|
Adnistral
Anciliae Posty: 123 Gniezno/Połzen |
2009-03-05 22:15:52
To jest tak samo jak wyżej ludzie napisali... Ten klimat to sprawia, chociaż ludzie też na to duży wpływ mają... Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście. -Frederyk Nietazsche |
||||
|
kerim
Anciliae Posty: 7 Poznań i okolice |
2009-12-18 22:10:36
Bazyl to moja druga knajpa pierwsza w jakiej bywałem to nieistniejąca już na rybakach Aluzja (trochę podobna do niej jest Herezja w której bywam) Każdy posiada swoja bestię, jaka ona będzie zależy od nas... |
||||
|
janciovodnik
Primogen Posty: 403 Gniezno |
2009-12-19 00:51:46
Heh... nie liczy sie miejsce tylko ludzie, którzy takowy klimat tworzą. Knajpa, nie knajpa... i na trawce mozna niezgorszą bibkę ukręcić ;P Jam cłek wolny, lec ślebodny :) |
||||
|
karaluch
Bicz Posty: 9 |
2010-02-08 16:56:46 Bazyl
Kiedyś lubiłam Bazyla, ale od kiedy do mnie dotarło, że każdy koncert tam się zaczyna 2h później, niż zapowiadane, to chyba ani razu tam nie byłam. |
||||
|
minawi
Redaktor Posty: 6017 Poznań / Iława |
2010-02-08 18:14:37
no to wlasnie dobrze, bo nigdy nie moge zdazyc na poczatek koncertow :P gorzej byloby gdyby zaczynali przed czasem jak to potrafia zrobic w eskulapie :/ i wtedy najczesciej support stracony :/ Make Foch Not War |
||||
|
shamankha
Anciliae Posty: 176 Zasiedmiogórogród |
2010-02-08 20:52:10
Bazyl jest cool :D mordownia czy nie, ja tam ten lokal lubię "somewhere between sacred silence and sleep, disorder, disorder..." "voices in the darkness scream away my mental health...can i ask a question?help me save me from myself..." |
||||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3334 Aureus Mons |
2010-02-09 06:56:44
przez takie podejście umierają imprezy i koncerty bo lud woli się za cenę biletu narżnąć i dymać na łące lol Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||||
|
josefine
Anciliae Posty: 230 Poznań [SlutGarden... |
2010-02-09 09:36:00
nie dosc, ze prawie wszystkie inne puby czy cluby zostaly zamkniete [POP END, Aluzja itp] to Bazyl twardo stoi na ziemi... A nawet jak ktos idzie gdzies indziej na impreze/piwko czy cokolwiek i tak na koncu trafia do Bazyla.. Wszystkie drogi prowadza do Bazyla.. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche |
||||
|
Attack
Anciliae Posty: 734 Poznań |
2010-02-09 10:48:51 Bazyl
no z tym że to w 99% przypadków wina 'muzyków' którzy spóźniająć się (i gęsto tłumacząć róznymi przypadłościami po drodze) okazują wedle mnie 'szacunek' dla publiki
bazyl zazwyczaj już od 18:00 udostępnia swoje podwoje - w tym na próby itd |
||||
|
40i4
Anciliae Posty: 217 Poznań |
2010-02-09 13:41:46
U Bazyla poza tym grają nieraz zespoly, których gdzie indziej (poza konkursem kapel powrórkowych) by nie wpuszczono. Czasami występują przed jakąś gwiazdką, a z racji braku doświadczenia stroją się godzinami, opóźniejąc wszystko. Ale dzięki temu przynajmniej mogę spokojnie wyjść z domu później i jeszcze próbę dźwięku usłyszę Mhrucznie i khothycko =^.^= |
||||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2010-02-09 13:43:13 Bazyl
Zabawne, bo identyczną dyskusję słyszałam ładnych kilka lat temu. Widać u Bazyla nic się nie zmieniło i u muzyków tam grających, również
Cieszę się w sumie, że knajpka ma się dobrze. Mam stamtąd masę wspomnień i większość dobrych. Ale to może bardziej zasługa tego, że te parę lat temu miało się więcej szczęścia, jak rozumu ;D "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||||
|
minawi
Redaktor Posty: 6017 Poznań / Iława |
2010-02-09 22:16:24
O nie, to zupełnie odwrotnie --> często to te "gwiazdy rocka" stroją się nie wiadomo jak długo (choć czasem słusznie mają pretensje, bo często nagłośnienie siada), a nikomu nieznane kapele prawie od razu wskakują bez większego przygotowania na scenę Make Foch Not War |
||||