Castle Party 2010

Help
Forum : Gothic
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21
Hitler
Bicz
Hitler
CK

2010-03-21 22:06:00
to sobie lub, co nie zmienia faktu że metalowy zespól jest potrzebny na tym festiwalu jak rower rybie

NorwegianWinter
Primogen
NorwegianWinter
Lubin

2010-03-21 23:27:59
jesli masz takie zdanie to Ty jestes potrzebny na tym festiwalu jak rower rybie :P

Hitler
Bicz
Hitler
CK

2010-03-21 23:32:53
aha, czyli metalowe, na dodatek przecietne zespoly sa potrzebne na gotyckim festiwalu wg ciebie?

NorwegianWinter
Primogen
NorwegianWinter
Lubin

2010-03-21 23:42:40
wedlug mnie ktos o nicku hitler jest przecietny... To tylko Twoje zdeanie ze jest przecietny to jeden z najbardziej znanych polskich zeposlow na swiecie, wiec chyba nie jest przecietny nie sadzisz?

Hitler
Bicz
Hitler
CK

2010-03-21 23:56:05
NorwegianWinter Napisał:
to jeden z najbardziej znanych polskich zeposlow na swiecie, wiec chyba nie jest przecietny nie sadzisz?

genialna argumentacja, aż mi zabrakło słów na tą błyskotliwą ripostę. co z tego że jest znany na świcie? ch*j mnie to obchodzi, bo nie swiadczy to o poziomie zespołu ani o jego "zajebistości". Behemoth to niezły zespół, ale jak dla mnie nic wielkiego.
nadal jednak nie dowiedzialem się dlaczego organizatorzy usiłują robić z CP kolejny spęd dla metaluchów albo drugi Brudstock.

Ostatnio zmieniany: 2010-03-21 23:58:09

NorwegianWinter
Primogen
NorwegianWinter
Lubin

2010-03-22 00:12:37
na CP juz od dawna co roku gra zespol z poza nurtu. Jak Ci sie nie podoba to nie jedz tam i tyle

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-03-22 07:08:51
od dawna nie jest to żaden 'festiwal gotycki' ... a brudasy są zawsze i wszędzie. wątpię jednak aby Behemoth miał akurat ściągnąć ich większą ilość - przecież kilkanaście dni później mają w czechach Brudas Assault nie wspominając już o darmowym Broodstocku
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-03-22 10:09:54
A co według Paskiewicza powinno być grane na festiwalu gotyckim ? by zadowolić publiczność w wieku od 15- ,40 + lat, z miasta i ze wsi. inteligencję i klasę robotniczą o chłopach nie wspomnę ? z Polski i okolic.
A na Theriona nas nie stać .
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Phantom
Anciliae
Phantom
Poznań

2010-03-22 10:13:44
Na festiwalu gotyckim to pewnie jakieś smuty żeby wszystkich ze wsi zadowolić....a na festiwalu DARK INDEPENDENT to proponuje sobie sprawdzić jaki jest skład na Amphi Festival

http://www.amphi-festival.de/2010/bands.html
"Tonight's the night..."

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain
Kraków

2010-03-22 10:25:11
Zastanawiam się kiedy wreszcie skończy się to wzajemne obrażanie, bluzganie i rzucanie niecenzuralnych i nudnych już do bólu wyrażeń... jeśli w tym środowisku ludzie nie są w stanie zrozumieć że CP jest miejscem którego siła i magia kryje się właśnie w różnorodności ludzi który tam przyjeżdżają, co tyczy się też muzyki, którą można tam usłyszeć. Dla mnie ta impreza właśnie dzięki temu nie jest nudna... Warto sobie przypomnieć o tym kto pierwszy zagrał na CP, jak inne od siebie zespoły zagrały pierwszy raz: chyba właśnie dlatego jest tam tak ciekawie. Warto też prześledzić jak rodził się i rozwijał nurt gotycki w muzyce, jeśli ktoś twierdzi że to głownie brzmienia metalowe, lub też tylko elektroniczne, nigdy tak naprawdę nie zadał sobie trudu pomyślenia choćby minutę nad tym czym jest gotyk i o co tak naprawdę chodzi, bo chyba nie tylko o brzmienie!!.
Dlatego proponuję przestać obrażać się, nazywać się brudasami, pedałami, plastikami i innymi określeniami, które świadczą o niedojrzałości rozmówcy który używa ich wobec innych..., ktoś już tu dobrze powiedział: "zawsze można nie jechać", ale co tam, można też jeszcze nawtykać innym i obrazić kogoś... a jak, Polactwo rules, szkoda tylko że też na tym portalu i w tym środowisku.
miej świadomość...

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-03-22 10:48:40
black_gothic Napisał:
A co według Paskiewicza powinno być grane na festiwalu gotyckim ? by zadowolić publiczność w wieku od 15- ,40 + lat, z miasta i ze wsi. inteligencję i klasę robotniczą o chłopach nie wspomnę ? z Polski i okolic.

na Therionie to bym do kibla poszedł albo się wykąpać bo wtedy byłaby pewnie ciepła woda w boilerach na polu namiotowym

a na gotyckim festiwalu to jak najbardziej, jak Phantom wspomniał, powinny być totalne smuty i wyjce. gdyby CP było festiwalem gotyckim to przestałbym tam jeździć. na szczęście jest to z grubsza Dark Independent i taka opcja mi odpowiada.
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.
Ostatnio zmieniany: 2010-03-22 10:49:12

Hitler
Bicz
Hitler
CK

2010-03-22 13:26:03
black_gothic Napisał:

o boże, to dopiero byłoby straszne jakby Therion grał kolejny z zespołów, których ni cholere nie trawię, zresztą też tam nie pasują.

SalomonKain Napisał:
jeśli ktoś twierdzi że to głownie brzmienia metalowe, lub też tylko elektroniczne

ani elektorniczne, ani metalowe tym bardziej. co ma metal do gotyku?? chyba death rocka nie słyszałeś.

Ostatnio zmieniany: 2010-03-22 13:28:10

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain
Kraków

2010-03-22 13:55:54
Słyszałem kolego, słyszałem, radze poszperać, poszukać troszkę dalej w czasie, przed death rockiem, posłuchać, rocka gotyckiego /tego najstarszego/, metalu gotyckiego doom gotyku i doom metalu. Może coś zaświeci w główce, zadzwoni dzwoneczek... radze poszukać tego co miało wpływ na muzykę, wywodzącą się z różnych nurtów, ZAZNACZAM ŻE NIE TYLKO METALOWYCH /choć akurat te są mi bardziej bliskie, ale to subiektywne.../. Gotyk nie jest konkretnym nurtem w muzyce /może się mylę mhm?/, a raczej zjawiskiem które miało wpływ na wykonawców o bardzo różnorodnej wrażliwości muzycznej, stąd takie duże różnice. Cała zadyma o to kto jest bardziej gotycki to farsa, zupełnie niepotrzebna. Myślę że klimat gotycki obecny w rocku, metalu, doomie, czy w jakiejkolwiek odmianie muzyki elektronicznej jest tak samo prawdziwy, trzeba tylko sięgnąć do korzeni i chociaż postarać się zaobserwować... co łączy tak różne nurty muzyczne, i dlaczego ludzie z tych bardzo oddalonych od siebie światów mają prawo do nazwy gotyk /no chyba że ktoś sobie ją już zastrzegł, ale o tym nic mi nie wiadomo.../
miej świadomość...

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain
Kraków

2010-03-22 13:58:08
...jeszcze jedno, proponuję następnym razem czytać całe wypowiedzi ze zrozumieniem, i odnosić się do całości postu a nie do wyrwanego z kontekstu zdania...

miej świadomość...

sanctaputana
Bicz
sanctaputana
Jelenia Góra, W...

2010-03-22 14:18:10
Nie przepadam za stylistyką Behemłota, ale wiem, że jest to jeden z bardziej liczących się polskich zespołów na świecie, więc to gówno nie jest, nie wydałabym kilku stów na ich koncert, ale jeśli mam szansę zobaczyć ich i posłuchać przy okazji to grzechem byłoby z tego nie skorzystać.
Therion na CP to byłaby bajka.
Ostatnio grało Crematory i publika świetnie się bawiła, rozgrzali ludzi przed Covenantem a było naprawdę zimno
I właśnie za tę różnorodność uwielbiam CP, ale to chyba generalnie trzeba być tolerancyjnym i otwartym na inność, żeby zrozumieć klimat tego festiwalu.
czyń swoją wolę a stanie się prawem

7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21
Forum : Gothic