logitech Z-2300. Duża moc, znakomita jakość dźwięku przy muzyce, grach i filmach (chociaż przy tych brak efektu surround). Ponadto ładnie wyglądają i nie zajmują zbyt dużo miejsca. Cena także nie jest straszna (rok temu kupiłem na allegro za 430 PLN), dlatego polecam każdemu, kto chce mieć przyzwoity sprzęt, niekoniecznie z najwyższej półki.
Rule 11: All your carefully picked arguments can easily be ignored.

Vanique
Primogen
Vanique
Miasto: Wodzisław Śl.
2010-01-31 13:48:54
Jakie słuchawki polecacie do 300 zł? Kompletnie się na tym nie znam a chce sobie zrobić prezent na urodziny :P
"tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" Albert Einstein

RuczajDJ
Moderator
RuczajDJ
Miasto: Poznan/ZGora
2010-01-31 15:42:39
Vanique Napisał:
Jakie słuchawki polecacie do 300 zł? Kompletnie się na tym nie znam a chce sobie zrobić prezent na urodziny :P

Pytanie jakie sluchawki? Nauszne czy pchełki? Do chaty czy przenosne? Otwarte czy zamkniete?
Ale zakladajac ze nauszne....
Generalnie trzymaj sie dobrych firm jak np. AKG, Beyerdynamic, Sennheiser (poza tanim modelem HD201, porażka), moze Denon (jesli jakies denony sa w zasiegu trzech stówek). Radzilbym odpuscic sobie wynalazki typu Philips, Teac, JVC, Panasonic itd itp ktore znajdziesz w tych cenach.Tak samo uwazaj na Sony, firma znana i lubiana, ale ich tansze sluchawki sa slabe, oczywiscie moim zdaniem Ogolnie jesli to ma byc sprzet na dluzsza mete to trzymaj sie tych bliej 300 zł niz ponizej A moze nawet troche dolozysz
Ja teraz uzywam AKG, w domu i na scenie przy graniu i jakosc jest naprawde swietna. Nastepne tez kupie AKG

Vanique
Primogen
Vanique
2010-02-02 21:22:51
Dzięki połaziłam dzisiaj po sklepach i znajomy przekonał mnie do słuchawek creative aurvana live zamówię je w piątek mam nadzieję że się nie zawiodę xD
"tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" Albert Einstein

czarnamamba18
Fae
czarnamamba18
Miasto:
2010-02-06 17:16:14
i jak? wato kupić?

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Miasto: Wrocław
2010-02-06 17:37:29
A co polecacie z przenośnych odtwarzaczy mp3? Parę miesięcy temu zainwestowałem w odtwarzacz Sony z redukcją dźwięków otoczenia i jestem z niego bardzo zadowolony.
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie.

Vanique
Primogen
Vanique
2010-02-06 19:39:00
W łapkach słuchawki będę miała w poniedziałek lub wtorek zależy jak uda mi się ze szkołą :D
Z mp3 to ja mam adys S7, kupiłam ją chyba 2 albo 3 lata temu, nie wiem nie znam się bo to moja pierwsza i chyba ostania mp3 bo przerzuciłam się na komórkę muzyczną, ale jak się do niej podłączy słuchawki Sennheiery albo jakie kolwiek inne z tych lepszych to gra jak dla mnie bardzo fajnie. Ot taka sobie zwykła mp3 za 80 zł lecz przeszła ze mną niejedno tylko ekranik się jej rozlał po spotkaniu trzeciego stopnia z pewną butelką... Mimo to żyje do dziś :D
Ostatnio zmieniany: 2010-02-06 20:05:57

Vanique
Primogen
Vanique
2010-02-08 21:09:34
Mam,mam je w końcu !!! Zaznaczam na początku że to miej pierwsze tak drogie słuchawki (mój wcześniejszy rekord to było 30 zł) i że się na tym kompletnie nie znam xD Jak na razie słuchałam ich na komórce i 5 letnim komputerze z zintegrowaną kartą dźwiękową i jedyne co mogę powiedzieć to to że są boskie (ale w sumie to każde były by dla mnie cudem:D)! Nie umie się doczekać kiedy wymienię mój złom na coś lepszego co nastąpi za ok miesiąc w tedy kiedy się rozgrzeją czy jak to się tam zwie po fachowemu :D nie tłumią do końca dźwięków z otoczenia ale skutecznie je przytłumiają. Trzeba zaopatrzyć się w lepszy przedłużacz bo ten co jest dodany rzeczywiście znacząco spłyca dźwięk. Są niesamowicie wygodne i super grzały ucho jak wracałam do domu :D

Vanique
Primogen
Vanique
2010-02-08 21:09:37
Mam,mam je w końcu !!! Zaznaczam na początku że to miej pierwsze tak drogie słuchawki (mój wcześniejszy rekord to było 30 zł) i że się na tym kompletnie nie znam xD Jak na razie słuchałam ich na komórce i 5 letnim komputerze z zintegrowaną kartą dźwiękową i jedyne co mogę powiedzieć to to że są boskie (ale w sumie to każde były by dla mnie cudem:D)! Nie umie się doczekać kiedy wymienię mój złom na coś lepszego co nastąpi za ok miesiąc w tedy kiedy się rozgrzeją czy jak to się tam zwie po fachowemu :D nie tłumią do końca dźwięków z otoczenia ale skutecznie je przytłumiają. Trzeba zaopatrzyć się w lepszy przedłużacz bo ten co jest dodany rzeczywiście znacząco spłyca dźwięk. Są niesamowicie wygodne i super grzały ucho jak wracałam do domu :D

DEMONEMOON
Primogen
DEMONEMOON
Miasto: TowerHamlets
2010-02-08 21:18:44
Vanique Napisał:
Trzeba zaopatrzyć się w lepszy przedłużacz bo ten co jest dodany rzeczywiście znacząco spłyca dźwięk. :D

0((((

1 | 2 Następna
Forum : Audio - Video