|
Hitler
Bicz Posty: 87 CK |
2010-03-21 22:06:00
to sobie lub, co nie zmienia faktu że metalowy zespól jest potrzebny na tym festiwalu jak rower rybie |
||||
|
NorwegianWinter
Primogen Posty: 815 Lubin |
2010-03-21 23:27:59
jesli masz takie zdanie to Ty jestes potrzebny na tym festiwalu jak rower rybie :P |
||||
|
Hitler
2010-03-21 23:32:53
aha, czyli metalowe, na dodatek przecietne zespoly sa potrzebne na gotyckim festiwalu wg ciebie? |
||||
|
NorwegianWinter
2010-03-21 23:42:40
wedlug mnie ktos o nicku hitler jest przecietny... To tylko Twoje zdeanie ze jest przecietny to jeden z najbardziej znanych polskich zeposlow na swiecie, wiec chyba nie jest przecietny nie sadzisz? |
||||
|
Hitler
2010-03-21 23:56:05
genialna argumentacja, aż mi zabrakło słów na tą błyskotliwą ripostę. co z tego że jest znany na świcie? ch*j mnie to obchodzi, bo nie swiadczy to o poziomie zespołu ani o jego "zajebistości". Behemoth to niezły zespół, ale jak dla mnie nic wielkiego. nadal jednak nie dowiedzialem się dlaczego organizatorzy usiłują robić z CP kolejny spęd dla metaluchów albo drugi Brudstock. Ostatnio zmieniany: 2010-03-21 23:58:09 |
||||
|
NorwegianWinter
2010-03-22 00:12:37
na CP juz od dawna co roku gra zespol z poza nurtu. Jak Ci sie nie podoba to nie jedz tam i tyle |
||||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3334 Aureus Mons |
2010-03-22 07:08:51
od dawna nie jest to żaden 'festiwal gotycki' ... a brudasy są zawsze i wszędzie. wątpię jednak aby Behemoth miał akurat ściągnąć ich większą ilość - przecież kilkanaście dni później mają w czechach Brudas Assault nie wspominając już o darmowym Broodstocku Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 661 Lublin w pobliżu... |
2010-03-22 10:09:54
A co według Paskiewicza powinno być grane na festiwalu gotyckim ? by zadowolić publiczność w wieku od 15- ,40 + lat, z miasta i ze wsi. inteligencję i klasę robotniczą o chłopach nie wspomnę ? z Polski i okolic. A na Theriona nas nie stać . Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||||
|
Phantom
Anciliae Posty: 1047 Poznań |
2010-03-22 10:13:44
Na festiwalu gotyckim to pewnie jakieś smuty żeby wszystkich ze wsi zadowolić....a na festiwalu DARK INDEPENDENT to proponuje sobie sprawdzić jaki jest skład na Amphi Festival
http://www.amphi-festival.de/2010/bands.html "Tonight's the night..." |
||||
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 Kraków |
2010-03-22 10:25:11
Zastanawiam się kiedy wreszcie skończy się to wzajemne obrażanie, bluzganie i rzucanie niecenzuralnych i nudnych już do bólu wyrażeń... jeśli w tym środowisku ludzie nie są w stanie zrozumieć że CP jest miejscem którego siła i magia kryje się właśnie w różnorodności ludzi który tam przyjeżdżają, co tyczy się też muzyki, którą można tam usłyszeć. Dla mnie ta impreza właśnie dzięki temu nie jest nudna... Warto sobie przypomnieć o tym kto pierwszy zagrał na CP, jak inne od siebie zespoły zagrały pierwszy raz: chyba właśnie dlatego jest tam tak ciekawie. Warto też prześledzić jak rodził się i rozwijał nurt gotycki w muzyce, jeśli ktoś twierdzi że to głownie brzmienia metalowe, lub też tylko elektroniczne, nigdy tak naprawdę nie zadał sobie trudu pomyślenia choćby minutę nad tym czym jest gotyk i o co tak naprawdę chodzi, bo chyba nie tylko o brzmienie!!. Dlatego proponuję przestać obrażać się, nazywać się brudasami, pedałami, plastikami i innymi określeniami, które świadczą o niedojrzałości rozmówcy który używa ich wobec innych..., ktoś już tu dobrze powiedział: "zawsze można nie jechać", ale co tam, można też jeszcze nawtykać innym i obrazić kogoś... a jak, Polactwo rules, szkoda tylko że też na tym portalu i w tym środowisku. miej świadomość... |
||||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3334 Aureus Mons |
2010-03-22 10:48:40
na Therionie to bym do kibla poszedł albo się wykąpać bo wtedy byłaby pewnie ciepła woda w boilerach na polu namiotowym
a na gotyckim festiwalu to jak najbardziej, jak Phantom wspomniał, powinny być totalne smuty i wyjce. gdyby CP było festiwalem gotyckim to przestałbym tam jeździć. na szczęście jest to z grubsza Dark Independent i taka opcja mi odpowiada. Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. Ostatnio zmieniany: 2010-03-22 10:49:12 |
||||
|
Hitler
2010-03-22 13:26:03
o boże, to dopiero byłoby straszne jakby Therion grał kolejny z zespołów, których ni cholere nie trawię, zresztą też tam nie pasują.
ani elektorniczne, ani metalowe tym bardziej. co ma metal do gotyku?? chyba death rocka nie słyszałeś. Ostatnio zmieniany: 2010-03-22 13:28:10 |
||||
|
SalomonKain
2010-03-22 13:55:54
Słyszałem kolego, słyszałem, radze poszperać, poszukać troszkę dalej w czasie, przed death rockiem, posłuchać, rocka gotyckiego /tego najstarszego/, metalu gotyckiego doom gotyku i doom metalu. Może coś zaświeci w główce, zadzwoni dzwoneczek... radze poszukać tego co miało wpływ na muzykę, wywodzącą się z różnych nurtów, ZAZNACZAM ŻE NIE TYLKO METALOWYCH /choć akurat te są mi bardziej bliskie, ale to subiektywne.../. Gotyk nie jest konkretnym nurtem w muzyce /może się mylę mhm?/, a raczej zjawiskiem które miało wpływ na wykonawców o bardzo różnorodnej wrażliwości muzycznej, stąd takie duże różnice. Cała zadyma o to kto jest bardziej gotycki to farsa, zupełnie niepotrzebna. Myślę że klimat gotycki obecny w rocku, metalu, doomie, czy w jakiejkolwiek odmianie muzyki elektronicznej jest tak samo prawdziwy, trzeba tylko sięgnąć do korzeni i chociaż postarać się zaobserwować... co łączy tak różne nurty muzyczne, i dlaczego ludzie z tych bardzo oddalonych od siebie światów mają prawo do nazwy gotyk /no chyba że ktoś sobie ją już zastrzegł, ale o tym nic mi nie wiadomo.../ miej świadomość... |
||||
|
SalomonKain
2010-03-22 13:58:08
...jeszcze jedno, proponuję następnym razem czytać całe wypowiedzi ze zrozumieniem, i odnosić się do całości postu a nie do wyrwanego z kontekstu zdania... miej świadomość... |
||||
|
sanctaputana
Bicz Posty: 155 Jelenia Góra, W... |
2010-03-22 14:18:10
Nie przepadam za stylistyką Behemłota, ale wiem, że jest to jeden z bardziej liczących się polskich zespołów na świecie, więc to gówno nie jest, nie wydałabym kilku stów na ich koncert, ale jeśli mam szansę zobaczyć ich i posłuchać przy okazji to grzechem byłoby z tego nie skorzystać. Therion na CP to byłaby bajka. Ostatnio grało Crematory i publika świetnie się bawiła, rozgrzali ludzi przed Covenantem a było naprawdę zimno
I właśnie za tę różnorodność uwielbiam CP, ale to chyba generalnie trzeba być tolerancyjnym i otwartym na inność, żeby zrozumieć klimat tego festiwalu. czyń swoją wolę a stanie się prawem |
||||