|
alphar
Bicz Posty: 2108 |
2007-01-24 01:58:41
ale mowa o poznańskim Bazylu.. Oszczędzaj ruchy: pamiętaj jak ktoś Cię irytuje to musisz użyć ponad 20 mięśni, żeby wykrzywić twarz, ale tylko czterech, żeby wziąć zamach i jebnąć go w mordę. |
||||||||||||||||||||||||
|
ahroun
Primogen Posty: 184 W-wa,Płock |
2007-01-24 01:59:16
nic sie nie dzieje bez powodu |
||||||||||||||||||||||||
|
eIcILipse
Bicz Posty: 346 miasto magiczne |
2007-01-24 08:13:17
Bazyl, pierwsza knajpa w Poznaniu do której trafiłam (mam nadzieję, że aż tak źle to mnie nie świadczy..) Zawsze kojarzyć będzie mi się z tańczeniem na stołach, ginekologiem i sokiem nie z pomidorów lecz z Biedronki Nie jest urzeczywistnieniem „marzeń knajpowych” ale sentyment mam do niej ogromnyyy.
Faktycznie coś w tym jest, że jak się gdzieś idzie to i tak suma summarum trafia się do Bazyla… Ludzie tam przebywający czasem potrafią być dziwni. To, że ktoś nie przyjdzie ubrany na czarno i w „klimacie” nie musi od razu klasyfikować go jako wroga nr 1 !!! A zdarzyło mi się trafić tam po zajęciach, z kolegą. Oboje byliśmy w bieli i podeszła do nas pewna osóbka otoczona magią czerni i chyba po paru piwkach za dużo… Miała jakieś problemy… No ale trzeba wybaczyć… młodsza była :P . Swoją drogą nie jestem pewna czy ta Pani nie ma konta na DP. Pozdrowienia dla wszystkich Bazylowiczów!!! Bazyl to takie miejsce które warto pokazać znajomym, tak tworzy się legenda poznańskiej knajpy „ od ginekologiem” .
Uwielbiam odpowiadać ludziom na pytanie jak tam trafić: ” … i za tą stacją skręcisz w taką wąską uliczkę, pierwszą w prawo, następnie prosto, ujrzysz wielki baner z napisem Ginekolog, i to właśnie tam(… ” Nie uważacie, że Bazyl powinien nazwą zmienić, było by: „Idziemy do ginekologa” :D :D :D Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D |
||||||||||||||||||||||||
|
Remo
Primogen Posty: 56 Łódź |
2007-01-24 08:34:50
Droga przez nocny Poznań nieodmiennie kończy się w Bazylu i będę kolejnym gościem tej knajpy, który to potwierdzi. Brak luksusu Bazyl nadrabia klimatem i wolnością zachowań Nie bez znaczenia jest fakt, ze otwarte jest właściwie non-stop No i taras - idealne miejsce na letnie wieczory
Mam owszem, również, miłe wspomnienia - może za wyjątkiem jednej imprezy, kiedy lekko przesadziłem z alkoholem i wywróciłem się na "parkiecie" podczas gothoteki, pociągając za sobą pewną panią. Nie daj się kopać w ryj, chociaż kopią z każdej strony. |
||||||||||||||||||||||||
|
Attack
Anciliae Posty: 734 Poznań |
2007-01-24 12:30:41
klimat oddaje tez taka anegtotka z zeszlego tygodnia
lokal zamniety a na drzwiach wisi kartka 'JESTEM NA KONCERCIE UK SUBS - OTWORZE JAK WRÓCE KIERAS" :D |
||||||||||||||||||||||||
|
alphar
2007-01-24 12:49:59
:D:D:D:D Oszczędzaj ruchy: pamiętaj jak ktoś Cię irytuje to musisz użyć ponad 20 mięśni, żeby wykrzywić twarz, ale tylko czterech, żeby wziąć zamach i jebnąć go w mordę. |
||||||||||||||||||||||||
|
Mandy
Bicz Posty: 132 Grudziądz/Pozn... |
2007-01-26 17:44:07
buhahahah! Nuttin' Wrong with Candy |
||||||||||||||||||||||||
|
astarot
Moderator Posty: 821 |
2007-01-26 17:58:03
Ależ Remo pamiętam pamiętam :twisted: :twisted: Bazyl zarówno ten "stary" mieszczący się na Ratajczaka jak i ten "nowy" jest miejscem do którego można przyjść spokojnie o każdej porze. Mieszanina kultur i społeczności...jest to miejsce naprawdę jak dla Poznania zjawiskowe i jedyne w swoim rodzaju. |
||||||||||||||||||||||||
|
Nightcreature
Anciliae Posty: 808 Poznań |
2007-01-27 14:53:52
Wczoraj zaliczyłem swoją pierwszą wizytę w Bazylu :D Ogólnie klimat super chociaż ponoć i tak jak na piątkowy wieczór w tym miejscu stypa była. Nie wiem co macie do kibelków ja widziałem już w życiu o wiele gorsze :wink: Najważniejsze, ze w końcu poznałem trochę ludzi z DP :D Pozdro dla Uze, Virusa, Minawi, Seny, Amorphousa, Regisa, SoulHuntera i Zeta, którego akurat miałem okazję poznać trochę póżniej :D Mam nadzieję że nikogo nie pominąłem a jak coś to przypominac się :D "You gotta put your faith in a loud guitar..." |
||||||||||||||||||||||||
|
alphar
2007-01-27 19:16:32
Jak tylko wyjade zaczynają dziać się w mieście jakies rzeczy. To chyba spisek :twisted: Oszczędzaj ruchy: pamiętaj jak ktoś Cię irytuje to musisz użyć ponad 20 mięśni, żeby wykrzywić twarz, ale tylko czterech, żeby wziąć zamach i jebnąć go w mordę. |
||||||||||||||||||||||||
|
SoulHunter
Bicz Posty: 362 |
2007-01-28 00:38:45
A dziękuje dziękuje Również pozdrwiam Co do Bazia to jak dla mnie to jest melina... ale mimo to bardzo ją lubie :D A co do piatkowego wieczoru, feriowego w dodatku to sie zgadzam. Niemiłosierna stypa naprawde :?
Taaa... "U Ginekologa" :P |
||||||||||||||||||||||||
|
minawi
Redaktor Posty: 6030 Poznań / Iław... |
2007-01-28 10:00:50
Dyskusja na temat artykułu: Z cyklu recenzja knajpy: U Bazyla, Poznań
| ||||||||||||||||||||||||