|
Schweigende
Moderator Posty: 1731 |
2007-01-30 00:32:17
no co za podsumowanie 8O 8O 8O 8O 8O punki to brudasy :?: :?: :?: śmieszą mnie takie stereotypy :!: :!: :!: znam wielu punków, którzy w kwestii higieny osobistej mogą wielu co nieco nauczyć :twisted: i znam też eleganckich szefów firm, którzy myją się dwa razy w roku - na Boże Narodzenie i na Wielkanoc 8O 8O 8O więc bardzo proszę - nie generalizujmy :!: :!: :!: |
||||||
|
RuczajDJ
Bicz Posty: 517 Poznan/ZGora |
2007-01-30 09:11:47
No widzisz,piekne zalozenia a jak wyszlo... To ze punki sa brudasami i wstretnymi sepami to chyba polska specyfika. Kiedys byly u mnie dwie przyjaciolki z Norwegii (jedna to fanka So Much Hate, wiec byla ciekawa podobnych srodowisk w Polsce). Poszlismy na miasto i pod monopolem opadl nas brud, czyli paru punkow zydzacych o szmal. Norwezki byly w szoku, bo mowily ze u nich tacy ludzie sa bardziej ..hm.. konstrukywni. Punk to brud- nie tylko w sensie doslownym, ale i przenosnym: jako "filozofia" zycie, taka biernosc, zydzenie, szkoda ze jeszcze nie wybieranie ze smietnika. Mi to wisi, bo to sprawa kazdego czlowieka co robi ze swoim zyciem.
A tam ignorancja, szumne slowa.... to tylko moja nietolernacja i wstret do brudu :twisted: Parenascie dni temu, jak szedlem przez Poznan chyba w sumie z 10 razy zaczepili mnie jacys brudasi (za kazdym razem inni) bo zebrali o szmal na koncert UK Subs. Zenada.
O, napewno! Strach isc do osiedlowego sklepu, bo jeszcze mnie tam opadna zebrajacy na flaszke szefowie firm
Ale chyba robi sie OT.... |
||||||
|
Schweigende
2007-01-30 09:51:57
hehe, ja nie mówiłam o żebraniu, tylko o myciu się :P |
||||||
|
krax
Bicz Posty: 285 Poznań |
2007-01-31 12:55:25
Nie no prosze Was! Miałam pecha być kilka razy po punkowych koncertach w Bazylu i wyglądało to zupełnie inaczej niż po zykłych imprezach. Nie dało się normalnie posedzieć i pogadać,bo co chwilę ktoś się przyczepiał i czegoś chciał - a to fajkę a to 2 zeta na piwo - żenada. Trudno było znaleść jakiekolwiek miejsce zdatne do siedzenia,wszędzie było coś porozwalane,porozlewane, albo obhaftowane i wszędzie zalegały zalane w trupa zwłoki tej wspaniałej młodzieży co to ma tak świetnie poukładane w głowie. Oczywiście,że jestem nietolerancyjna jak cholera, bo nie lubie siedzieć w czyims przetrawionym obiedzie i potykać się o zwłoki, które przy okazji próbują wysępić ode mnie fajkę. I proszę nie łapcie się za słówka, bo przecież nie chodzi o to kto jak czesto sie myje, tylko o podejscie do życia. Oczywiście każdy ma święte prawo robić ze swoim życiem co chce i nic mi do tego, ale ja mam takie samo prawo to krytykować. Dla mnie każdy punk będzie brudasem, bez względu na stan jego higieny osobistej. |
||||||
|
Phantom
Anciliae Posty: 1047 Poznań |
2007-01-31 16:36:04
Krax az dostaniesz za posta :P "Tonight's the night..." |
||||||
|
Schweigende
2007-01-31 16:57:50
ja swego czasu trochę "punkowałam" :twisted: no i faktycznie nie jest w tej subkulturze najlepiej, jeśli chodzi o zapał do pracy i kulturę osobistą....... natomiast osobniki podobnego pokroju zdarzają się wszędzie !!!!! i dlatego prosiłam, żeby nie generalizować "WSZYSTKIE punki są takie..." , "a WSZYSTKIE dresy takie..." - bo to jedna wielka bzdura! to tak samo jak dialog typu: -nienawidzę Murzynów -a co, znasz jakiegoś osobiście? -no nie, ale..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak w ogóle, to ostro offtopujemy i zaraz nas zbanują :twisted: |
||||||
|
alphar
Bicz Posty: 2108 |
2007-02-01 12:54:49
No więc własnie! Zaraz nózki powyrywam :P :twisted: Oszczędzaj ruchy: pamiętaj jak ktoś Cię irytuje to musisz użyć ponad 20 mięśni, żeby wykrzywić twarz, ale tylko czterech, żeby wziąć zamach i jebnąć go w mordę. |
||||||
|
eIcILipse
Bicz Posty: 346 miasto magiczne |
2007-02-06 06:10:47
Uważam, że powyższe posty winny zostać pokasowane lub przeniesione do jakiegoś innego tematu. A dlaczego ??? Przypuszczając, iż jakiś nie obeznany na forum czy też nie znający Poznania goth.. będzie chciał o Bazylu sobie przeczytać( i tylko o knajpie); co znajdzie ??? - Wywody na temat "brudasów" ...
I to niekoniecznie dla takiego potencjała może być miłe... I moje 3 grosze.. Człowiek jakim by nie był, jest człowiekiem i w takich kategoriach, przedstwiam, omawiam,krytykuję itd... Zwierzęcość zostawiam zwierzętom.. Mimo, że mój ukochany Błażejek( Blaise Pascal) twardo zaznaczył ,że: "Natura człowieka jest całkiem naturalna -omne animal" To tu, zgodzić się z nim do końca -no, nie mogę.. Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D |
||||||
|
noone81
Bicz Posty: 1910 |
2007-02-06 19:46:15
Na temat Bazyla mogłabym powiedzieć wiele, ale po prostu nie chce mi się dziś wypracowania pisać... Co do pożyczaczy fajek i 2 złoty, żygających, śpięcych na stołach i oblepionych ławkach... Na ostatnim Roucie 66 byli plagą, a jakoś tam punków nie spotkałam. Więc pozdrawiam wszystkich brudasów z Bazyla (gothów, metali, industriali :twisted: ) Z głębokim nie-poważaniem: 50% PUNCZER się wam nie-kłania :twisted: :twisted: :twisted: |
||||||
|
th
Anciliae Posty: 879 Poznań |
2007-02-06 20:19:25
Przed Route 66 popełniono zbrodnie punkowego koncertu, dlatego było tych wułudzaczy tak wielu. Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D |
||||||
|
noone81
2007-02-06 21:21:15
No teraz to mi Th zabiłeś ćwieka Po temacie "trip-hop" dostałeś w moim kajecie dużego plusa. Za "zbrodnie punkowego koncertu" masz teraz minusa jak stąd do księżyca
A wracając do Bazyla... Jakoś potrafią się tam bawić ludzie i przy HC i przy EBM. Tylko tutaj tolerancji jakoś nie widzę... Ignoranci :!: |
||||||
|
th
Anciliae Posty: 879 Poznań |
2007-02-06 22:14:49
Wg. mnie nie powinno sie 'łączyć' 2 imprez tego typu. To miałem na myśli pisząc o zbrodni. Ja się pojawiłem w Bazylu jak koncert się dopiero co skończył no i nie powiem by było mi tam jakoś szczególnie wygodnie samemu... A tu głos z drugiej strony... http://ubazyla.pl/forum/viewtopic.php?t=60&start=0 I wiem jestem strasznym ignorantem, zwłaszcza wtedy, gdy na parkiet wbija dwóch podpitych ludzi chcących zrobić pogo. Może i nie byli to punk, ale istnienie koncertu punkowego powieksza prawdopodobieństwo zainstnienia takich sytuacji.
//i zdaje sobie sprawę w pełni że nie można było akurat tego uniknąć w sobote Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D |
||||||
|
krax
Bicz Posty: 285 Poznań |
2007-02-07 08:54:04
Noone81 ale sobie wybrałaś niefortunny przykład :D Całe szczęście imprez jest teraz u Bazyla sporo,więc może niedługo trafi się coś co zmieni moje nietolerancyjne, ignoranckie zdanie. Czekam. |
||||||
|
bezNicku
Anciliae Posty: 13 Poznań |
2007-02-13 23:49:46
No dawno nie byłem bo wspomnień za dobrych z Bazyla niestety mniej niż więcej. Ale trzeba się będzie znowu przejść, może trafię w końcu na jakąś normalną imprezę :twisted: :twisted: :twisted: Kochac i byc kochanym... |
||||||
|
noone81
2007-02-27 21:44:44
A przepraszam bardzo jakiegoś szanownego Moderatora Czy ten cały topic nie powinien trafić tu http://www.darkplanet.pl/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=31 ? |
||||||