|
CatGirl
Matuzalem Posty: 1053 Toruń |
2010-11-02 09:37:34
Od zawsze miałam tak, że niektóre utwory Closterkeller uwielbiałam, a innych nie byłam w stanie nawet przesłuchać do końca. Na tej płycie jest chyba zdecydowanie więcej utworów na "tak", świetne "12 dni" i moja ulubiona "Dwie połowy". Zespół Closterkeller jest o tyle specyficzny, że na początku nie byłam w stanie go wogóle zdzierżyć, a potem nagle niektóre utwory zaczęły mi się podobać. Osobiście wywaliłabym z płyty 2-3 utwory i byłaby świetna. mru mru:) |
|
Ceiphied
Anciliae Posty: 1146 Nowa Sól |
2010-11-02 12:56:59
Płytka może być, przyzwyczaiłam się do niej zresztą i tak spodziewałam się, że będzie gorsza.. Nie podobają mi się takie utwory : ''12 dni'' , ''Deja vu'' i ''Nie tylko gra''. ''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander |
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2012-01-02 17:51:22
Ciekawym pomysłem było umieszczenie kodów QR okładce płyty, które było połączeniem zabiegów artystycznych, marketingowych i podkreśleniem zamiłowania Anji Orthodox do technologii (mało kto wie, że Anja pracowała w serwisie komputerowym). Płyta wydana była w 2009 roku, kiedy znajomość kodów QR była znacznie mniejsza, a odczytanie ich prowadziło do rozmaitych materiałów dodatkowych, które można było pobrać z internetu. Dzisiaj taka akcja nie byłaby na tyle oryginalna i ciekawa, co 2 – 3 lata temu. Life is complex: it has both real and imaginary components Ostatnio zmieniany: 2012-01-02 17:51:55 |
|
bibunia
Matuzalem Posty: 1101 Wschowa |
2012-01-02 19:14:59
Płytkę mam juz od jakiegoś 1,5 roku i jest niezła :) Jak dla mnie wszystkie są dopasowane do wieku :) "dorastam" z Closterem Bezkonkurencyjny jest Nocarz Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
|
senga
Anciliae Posty: 98 |
2012-01-02 19:23:45
Nocarz i Między piekłem a niebem to dwa najlepsze utwory. Do wszystkiego trzeba dorosnąć. |
|
Demonika
Matuzalem Posty: 438 Mińsk Mazowiec... |
2012-01-02 22:48:45
01. Ogród Półcieni- jest spoko, jedna z lepszych na tej płycie nut 02. Złoty- niezbyt, takie za spokojne, nudne wręcz 03. Nocarz- nawet spoko 04. Vendetta -takie sobie 05. Na Nic To- nawet nawet spoko 06. 12 dni-najgorsza chyba z całej płyty 07. Deja Vu-ujdzie 08. Nie Tylko Gra- tekst okej, ale muzycznie kijowo 09. Między Piekłem A Niebem -bardzo, bardzo fajna 10. I Skończona Bajka- ee, nie, to nie to. 11. Matka - fajne ("ameeneeo") 12. Dwie Połowy- o, to jest piękne i to bardzo 13. Królewna z Czekolady-moja ulubiona z tej płyty Najlepsiejsza jest Królewna z Czekolady. Nic jej nie przebija :) Potem Między Piekłem a Niebem, dalej idąc Ogród Półcieni. Potem Matka, i za nią reszta. Na końcu plasuje się 12 dni... najbardziej żałosna z całej płyty :) "Protect me from what I want" |
|
Narcissa
Matuzalem Posty: 52 Tychy |
2012-01-02 23:57:01
A ja nie znoszę Królewny. Za to Dwie połowy to jedna z moich ulubionych piosenek closterowych. Bardzo podoba mi się też Matka. Reszta też jest dobra, może z wyjątkiem 12 dni czy Nie tylko gry. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |