Sąd Ostateczny: Sierpień 2009

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia 1 | 2 | 3
Dyskusja na temat artykułu: Sąd Ostateczny: Sierpień 2009
Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-01 17:44:16 Sąd Ostateczny: Sierpień 2009
To zapraszam do dyskusji
Cycki, Flaki i Szatan !!!

BarTolmai
Anciliae
BarTolmai
Bydgoszcz

2009-09-01 18:06:17
:arrow: Behemoth - Evangelion. Jest chyba najwyższym szczeblem dorobku Darskiego i za to moze sobie moczyc pisora w kiczowej piczy
"A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem"

cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2009-09-01 18:37:42
BarTolmai Napisał:
:arrow: Behemoth - Evangelion. Jest chyba najwyższym szczeblem dorobku Darskiego i za to moze sobie moczyc pisora w kiczowej piczy

jeśli szczebel dorobku Darskiego mierzymy przez jego medialną analize rynku i marketingowe kurwienie się za wszelką cenę to koleś jest naprawde dobry w tym co robi tzreba mu przyznac, natomiast jeśli chodzi o muzykę zawartą na ostatniej płycie to jest smierdząco odgrzany kotlet plus zrzyna z Nile, ile razy można hehe, wiem powtarzam się, ale nie tak okrutnie jak robi to Darski :-D
time shal tell...

BarTolmai
Anciliae
BarTolmai
Bydgoszcz

2009-09-01 19:28:41
Altar Of Plagues przypomina Nachtmystium, co jednak nie przeszkadza... dobra płyta :idea:
"A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem"

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2009-09-02 03:57:09
cellar_door Napisał:
BarTolmai Napisał:

jeśli szczebel dorobku Darskiego mierzymy przez jego medialną analize rynku i marketingowe kurwienie się za wszelką cenę to koleś jest naprawde dobry w tym co robi tzreba mu przyznac, natomiast jeśli chodzi o muzykę zawartą na ostatniej płycie to jest smierdząco odgrzany kotlet plus zrzyna z Nile, ile razy można hehe, wiem powtarzam się, ale nie tak okrutnie jak robi to Darski :-D

o zrzynie z Nile już chyba pisałem w temacie recenzji owej płyty .... i cholernie nie cjhce mi się powtarzać

a Darski jest cholernie dobry nie tylko pod kątem analiz i marketingi i samej muzyki bo w takiej niszy muzycznej jaką wciąż jest ekstremalny metal zwyczajnie nie da się wypromować jakiegoś gniota do tego poziomu, na którym Behemoth teraz się znajduje
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-02 08:42:23
I to mi sie k***a podoba - 3 osoby na krzyż mają cos do powiedzenia, a pozostali wola pisać kto jak komu obciagnął laskę i czy bondage jest super czy nie :lol:

Phantom
Anciliae
Phantom
Poznań

2009-09-02 08:51:50
Najnowszy Nachtmahr trafnie opisany jeżeli chodzi o niebezpieczne zbliżanie się do granicy techno. Czy płyta zawiera wybitne kawałki? Nie sądzę. Wiem jedynie, że mimo wszystko wydawnictwo to przyjmie się na polskich parkietach - taneczne kawałki z chwytliwą melodią. 6/10? Stanowczo za wysoko - moja propozycja 4/10. Nie zmienia to faktu, że zobaczył bym chętnie Nachtmahr na CP 2010.
"Tonight's the night..."

dr_Faustus
Bicz
dr_Faustus
Danzig

2009-09-02 09:05:05
Harlequin Napisał:
a pozostali wola pisać kto jak komu obciagnął laskę i czy bondage jest super czy nie :lol/quote:b759a28803]

Widzisz Gniew... i to jest wlasnie jeden z powodow dlaczego tyle osob odeszlo albo nie chce sie odzywac - z calym szacunkiem do redakcji i moderacji ale forum siegnelo dna niestety i jakby tego malo bylo - rozciaga sie wokol smrod pudelkowych(.pl) odchodow...nawet juz nie chce sie zagladac na portal bo zamiast o muzyce to w przerazajacej wiekszosci jest pierd...o niczym, poza tym coniektorzy prezentuja poziom podworkowej holoty, czesto chwytajac sie taniego i obskurnego lansu, w mysl zasady niewazne jak byle cos sie dzialo i bylo o mnie glosno... ZENADA

A co do tematu to o muzyce Gniew pogadamy przy piwku jak sie spotkamy w kameralnej atmosferze. I dzieki za pomysl comiesiecznego Sądu bo to jest to co mnie jeszcze przyciaga tutaj, dzieki temu tez odkrylem pare ciekawych rzeczy na ktore pewnie bym normalnie uwagi nie zwrocil.

Pozdrawiam cala ŚNIĘTĄ TRÓJCĘ i NIE przepraszam nikogo kto sie poczul urazony moja wypowiedzia - adresaci napewno skomentuja odpowiednio moja osobe i wypowiedz jak nie tu to w innym gornolotnym temacie jakich tutaj pelno...

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-02 09:20:51
[quote="dr_Faustus"]
Harlequin Napisał:
A co do tematu to o muzyce Gniew pogadamy przy piwku jak sie spotkamy w kameralnej atmosferze. I dzieki za pomysl comiesiecznego Sądu bo to jest to co mnie jeszcze przyciaga tutaj, dzieki temu tez odkrylem pare ciekawych rzeczy na ktore pewnie bym normalnie uwagi nie zwrocil.[/color]

Miło to słyszeć ojj, postaram sie w jakiś weekend zahaczyc o 3city, ale tym razem bez leżakowania na Złotej Karczmie

All
Bicz
All

2009-09-02 10:10:47
Do Trójcy :arrow: nawet się nie myślcie o tym, aby zaprzestać. Jest jeszcze wrzesień, październik, listopad.... marzec... maj....

Muszę przyznać, że tutaj w sierpniowym zestawieniu, sporo nie zostało odsłuchane. Vadera sobie i tak odpuszczę, bo nie jestem ich sympatykiem, i jakoś ich muzyka do mnie nigdy nie trafiała. W szczególności, że znawcy na tym portalu jeżeli chodzi o muzykę Vader, niezbyt pozytywnie zachęcają :D

Behemotha mam i jeszcze nie zdążyłem przesłuchać. Ogólnie mówiąc jestem na etapie odsłuchiwania starych zespołów z lat 80, nurtu pust-punk :D. I tak jakoś się wciągłem. Ale jak przesłucham to się wypowiem na temat rodzimego zespołu.

Dwa zespoły które przesłuchałem i to za sprawą bodajże recenzenta Ignora -

1)Altar Of Plagues – White Tomb (Profound Lore)

Świetna płyta, świetny klimat, bardzo dobrze wyważona stylistycznie. Na początku zmęczyły mnie elementy blackmetalowe z doom metalem, ale w końcu dałem się przekonać. Ale ogólnie jest to, co dużymi dawkami prezentują Primordial, ale Altar Of Plaques jest na dobrej drodze, aby wytyczyć i wzmocnić swój styl grania. Ja osobiście będę obserwował twory tegoż zespołu.

2) MiRthkon - Vehicle (Altrock)

Oj o takich debiutach chyba marzy każdy meloman. Musze przyznać, że na początku miłe zaskoczenie. Ale im dłużej łapałem tą płytę, w jakiś sposób moje spojrzenie zaczynało się od nich odwracać. Może dlatego, że nie dawno poznałem muzycznie twórczość Eberharda Webera, świetnego momentami minimalistycznego muzyka jazzowego, grającego na kontrabasie. Ale "Vehicle" muszę przyznać, że zaskoczył, oszołomił na poczatku. A to plus. Kolejne płyty MiRthkon myślę będą dobrymi owocami, jak nie rewelacyjnymi. Zobaczymy.

Ps. Do autorów - czyli Sędziów Apokalipsy.

Nie ukrywajmy. To zestawienie powoduje, że ciekawe nowości można poznać, odkryć, które by jakoś niezauważalnie by uciekły. Ja proponuje, aby może do tego zestawienia zapodać parę odkryć muzycznych(które już z dawna miały premierę, i zostały odkryte z opóźnieniem) przez Autorów zestawienia, a są godne polecenia

pozdrawiam. All.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-02 10:16:00
Allu, i tak wiele z tych płyt jest sprzed 3-4 miesiecy i dopiero teraz je odkopuje, bo gdzieś uciekły mi. jesli chodzi o starocie - o tych naprawde dobrych staram sie pisac recki

problem jest tej natury, ze ja sam jeden często fizycznie nie jestem w stanie obsłuchac dobrze 30 płyt, a rąk do pomocy brakuje i nikt sie nie kwapi, aby samemu z siebie zaproponowac pomoc. We wrześniu np bedzie fpizdu zajebistych płyt i w ogóle dużo wydawnictw, a ja wiem ze moze z 15 obsłucham. Ciekawe kto sie pokusi o to, że cos napisac .. ja i siostry znów ?

All
Bicz
All

2009-09-02 10:33:18
Harlequin Napisał:
Allu, i tak wiele z tych płyt jest sprzed 3-4 miesiecy i dopiero teraz je odkopuje, bo gdzieś uciekły mi. jesli chodzi o starocie - o tych naprawde dobrych staram sie pisac recki

problem jest tej natury, ze ja sam jeden często fizycznie nie jestem w stanie obsłuchac dobrze 30 płyt, a rąk do pomocy brakuje i nikt sie nie kwapi, aby samemu z siebie zaproponowac pomoc. We wrześniu np bedzie fpizdu zajebistych płyt i w ogóle dużo wydawnictw, a ja wiem ze moze z 15 obsłucham. Ciekawe kto sie pokusi o to, że cos napisac .. ja i siostry znów ?

Ale przecież tu jest sporo recenzentów - Ignor, Ketzer, czy jak dobrze pamiętam nowy użytkownik Dementia(jego recki też się dobrze czyta). No cóż, ja mógłbym pomóc, ale obawiam się, że moja wiedza na temat muzyki nie jest aż tak wielka jak Twoja Gniew, czy Ignora Raczej mój konik to film od wielu wielu lat.

No cóż, jak już chcecie zakończyć tą formę, to może pomyślcie o kwartalnej formie Sądu Ostatecznego.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-02 10:35:00
zobaczymy Alu mniet ez ta forma sie podoba, ale jak mam sam pisać to sie zwyczajnie zajebie :? Tak samo V&V z elektroniką :?

Void
Redaktor
Void
Radom, Warszaw...

2009-09-02 10:45:12
Harlequin Napisał:
ja i siostry znów?

To na pewno, ale kto jeszcze?

Nie będę ukrywać, ja w tym miesiącu (i chyba w poprzednim również) po prostu odpuściłam Sąd Ostateczny - głównie w związku ze znikomym odzewem ze strony użytkowników dla których de facto jest to pisane.

Wracając do tematu: jeśli chodzi o płytę miesiąca, prócz naprawdę udanego powrotu Perfidious Words nie wyróżniłabym niczego innego. Kompletnie zawiodłam się na Clan Of Xymox "In Love We Trust" - zbyt czytelne muzyczne aluzje do wcześniejszych płyt (chociażby utwór "Sea Of Doubt" łudząco podobny do "All I Have" z krążka "Creatures"), podobna "filozofia" doboru temp itp. Chyba za bardzo chcieli nagrać coś "nieszablonowego". W rzeczywistości zespół rozmienił swój potencjał na drobne podpisując się pod muzyką owszem chwilami intrygującą, niestety w większości nużącą i szybko ulatniającą się z pamięci...

To tyle, pozdrawiam rozmówców z góry
Nothing is perfect so perfect is nothing

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2009-09-03 10:20:58
No i na tych słowach chyba skończyła się kreatywność naszych czytelników, bo teraz ani widu ani słychu - zapewne nikt tutaj nie słucha muzyki i nie bardzo ma cokolwiek do powiedzenia

Dyskusja na temat artykułu: Sąd Ostateczny: Sierpień 2009
Poprzednia 1 | 2 | 3