|
Helllish
Primogen Posty: 174 Zakopane |
2009-05-01 17:57:04
Wszelkiego rodzaju przepalanki :lol: :lol: I ogólnie alkohol robiony w zaciszu domowym.. :lol: Jak się ciesze, że mieszkam w górach Paint it black |
||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2009-05-02 12:13:22
ostatnio jak jestem w domku w Ostrowie to piję głównie piwo Tatra Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
40i4
Anciliae Posty: 217 Poznań |
2009-05-02 13:02:24
Składam kondolencje. Mhrucznie i khothycko =^.^= |
||||
|
minawi
Redaktor Posty: 6030 Poznań / Iław... |
2009-05-02 13:28:58
to nie lepiej już Ostrowina cuś? polecam Lipę z Miodem 8) Make Foch Not War |
||||
|
Vika
2009-05-03 18:58:49
hmmm a moze i sie skusze Ostatnio Grucha pisał mi, że gdyby był z Ostrowa, to w kółko obalałby rózne produkty z Ostrovina Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
dracart13
Anciliae Posty: 63 Kraków |
2009-05-04 14:07:52 Alkohol
Tyskie ponad wszystkie, ten złoty napój spożywam od najmłodszych lat chociaż ostatnimi czasy nie jest to już ten smak co kiedyś, to tak po za tym lubię różnego rodzaju miksturki domowe typu porterówki, naleweczki i przepalanki na bazie spyrytusu. No do mego alkoholowego menu mogę śmiało jeszcze dołożyć jacka danielsa którego rzadko spożywam ale za to bardzo mi smakuje... "Różnica miedzy możliwym a niemożliwym leży w ludzkiej determinacji." |
||||
|
Monti
Primogen Posty: 7 Poznań |
2009-05-04 16:18:34
Wyborowa Redberry, z tym, że jest CHOLERNIE droga jak na wódkę, wspomniane twory Ostrovińskie ( z zielonym Komandosem i Killerem 2 na czele) a z piw to zimne Tyskie, chyba że mecz oglądam, to Warka czerwona. Koniecznie z butelki lub schłodzonej szklanki. O, i na koncertach folkowych Murphys "Przeżyć życie najpełniej, choćby najstraszniej, nie oszczędzając się, zużyć wszystko, do końca, zużyć siebie i zużyć innych, jeśli oni tym istotniej siebie, przeżyć będą mogli" Witkacy, "Nienasycenie" |
||||
|
Nagrobek
Matuzalem Posty: 19 Utopijna Wioska ko... |
2009-05-04 16:39:18
Qwa wszystko oprócz smoły i lepiku : ) "I did not wanted to live my life nor did i even wanted to live for my death... strong it is indeed... life... strange to born for death..." |
||||
|
Lehti
Anciliae Posty: 49 Krotoszyn/Ostró... |
2009-05-04 18:30:45
Alkoholowych tropó jest wiele... z kumpplammi ppijemy lecha zielonego, z moim byłym bywało róznie z rególy jakieś wino do 20 zł. A sama od siebie jeśli mam wybrać to albo Heineken albo lech zielony... w wódce nie gustuje Odi profanum vulgus et arceo.. |
||||
|
Helllish
Primogen Posty: 174 Zakopane |
2009-05-04 18:45:38
A ja lubie eksperymety :twisted: :twisted: Chętnie próbuje wszelkich napojów.. Iceówek (uwielbiam) , Kukułczanek, Cytrynówek itp :lol: Już nie mówię jak się u mnie herbatę podaje... :twisted: Paint it black |
||||
|
Vika
2009-05-14 11:57:21
cytrynówka jest dla mnie troche za słodka pare razy zdarzyło mi się wypić białą i czerwoną Finladię - super rzecz Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
bastet666
Primogen Posty: 1057 Czestochowa/Wr... |
2009-06-25 21:20:05
OJ dobrych alko by sie znalazla cala masa ale z ostatnio Bonetti-ok 15 zeta smakuje do zludzenia jak Martinii Rosso(kolega Astaraot moze potwierdzic-sam lecial po druga butelke hyh) Shmuglerr-calkiem smaczna Whisky Famous Grouse-kolejna Whisky doadajac do tego cole pychota murowana :D "..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję " |
||||
|
rozbit
Primogen Posty: 615 Poznań |
2009-06-25 21:28:47
dobrze chłopak gada polejcie mu ze dwa kielichy :twisted: |
||||
|
dracart13
Anciliae Posty: 63 Kraków |
2009-07-27 17:22:39 Alkohol
Ostatnimi czasy resztówki alkoholu po masters of rock czyli śliweczka na spirytusie z jelinka.... :D "Różnica miedzy możliwym a niemożliwym leży w ludzkiej determinacji." |
||||
|
Aligator
Anciliae Posty: 113 Warszawa |
2009-07-27 18:54:06 Re: Alkohol
Oj tu niestety się na zgodę nie zanosi... Tyskie owszem zacne piwo i na wyjazdach częstokroć zdarza się go upić sporo... Nie mniej z Ciechanem w szranki nie stanie. Gdyby tak kamrat do Warszawy kiedy zawitał i pszennego czy miodowego Ciechana zakosztował to by ochota na Tyskie odeszła. Piwo to przednie, bez filtrowania i pasteryzowania robione, gazu do niego z butli nie tłuką jeno to co powstanie naturalnie a i konserwantów nie tłuką - to poznać łatwo bo tylko miesiąc do picia się nadaje. Wszystkie te aspekty wraz z najważniejszym pełnym smakiem sprawiają że o niego nawet na Mazowszu trudno. W dalekich stronach dostać niepodobna... :roll: Dios, Patria, Fueros, Rey |
||||