Żywiołak - Nowa Ex-Tradycja

Help
Forum : Recenzje
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Żywiołak - Nowa Ex-Tradycja
Allanon23
Primogen
Allanon23
Zabrze

2009-01-18 11:38:03
Ja sobie kupiłem tą płytkę wczoraj Chyba nigdy w życiu tak nie ryzykowałem, jeżeli chodzi o kupowanie płyt O zespole nic nie wiem, jest to dla mnie nowość. Ktoś tam szeptał "Zywiołak, żywiołak ble ble" ale kompletnie nie zwróciło to mojej uwagi, że to coś zacnego Tak to jest jak sie jest ślepym, głuchym na pewne sprawy Może dlatego, że jestem jak kot, i lubie kroczyć swoimi drogami w poszukiwaniu nowych zespół itd.

No muszę także podziękować autorce recenzji, czyta się recenzję wyśmienicie :D No i jej konstrukcja, opis płyty, przekonała mnie do tego, że zapoznałem się bliżej z tym zespołem , acz myślałem, że prędzej zobaczę recenzję KYPCK i płyty Cherno .

Moje osobiste wrażenia po czterech przesłuchaniach.
Podoba mi się tutaj tempo, piosenki są rzeczywiście tak ulokowane na swoim miejscu, że jest idealny wymiar barw instrumentarium, i to się czuje. W twórczości Zywiolaka jest to co lubię najbardziej w takiej muzyce - bębny rytualne, i dźwięki dość rzadkich instrumentów. Słucha się tego wyśmienicie. Momentami widzę siebie jak tańczę w okół ogniska i oddaje się szaleństwu

Muzyka bardzo przypomina mi muzykę Michała Lorenca/chodzi mi głównie o tempo bębnów itp) . To znaczy słuchając utworu "Oj ty Pietre Pietre" przychodzi mi na myśl partytura do filmu "Bandyta". A ta partytura jest jedną z moich ulubionych, cieszę się, że zespół jeszcze raz ten podobny klimat dał mi skosztować od siebie

Mówiąc krótko i treściwie - jak będzie w pobliżu koncert, chętnie się wybiorę. Jeżeli mówią, że na żywo grają lepiej niż na płycie - to trza się przekonać
Zielona najlepsza.

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2009-01-18 16:44:48
Allanon23 Napisał:
acz myślałem, że prędzej zobaczę recenzję KYPCK i płyty Cherno

Przyjdzie czas i na to, póki zima trwa :P

Sorki za offtop :wink:
Make Foch Not War

LadyWitch
Primogen
LadyWitch
katowice/rybnik

2009-01-18 19:20:45
Allanon23 Napisał:
Mówiąc krótko i treściwie - jak będzie w pobliżu koncert, chętnie się wybiorę. Jeżeli mówią, że na żywo grają lepiej niż na płycie - to trza się przekonać

koniecznie )
pierwszy ich koncert na którym byłam, w rybniku, był 'siedzący'. spory błąd, bo przy ich muzyce zwyczajnie nie da się spokojnie siedzieć na tyłku :P
life * is a state * of mind

black_heart
Primogen
black_heart
Gdańsk

2009-01-18 22:32:09
LadyWitch Napisał:
Allanon23 Napisał:

koniecznie )
pierwszy ich koncert na którym byłam, w rybniku, był 'siedzący'. spory błąd, bo przy ich muzyce zwyczajnie nie da się spokojnie siedzieć na tyłku :P

Popieram 8)A co do organizatorów to najwyraźniej albo nie słuchają takiej muzyki, albo ich twórczość ich nie poruszyła stąd pomysł takiego koncertu :roll:
carpe diem

Procella
Anciliae
Procella
L-Space

2009-03-02 18:47:59
Też chętnie wybrałabym się na koncert, bo płyta jest świetna, a skoro na żywo ma być jeszcze lepiej...

Dyskusja na temat artykułu: Żywiołak - Nowa Ex-Tradycja
1 | 2 Następna
Forum : Recenzje