Z cyklu recenzja knajpy: U Bazyla, Poznań

Help
Forum : Lokale, kluby
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Z cyklu recenzja knajpy: U Bazyla, Poznań
Adnistral
Anciliae
Adnistral
Gniezno/Połzen

2009-03-05 22:15:52
horseman Napisał:
Adnistral Napisał:
Powiem tak że mam dość dużo fajnych wspomnień z Bazyla mimo że to nora jakich mało..

moze to wlasnie dlatego masz tyle fajnych wspomnien z Bazyla?

To jest tak samo jak wyżej ludzie napisali...
Ten klimat to sprawia, chociaż ludzie też na to duży wpływ mają...
Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche

kerim
Anciliae
kerim
Poznań i okolice

2009-12-18 22:10:36
Bazyl to moja druga knajpa pierwsza w jakiej bywałem to nieistniejąca już na rybakach Aluzja (trochę podobna do niej jest Herezja w której bywam)
Każdy posiada swoja bestię, jaka ona będzie zależy od nas...

janciovodnik
Primogen
janciovodnik
Gniezno

2009-12-19 00:51:46
Heh... nie liczy sie miejsce tylko ludzie, którzy takowy klimat tworzą.
Knajpa, nie knajpa... i na trawce mozna niezgorszą bibkę ukręcić ;P
Jam cłek wolny, lec ślebodny :)

karaluch
Bicz
karaluch

2010-02-08 16:56:46 Bazyl
Kiedyś lubiłam Bazyla, ale od kiedy do mnie dotarło, że każdy koncert tam się zaczyna 2h później, niż zapowiadane, to chyba ani razu tam nie byłam.

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iława

2010-02-08 18:14:37
no to wlasnie dobrze, bo nigdy nie moge zdazyc na poczatek koncertow :P

gorzej byloby gdyby zaczynali przed czasem jak to potrafia zrobic w eskulapie :/ i wtedy najczesciej support stracony :/
Make Foch Not War

shamankha
Anciliae
shamankha
Zasiedmiogórogród

2010-02-08 20:52:10
Bazyl jest cool :D mordownia czy nie, ja tam ten lokal lubię
"somewhere between sacred silence and sleep, disorder, disorder..." "voices in the darkness scream away my mental health...can i ask a question?help me save me from myself..."

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-02-09 06:56:44
janciovodnik Napisał:
Heh... nie liczy sie miejsce tylko ludzie, którzy takowy klimat tworzą.
Knajpa, nie knajpa... i na trawce mozna niezgorszą bibkę ukręcić ;P

przez takie podejście umierają imprezy i koncerty bo lud woli się za cenę biletu narżnąć i dymać na łące lol
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

josefine
Anciliae
josefine
Poznań [SlutGarden...

2010-02-09 09:36:00
nie dosc, ze prawie wszystkie inne puby czy cluby zostaly zamkniete [POP END, Aluzja itp] to Bazyl twardo stoi na ziemi... A nawet jak ktos idzie gdzies indziej na impreze/piwko czy cokolwiek i tak na koncu trafia do Bazyla..

Wszystkie drogi prowadza do Bazyla..
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Attack
Anciliae
Attack
Poznań

2010-02-09 10:48:51 Bazyl
karaluch Napisał:
Kiedyś lubiłam Bazyla, ale od kiedy do mnie dotarło, że każdy koncert tam się zaczyna 2h później, niż zapowiadane, to chyba ani razu tam nie byłam.

no z tym że to w 99% przypadków wina 'muzyków' którzy spóźniająć się (i gęsto tłumacząć róznymi przypadłościami po drodze) okazują wedle mnie 'szacunek' dla publiki

bazyl zazwyczaj już od 18:00 udostępnia swoje podwoje - w tym na próby itd

40i4
Anciliae
40i4
Poznań

2010-02-09 13:41:46
U Bazyla poza tym grają nieraz zespoly, których gdzie indziej (poza konkursem kapel powrórkowych) by nie wpuszczono. Czasami występują przed jakąś gwiazdką, a z racji braku doświadczenia stroją się godzinami, opóźniejąc wszystko. Ale dzięki temu przynajmniej mogę spokojnie wyjść z domu później i jeszcze próbę dźwięku usłyszę
Mhrucznie i khothycko =^.^=

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-02-09 13:43:13 Bazyl
Attack Napisał:
karaluch Napisał:

no z tym że to w 99% przypadków wina 'muzyków' którzy spóźniająć się (i gęsto tłumacząć róznymi przypadłościami po drodze) okazują wedle mnie 'szacunek' dla publiki

bazyl zazwyczaj już od 18:00 udostępnia swoje podwoje - w tym na próby itd

Zabawne, bo identyczną dyskusję słyszałam ładnych kilka lat temu. Widać u Bazyla nic się nie zmieniło i u muzyków tam grających, również

Cieszę się w sumie, że knajpka ma się dobrze. Mam stamtąd masę wspomnień i większość dobrych.
Ale to może bardziej zasługa tego, że te parę lat temu miało się więcej szczęścia, jak rozumu ;D
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iława

2010-02-09 22:16:24
40i4 Napisał:
Czasami występują przed jakąś gwiazdką, a z racji braku doświadczenia stroją się godzinami, opóźniejąc wszystko.

O nie, to zupełnie odwrotnie --> często to te "gwiazdy rocka" stroją się nie wiadomo jak długo (choć czasem słusznie mają pretensje, bo często nagłośnienie siada), a nikomu nieznane kapele prawie od razu wskakują bez większego przygotowania na scenę
Make Foch Not War

Dyskusja na temat artykułu: Z cyklu recenzja knajpy: U Bazyla, Poznań
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Następna
Forum : Lokale, kluby