Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24
Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2010-08-05 22:23:19
Violanta Napisał:

Spójrzcie/spójrz na opis-motto uzytkownika Nagara. Użyłam tego 'motto' celowo.

Heh dziękuję. Ktoś w końcu mnie zrozumiał. tylko proszę nie nazywaj mnie użytkownikiem :D Głupio się poczułem. Wole samo Naqara albo Naq.

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-08-06 19:14:53
ja rozumiem, o co Wam chodzi, tylko po prostu sie nie zgadzam. Jeśli np. chciałabym z mężczyzną związać się na całe życie, to już wymagałabym od niego bardzo dużo, a przede wszystkim - odpowiedzialności. Jak się nie wymaga od siebie samego i od innych ludzi (oczywiście powinny to być rozsądne wymagania), to się życie rozłazi. Violante, ja skarpetki mogę zbierać po własnym dziecku jak takowe będe mieć, a nie po facecie - bo facet dorosły w związku powinien sam po sobie sprzątać i to własnie z milosci należy go tego nauczyć, dla jego własnego dobra. A mądra miłość jest - tylko po prostu nie każdy kocha mądrze.
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-06 20:03:01
Ja jestem bardzo odpowiedzialnym facetem Pasek zaraz stwierdzi pewnie że to nudne u faceta (niby większość kobitek stwierdzi że taki facet musi być strasznie nudny > taki odpowiedzialny) ^_^ hehehe

A jak już kocham to po prostu kocham i nie wiem czy to mądra miłość czy nie heheheh

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Violanta
Matuzalem
Violanta
zachodniopomors...

2010-08-06 20:21:18
Vika Napisał:
ja rozumiem, o co Wam chodzi, tylko po prostu sie nie zgadzam. Jeśli np. chciałabym z mężczyzną związać się na całe życie, to już wymagałabym od niego bardzo dużo, a przede wszystkim - odpowiedzialności. Jak się nie wymaga od siebie samego i od innych ludzi (oczywiście powinny to być rozsądne wymagania), to się życie rozłazi. Violante, ja skarpetki mogę zbierać po własnym dziecku jak takowe będe mieć, a nie po facecie - bo facet dorosły w związku powinien sam po sobie sprzątać i to własnie z milosci należy go tego nauczyć, dla jego własnego dobra. A mądra miłość jest - tylko po prostu nie każdy kocha mądrze.

Mądra miłość to nie miłość. Tam, gdzie zaczyna się madrość, to kończy się miłość. Ale jeśli go uczysz sprzątania skarpetek - to nie wymagasz, bo nauka spełnia się dopiero wtedy, kiedy obydwie strony chcą.

Hardkill, no to pasujesz do Viki. Tylko ciekawe, czy gdyby ona nie sprzątała skarpetek - ciekawe co ty wtedy na to. Czy to jest odpowiedzialność? Spójrzcie szerzej na odpowiedzialność, podajcie inne przykłądy, bo jak na razie to uzależnienia - czyli chorobę + jakieś skarpetki podaliście, hehe..
Better to be hated for who you are than loved for who you are not.

Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2010-08-06 20:50:59
HardKill Napisał:
Ja jestem bardzo odpowiedzialnym facetem Pasek zaraz stwierdzi pewnie że to nudne u faceta (niby większość kobitek stwierdzi że taki facet musi być strasznie nudny > taki odpowiedzialny) ^_^ hehehe

A jak już kocham to po prostu kocham i nie wiem czy to mądra miłość czy nie heheheh

Kurcze to zaczyn brzmieć, jakbyś zachęcał laski do siebie. Soko tez czasem tak robię, ale nie na publicznym forum. Ale skoro piszesz coś takiego to znaczy że jesteś samotnym facetem. Wiec laski z tego forum bercie się za niego xD A za mnie przy okazji xD Hehehehehehe

Violanta
Matuzalem
Violanta
zachodniopomors...

2010-08-06 20:56:08
Dobra, Nagara. Możemy ze sobą być, tylko warunek:
-sprzątasz po sobie skarpetki
-nie pijesz alko
-nie wymiotujesz i nie muszę Ci zakładać nowej koszuli
-sprzątasz po psie
-kupujesz mi oryginalne płyty, których nie mam, a chcę mieć
-jedziesz ze mną na ******
-co dzień kwiaty
-posłusznym mi tu być
-madrość w miłości

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-06 20:58:07
Ja nic tak czasem nie robię Naqara,ja po prostu już taki jestem i nie ma to nic wspólnego z zachęcaniem kogokolwiek do czegokolwiek.A o moje życie osobisto/prywatne nie musisz się martwić

Ostatnio zmieniany: 2010-08-06 21:02:30

Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2010-08-06 21:07:21
Violanta - No spoko ale miłość nie ma wymagań. :D
HardKill - spoko to było trosze w żarcie.

Violanta
Matuzalem
Violanta
zachodniopomors...

2010-08-06 21:09:39
Naqara Napisał:

Skąd ty wytrzasnąłeś taki tekst?? Hmm...

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-06 21:14:00
Wiem że w żarcie Naqara widzę jednak że jakoś mało kto pisze tak na prawdę prawdę.Ja tam pisze bo mnie to lotto ^_^

A co do tej mądrej miłości ,to fakt jest takowa wobec ewentualnego dziecka w związku.

Ostatnio zmieniany: 2010-08-06 21:17:40

Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2010-08-06 21:19:26
Violanta Napisał:
Naqara Napisał:

Skąd ty wytrzasnąłeś taki tekst?? Hmm...

Hmm. Znajomy z gry jebną tym na TSie. :P

HardKill Napisał:
Wiem że w żarcie Naqara widzę jednak że jakoś mało kto pisze tak na prawdę prawdę.Ja tam pisze bo mnie to lotto ^_^

A co do tej mądrej miłości ,to fakt jest takowa wobec ewentualnego dziecka w związku.

Szczerych ludzi sobie cenię. Po huj zgrywać kogoś kim się nie jest.

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-06 21:21:35
A pro po mądrej miłości:

Wychować dziecko, aby w przyszłości potrafiło samodzielnie podejmować mądre i właściwe decyzje, aby odznaczało się silną samokontrolą i samodyscypliną tak potrzebnymi ... i.t.d. coś w tym stylu.

Ja tam też jestem zdania że szczerość popłaca

Ostatnio zmieniany: 2010-08-06 21:32:20

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-08-07 19:56:29
Napisałam o uzależnieniach i extremach, bo mialam take problemy w związkach. Jeśli ktoś nie miał, to mogę mu tylko zazdrościć tego szczęscia i życzyć powodzenia w dalszym życiu.
Wracając do przyjaźni pomiedzy kobietą a mężczyzną - jestem tym dziwnym ludkiem, dla ktorego taka przyjaźń jest łatwiejsza, bardziej pewna i pełna zaufania, niż przyjaźń z kobietą. Jeden z moich związków skończył się pokojowo,tak, jak się zaczął - właśnie przyjaźnią. Ale teraz ten chłopak już wyjechał z Poznania i kontakt mamy jedynie internetowy lub czasem telefoniczny.

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-08-12 15:14:33
Najlepszy sposób oduczenia się rzucania skarpet na podłogę, to kupienie sobie młodego pieska - działa w 100%
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-08-12 18:59:05
byle nie owczarka niemieckiego bo na nie jeszcze reaguję uczuleniem, pudelek jak już albo york, one są dla mnie najbezpieczniejsze. Ale cóż - jestem na specjalizacji pedagogicznej studiów anglistycznych, to i edukowac lubie, także w sprawie zachowania - żeby facet i jego chata brudem nie zarosły jak by mnie z jakichś powodów na dłuższy czas w chacie nie było.

10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura