|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1826 Wrocław |
2009-10-05 16:18:13
Specjalnie wybrałem się do Empiku, żeby kupić i posłuchać, a tu sprzedawca informuje mnie, że jeszcze nie dostali :/ Będę się musiał niestety jeszcze wstrzymać z opinią na temat tej płyty. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6030 Poznań / Iław... |
2009-10-05 16:27:22
a to przypadkiem nie likwidują wszystkich salonów multimedialnych Ępiczów? tak slyszałam... sorry za offtop Make Foch Not War |
||
|
Lisa
Primogen Posty: 210 Częstochowa |
2009-10-05 17:05:06
Ja płytę nabyłam wczoraj (i jeszcze przy okazji Scarlet). Za wcześnie mi szczegółowe osądy wydawać, słucham... Na pewno brzmienie jest bliskie ideału. Płyta wydaje się spokojna, nastrojowa...mało mocniejszych przytupnięć. Mariusz Kumala - nowy nabytek Anji bardzo ładne partie gitarowe ułożył.
Nie tylko gra...zapada w uszy... co za dziecięco-ironiczne głosy śpiewają taki "kontrowersyjny" temat ... uśmiałam się, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, wyszło oryginalnie
Wcześniej znane utwory Ogród Półcieni i Matka to murowani faworyci tej płyty...może coś jeszcze do tego duetu dokooptuję potem I'm a sect of mine so my mind is my church. |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5751 Poznań |
2009-10-05 17:21:54
Jak dla mnie póki co zbyt niespójna. Prawde mówiac nie podoba mi się, ale fanem Closterkeller nigdy nie byłem. Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3334 Aureus Mons |
2009-10-06 07:24:56
mi się bardzo podoba, tak opakowanie jak i sama muza. i nareszcie wydanie nie z metal mind :idea: Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||
|
Vammp
Matuzalem Posty: 759 Wszedzie i nigdzie |
2009-10-13 10:14:25
Swietna plyta, jedna z najlepczych Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1826 Wrocław |
2009-10-13 10:18:26
Płyta mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Cieszę się, że Closterkeller nie odgrzewa starych kotletów i ma odwagę eksperymentować. Totalnie rozwalił mnie kawałek "To tylko gra". No i szata graficzna wydanie jest świetna. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
Freakstranger
Anciliae Posty: 601 Kraków |
2009-10-13 12:06:26
Płytka bardzo fajna, przyjemna. Dosyć zróżnicowana, ale spójna klimatycznie, więc jak najbardziej dla mnie na plus. Jak zwykle Closter musiał trafić czymś bezpośrednio do najgłębszych pokładów mnie ("Na nic to"). "Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację" |
||
|
Notch_Johnson
Anciliae Posty: 41 ładne |
2009-10-24 12:56:15
Mnie ta płyta nie podoba się ani trochę. Co prawda już od dawna nie jestem fanem tego zespołu, ale poprzednie płytki słucham nadal z przyjemnością. Ta nowa jest niestety jakaś taka nijaka... Raczej juz nie będę do niej wracał. nie wiem, nie mam, nie chce mi się |
||
|
Nenar
Primogen Posty: 627 Bielsko-Biała / G... |
2009-10-24 13:14:18
Za samą "Matkę" należą się oklaski, niestety chyba tylko za to. Parę utworów przyjemnych i prostych (tutaj dla mnie króluje "12 dni", kilka cięższych i mroczniejszych (które mi bardziej przypadły do gustu), płyta zdecydowanie słabsza od dwóch poprzednich płyt. Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||
|
Viljar
Anciliae Posty: 141 Gdańsk Oliwa |
2009-10-24 16:59:48
Matka niezła, powiedziałbym nawet, ze świetna. Reszta... niby dobra, ale słuchając tej płyty miałem wrażenie, że już coś podobnego kiedyś zrobili. A może Closter mi się po prostu przejadł? http://www.altergothic.pl - ZAPRASZAMY!!! |
||
|
senga
Anciliae Posty: 97 |
2009-10-24 19:49:23
Po pierwszym odsłuchaniu byłam, że tak powiem zniesmaczona.. lekki zamuł. Jednak poczatek nocarza całkiem całkiem a reszta średnio. Jutro koncert - zobaczymy co i jak na żywo ^^ Do wszystkiego trzeba dorosnąć. |
||
|
Razorblade-Kiss
Primogen Posty: 204 Kraków |
2009-11-15 19:03:54
A co sądzicie o "Nie tylko gra"? Anja powiedziała na koncercie, że tekst jest autorstwa jej synka. jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna. |
||
|
cHrzanek
Anciliae Posty: 37 Wrocław / Śr... |
2009-11-15 19:07:32
chyba chodziło jej o to, że w tym utworze dziecięcy głos należy do jej syna a nie, że napisał tekst |
||
|
Razorblade-Kiss
Primogen Posty: 204 Kraków |
2009-11-15 19:22:54
może źle zrozumiałam tę informację. 8O Gdyby tekst był jej syna, mogłabym tę piosenkę zaakceptować, ale w takim wypadku uważam ją za dowód na kiepskie tekściarstwo tej płyty... :? jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna. |
||