|
RuczajDJ
Bicz Posty: 517 Poznan/ZGora |
2007-08-25 16:11:17
Oj nie, zawsze była w Bazylu jakas tam liczba brudasow punkowcow. Nie duzo, ale zawsze cos sie trafialo tam
Jeszcze w poprzednim Bazylu (na Ratajczaka) przylazili.. |
||
|
Kota
Anciliae Posty: 89 Poznań |
2007-09-02 14:27:59
Co jak co , ale z Bazyla się wyrasta (serio serio). z dziesięć lat temu, to do "B52" (na Długiej - kto to pamięta) i później "U Bazyla" na Ratajczaka to się przyłaziło dzień w dzień... ale wtedy też glany, ramona i dobra bluza zakupiona w rock long luck'u to był hit sezonu
Jakoś już po przeniesieniu Bazyla z Ratajczaka na Św. Wojciecha przestałyśmy tam bywać (A nawet już wcześniej). Czasem gdy tam wchodzę z racji imprezy czuję się już staro gdy wokół mnie jeszcze ludzie dla których mroczny ciuch i totalna biba to podstawa, ale co mi pozostaje? Wzruszenie ramion i do przodu
Co do kibelków, nie pamiętam ani jednej knajpy Bazyla, gdzie kible byłyby OK. Na Ratajczaka też było koszmarnie, ale jest na to sposób - nie przyglądać sie. Na szczęście towarzystwo parzystokopytnych może przyciągnąć uwagę, tudzież ostatni napis "kocham jolę" :P http://qrscx.wordpress.com http://sway.darknation.eu zapisy do kółka antyfanów przyjmuję od 15:00! :twisted: |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6030 Poznań / Iław... |
2007-09-15 14:31:23
Wie ktoś czy Bazyl jest czynny już? Make Foch Not War |
||
|
Attack
Anciliae Posty: 734 Poznań |
2007-09-15 15:09:16
juz wczoraj bylo open |
||
|
minawi
2007-09-15 15:46:59
A, dzięki, dobrze wiedzieć :D Make Foch Not War |
||
|
Karin
Bicz Posty: 3 Poznań |
2008-01-12 00:20:23
eej co chcecie? kible w bazylu są boskie xD nie ma to jak robić miejsce na następne piwo czytając kto i jak pierdoli emo i kogo nienawidzi xD jedyne co to ucieszyło mnie, że lustro było za małe zbyt brudne i za wysoko żeby zobaczyć jak wygląda sie po koncercie... xD jakoś w grudniu trafiłam na kilku dresów... gdybym miała akurat glany (zabiłam niechcący jedyne... xD) to by się to inaczej skończyłooo obsługa? świetna. jeśli ktoś wygląda na dzieciaka, to nawet piwa nie dostanie. (brak pijanych małolat). a w szatni zostawiłam portfel (50zł, jakieś mniejsze kasiaki do 20 zł, komkarta na pół roku, legitymacja i zdjęcie Barnaby), mp4, komórkę i nic mi nie zginęło. jedynie co to zapach dymu udało się wyprać dopiero za trzecim razem o.O Bazyl to jedna z najlepszych pubów z poznaniu Żadna praca nie hańbi, ale każda męczy... |
||
|
Inermis
Anciliae Posty: 109 Dublin / Londyn |
2008-01-12 01:45:29
[color=red][b]W takim razie miałaś więcej szczęścia niż rozumu... w Bazylu ginie naprawdę wiele rzeczy i taka jest prawda... pełno dziwnych "elementów"... kumpeli potrafili nawet wyciągnąć portfel z kieszeni i opróżnic z gotówki... (potem znaleziono go w koszu na smieci) Proponuje nastepnym razem więcej rozwagi [b/][color=red] Love your haters- they are your biggest fans!!! www.inermiss.deviantart.com Ev viva l'arte! |
||
|
Kirke_Femme_Fatale
Anciliae Posty: 383 Poznań |
2008-01-12 02:52:43
Potwierdzam
Stracilam tam komorke
A kumpela dwie ! I to jeszcze nie pozostawiajac w szatni !!! A majac przy sobie w kurtce
Poza tym bazyl byl i bedzie "spelunka" Z reguly "sprzatanko" opiera sie na brisowym srpay-u ^^ no i od czasu do czasu cos bardziej sie ewentualnie ogarnie
Kible nie zawsze dzialaja, a do tego w nich capi okropnie! No ale coz... sa i plusy i minusy knajpy kazdej, jak zawsze ^^ bla bla bla |
||
|
Ewosz
Anciliae Posty: 48 Poznań |
2008-01-12 17:48:12
A macie cos do "brudasow punkowcow" ktorych jest tam zawsze pełno? W sumie jesli chodzi o kible-jaka dyskusja sie na ten temat rozwineła :lol: -nie sa gorsze niz w popie.Zreszta to nie w kiblach sie przesiaduje,dla mnie to moga byc takie jakie sa.Byleby gowna z kibla nie wylatywały :twisted: |
||
|
Kota
2008-01-12 18:02:24
Bazyl ma swój specyficzny klimat, który nie każdemu poi jakimś czasie odpowiada. Ale tak zawsze było w Bazylu. Do Bazyla chodzi się do pewnego wieku, jeśli po nim chodzisz do Bazyla, znaczy, że już można postawić na Tobie krzyżyk, bo jesteś żul :P Opis może i tragiczny, ale niestety nie można mu odmówić prawdziwości... No coś nie tak musi być z osobą, której Bazyl podoba się po przekroczeniu magicznej bariery wieku 23-25 lat
Co z tego, że jest w niej dużo miejsca, co z tego, że można robić wszystko na co ma się ochotę i tu nie ma żadnych granic... skoro Bazyl nieprzymierzając to.. żulernia. Fajnie było mieć 17 czy 20 lat i łazić do Bazyla, mieć wszystko w dupie, palić po kątach fajki i przelewać prywatną wódkę do piwa. Ale wtedy też fajnie było ze znajomymi zapierdzielać na mróz w celu obalenia dwóch tanich win, jebnąc sobie kolorowe pasemka na włosach, albo pomalować sie jak dziwka portowa. W pewnym wieku coś przystoi, potem lepiej, żeby zamiast niesmaku pozostaly dobre wspomnienia. Dlatego nie chodzę do Bazyla. Obchodziłam tam swoje 25 urodziny, robiąc jesnocześnie koncert Minerve i, trzeba przyznać, ze po tym wydarzeniu skazałam już tę knajpę na wspomnienia. Byłam potem parę razy, ale było koszmarnie i nie poprawili mi nastroju nawet ludzie ze "starych czasów". http://qrscx.wordpress.com http://sway.darknation.eu zapisy do kółka antyfanów przyjmuję od 15:00! :twisted: |
||
|
minawi
2008-01-12 18:09:07
Zawsze wiedziałam, że coś ze mną nie tak 8) Make Foch Not War |
||
|
Kota
2008-01-12 18:17:04
minawi no nie bierz do siebie :roll: 8) http://qrscx.wordpress.com http://sway.darknation.eu zapisy do kółka antyfanów przyjmuję od 15:00! :twisted: |
||
|
Attack
Anciliae Posty: 734 Poznań |
2008-01-12 18:35:30
bywam w bazylu, robie tam imprezy, nie uważam się za żula, no ale pewnie się nie znam i za rzadko zmieniam nicki na forach, mówię gdzie to się nie wybieram i będę lub nie i wogle obecnie poza IQ czy Bunubą wszędzie taki sam syf w sensie standardu (tak - także w pubie valhala bo klubem to ja bym tego nie nazywał) |
||
|
Dasstin
Anciliae Posty: 464 Poznań ew.Mon... |
2008-01-12 18:55:34
Kiedys takie miejsca mi sie podobaly, ale najwyrazniej wyroslem... I wish I was not a human... [b:38522f19ee][color=red:38522f19ee] ASoG [/b:38522f19ee][/color:38522f19ee] |
||
|
cross-bow
Redaktor Posty: 2996 Gdańsk |
2008-01-12 19:59:31
hm. tak czytam i czytam... i czytam... plusy Bazyla - hm. hm. hm. z reguły jest w barze Żubr. Minusy - śmierdzi, jest syf z malarią, kible - proponuje obejrzeć zdjęcia z Sylwestra dźwięk na koncertach jak kupa spadająca na talerz, i zawsze, kiedy planuje wybrać się do tej nieszczęsnej knajpy bo akurat gra coś w Poznaniu co chcę zobaczyć, to mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej niż ostatnio. i z reguły jest gorzej. ale nie tracę hope'a - bo co robić? kiedy w innych knajpach, koncerty, które mnie interesują praktycznie nie są organizowane? pozamieniałam się z amebą na rozum. |
||