Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2009-02-23 16:49:30
thistle89 Napisał:

Wampgirl - jeżeli trafiasz na TEGO typu " mężczyzn " to nawet nie warto się wysilać, ale mam nadzieję, że TAKICH omijasz szerokim łuuuuuukiem.

Nie, nie trafiam na takich chłopców (osobnik płci męskiej powinien zasłużyć na to miano), zresztą sama decyduję przecież z którymi chcę się spotykać, a z którymi - wręcz przeciwnie .
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

thistle89
Primogen
thistle89
Kościerzyna/By...

2009-02-23 16:55:15
Wampgirl Napisał:
takich chłopców (osobnik płci męskiej powinien zasłużyć na to miano)

Z tego też powodu " mężczyzna " :lol:
A może lepiej " menscyzna " ...

Z takim tam osobnikiem (ciekawe czy w ogóle ma to co rzekomo sprawia, że mężczyzna jest mężczyzną) spotkanie byloby chyba raczej poniżeniem.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum. http://oskarliterski.blog.pl http://czyndobro.org/

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2009-02-23 16:59:24
Przeoczyłam cudzysłów. Niestety nie przyłączę się do najeżdżania na nikogo. :P
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2009-02-23 19:34:14
Kapitanie a zastanów się, kto zaczął :?: :roll:
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

thistle89
Primogen
thistle89
Kościerzyna/By...

2009-02-23 20:23:32
JA?! Na nikogo nie jadę. To było bardziej bezosobowe umieszczone w celu określenia GRUPY pewnych ludzi. Jeśli obrażać to na privie - nie publicznie.
Zresztą to chyba logiczne.
I niech ktoś wróci do tematu :roll: w końcu.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum. http://oskarliterski.blog.pl http://czyndobro.org/

thistle89
Primogen
thistle89
Kościerzyna/By...

2009-02-23 21:07:05
:X

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2009-02-23 22:32:32
Ok, może źle odczytałam intencje. Hm, ktoś przypomni o czym w ogóle jest ten temat?

Wainamoinen
Anciliae
Wainamoinen
Poznań

2009-02-23 23:23:19
Chyba o tym, czy możliwa jest przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną, choć już sam nie jestem pewien :lol: . Od siebie mogę powiedzieć, że jest możliwa. Mówienie o pociągu fizycznym do tej drugiej strony akurat nie ma tu wielkiego znaczenia, bo popęd to rzecz naturalna. Ważniejsze jest, żeby umieć się powstrzymać od "konsumpcji". I tyle
Rule 11: All your carefully picked arguments can easily be ignored.

Gaia
Bicz
Gaia

2009-02-23 23:28:03
Tylko dlaczego się powstrzymywać wbrew naturze? :wink: :lol: :lol:

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2009-02-23 23:35:16
własnie uklady przyjazn + sex sie w moim przypadku bardzo sprawdzaja
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

Gaia
Bicz
Gaia

2009-02-24 00:01:13
Oczywiście, że przyjaźń taka jest możliwa - wydaje mi się, że jest podstawą udanego związku, partnerstwa.

Wg mnie temat mógłby brzmieć równie dobrze "czy możliwy jest związek bez seksu?" :lol:

Tak jakby kochając nie można było się już z tą osobą przyjaźnić :roll:

Wainamoinen
Anciliae
Wainamoinen
Poznań

2009-02-24 00:12:14
Toć ja nikomu nie bronię . Można się z kimś przyjaźnić, nie rezygnując z seksu z tą osobą. Ze swojego doświadczenia wiem jednak, że kiedy w grę wchodzi łóżko, to przyjaźń diabli biorą. Ale jeżeli u Was się sprawdza - way to go! :twisted:

A co do przyjaźni między partnerami... Nazwa mi tu raczej nie pasuje. W większości związków jest tak, że jak jest poważny problem, to kobieta musi się wygadać przyjaciółkom, a facet napić z kumplami. Tak było i będzie.

Gaia
Bicz
Gaia

2009-02-24 00:28:28
Na szczęście nie we wszystkich przypadkach
Z tego co piszesz wynikałoby, że związki uczuciowe damsko-męskie (lub jak kto woli damsko-damskie, męsko-męskie) istnieją tylko dla seksu - kiedy pojawia się problem to i tak trzeba szukać pomocy u osób trzecich.
Jakoś mi się przykro zrobiło po Twoim, Wainamoinen, poście, życzę lepszych doświadczeń :wink: :wink: :wink:

Wainamoinen
Anciliae
Wainamoinen
Poznań

2009-02-24 00:46:04
Może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Nie uważam, żeby związki istniały tylko dla seksu, bo w takim wypadku to i bez związku można się obyć . Ale znam kilka zaprzyjaźnionych par i z tego co widzę, to w żadnej nie występuje coś takiego jak wyjaśnianie sobie absolutnie wszystkich problemów od razu i na miejscu. I od tego właśnie są przyjaciele, żeby w takich sytuacjach móc z nimi porozmawiać i poznać ich punkt widzenia - albo po prostu ponarzekać w deseń "a bo ja już nie wytrzymuję" :D. Do związku trzeba dwojga, ale nie można się przecież w nim odgrodzić od reszty świata.

A za życzenia dziękuję, chociaż obecnie pędzę szczęśliwy żywot singla :twisted:

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2009-02-24 11:34:15
Zazwyczaj spotykałam się z opinią partnera, że jeśli nie wykazuje się względem niego większej aktywności niż przytulanie, to niektórzy mają tendencję do stwierdzania, że przestał się podobać swojej partnerce.
Nie znam faceta, który by twierdził że związek bez pieszczot ma sens na dłuższą metę.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura