Przyjaźń między kobietą a mężczyzną. - strona 2

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
CzarnaLilith
Primogen
CzarnaLilith
gdzies miedzy pod...

2008-04-21 19:08:49 ..
oj.. dziwnie jest w tedy.. moze to i jest mozliwe..ale za kazdym razem jak ja sie ładowalam w przyjazn rodzila sie miłosc....wiec kumpli to mam ,przyjaciela - nie
"W życiu piękne sa tylko chwile..."

_emma_
Primogen
_emma_
w centralnej Polsc...

2008-04-21 21:53:57
Pan Napisał:
Chyba poprosze o jakies blizsze zdefiniowanie milosci i przyjazni, seks znajde w sieci :P

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87
Tu są opisane dość dobrze wszystkie 3. :roll:
I see a red door and I want it painted black

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-04-22 11:10:53 Re: Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.
Pieszczocha Napisał:
Czy istnieje ... ? (mam na myśli prawdziwą przyjaźń, na śmierć i życie)

Wedlug mnie oczywisci ze istnieje.
Czasami warto uciec od zycia...

Gamorrin
Primogen
Gamorrin
Posen / Drossen

2008-04-25 21:36:33
Zgodzę się z przedmówcą. Tak, istnieje - czy któryś z forumowiczów uważa np. swoją siostrę za przyjaciółkę? Ja tak. Bądź któraś z forumowiczek - brata? (i tu mamy niejako drugą odpowiedź - na pytanie, czy istnieje przyjaźń bez erotycznych podtekstów. Tak :) )
Jeśli zbyt długo spoglądasz w Otchłań, Ona wejrzy też w Ciebie...

Angel8
Primogen
Angel8
Poznań

2008-04-26 12:20:11
Jeśli jest się prawdziwymi przyjaciółmi to dlaczego miałoby przeszkadzać,że przyjaciel wiąże się jeszcze z kimś innym,czy to miłością czy przyjaźnią?Ja da moich przyjaciół chcę wszystkiego co najlepsze,więc jeśli szczęściem dla nich będzie inny związek,to będę ich w tym wspierać i nie będzie to miało wpływu na nasze relacje.Na tym polega przecież przyjaźń :)
Człowiek powołuje do życia iluzję aby oderwać się od rzeczywistości

Andrzej
Anciliae
Andrzej
Transylwania

2008-04-26 17:08:07
Oczywiście ze istnieje przyjaźń miedzy kobieta a mężczyzną. Ale trzeba "wyłączyć" bodziec fizyczności a to może okazać sie niezwykle trudne. Ja mam przyjaciółkę od kilku lat z którą rozmawiam o wszystkim i zapewniam Was ze jest ładną dziewczyna i nigdy nie myślę o niej pod względem seksualnym. Dzielimy sie niedolami i smutkami, radościami i sukcesami po prostu przyjaźń :roll:
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Gamorrin
Primogen
Gamorrin
Posen / Drossen

2008-04-26 18:11:14
Angel8 Napisał:
Jeśli jest się prawdziwymi przyjaciółmi to dlaczego miałoby przeszkadzać,że przyjaciel wiąże się jeszcze z kimś innym,czy to miłością czy przyjaźnią?Ja da moich przyjaciół chcę wszystkiego co najlepsze,więc jeśli szczęściem dla nich będzie inny związek,to będę ich w tym wspierać i nie będzie to miało wpływu na nasze relacje.Na tym polega przecież przyjaźń.

O, a pod tym to się podpiszę wszystkimi kończynami. :)
Od siebie dodam, że czasem może trochę boleć, jak widzisz, że osoba którą się uważa za przyjaciela się z kimś nieodpowiednim (wg. nas) związała... Ale cóż, po to są przyjaciele, by sobie (także) o takich kwestiach mówić.

Pan Napisał:
przyjacielowi mozna chyba powiedziec wszystko. Gdy sie przestaje byc pojedyncza osoba, a zaczyna byc polowka (domniemanie) zwiazku, to mowi sie albo za duzo, albo za malo

Nic dodać, nic ująć.
Jeśli zbyt długo spoglądasz w Otchłań, Ona wejrzy też w Ciebie...

Pieszczocha
Anciliae
Pieszczocha

2008-04-27 22:50:08
Gamorrin Napisał:
Angel8 Napisał:
Jeśli jest się prawdziwymi przyjaciółmi to dlaczego miałoby przeszkadzać,że przyjaciel wiąże się jeszcze z kimś innym,czy to miłością czy przyjaźnią?Ja da moich przyjaciół chcę wszystkiego co najlepsze,więc jeśli szczęściem dla nich będzie inny związek,to będę ich w tym wspierać i nie będzie to miało wpływu na nasze relacje.Na tym polega przecież przyjaźń.

O, a pod tym to się podpiszę wszystkimi kończynami. :)
Od siebie dodam, że czasem może trochę boleć, jak widzisz, że osoba którą się uważa za przyjaciela się z kimś nieodpowiednim (wg. nas) związała... Ale cóż, po to są przyjaciele, by sobie (także) o takich kwestiach mówić.

Pan Napisał:
przyjacielowi mozna chyba powiedziec wszystko. Gdy sie przestaje byc pojedyncza osoba, a zaczyna byc polowka (domniemanie) zwiazku, to mowi sie albo za duzo, albo za malo

Nic dodać, nic ująć.

i na taką odpowiedź właśnie czekałam :wink:
czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2008-05-22 13:32:05
Przyjaźń między kobietą a mężczyzną - nie wierzę w to pojęcie. Może na pewnym etapie znajomości, ale prędzej, czy później z którejś strony zrodzi się ochota na coś więcej. Ta bliskość, porozumienie intelektualne działają jak magnes. Fakt, że czujemy się rewelacyjnie w czyimś towarzystwie sprawia, że nie chcemy tego stracić. Związek jest natomiast stabilizacją tej przyjaźni + aktami fizyczności, przynajmniej tak mi się wydaje.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

ado
Primogen
ado
Warszawa

2008-07-07 21:17:15
kiedyś nie wierzyłem... tylko co to znaczy wierzyć... teraz... hmmm nie jestem pewien... odpowiem... może.. za kilka lat... może jutro... a może nigdy... 8)
"Bóg tworząc człowieka, przecenił swoje zdolności"

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2008-07-07 21:24:57
Wampgirl napisał(a)

Zacytuj:
Przyjaźń między kobietą a mężczyzną - nie wierzę w to pojęcie. Może na pewnym etapie znajomości, ale prędzej, czy później z którejś strony zrodzi się ochota na coś więcej.

Hmm... w takiej sytuacji jestem obecnie i w sumie nie chciałbym tego zepsuć, a to trudna sztuka.aczkolwiek zapewne możliwa :)
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Ostatnio zmieniany: 2008-07-09 09:50:44

Nadrin
Anciliae
Nadrin
Poznań

2008-07-07 21:42:23
Wampgirl Napisał:
Przyjaźń między kobietą a mężczyzną - nie wierzę w to pojęcie. Może na pewnym etapie znajomości, ale prędzej, czy później z którejś strony zrodzi się ochota na coś więcej.
Przyjaźnie się z kobietą od czterech lat i nigdy u żadnej ze stron nie zrodziła się "ochota na coś więcej". Nie zapowiada się także, aby kiedykolwiek coś takiego nastąpiło, co mnie cieszy, bo ani ja nie jestem w jej typie, ani ona w moim, a obecny stan bardzo mi odpowiada. :)

IronMaidenFanka
Primogen
IronMaidenFanka
Brzeg

2008-07-07 22:08:52
u mnie jest tak samo:) mój najlepszy kumpel jest przekochany, ale żadne z nas nie chce nic więcej :D
chociaż na początku naszej znajomości było inaczej- gdybyśmy się w pewnym momencie nie pokłócili, bylibyśmy ze sobą. Ale ja osobiście wolę go jako kumpla :) :) :)
Smutek jest drzewem, a jego owocami łzy...

Wampgirl
Bicz
Wampgirl
Kraina Dreszczo...

2008-07-08 21:25:45
Nadrin Napisał:
Wampgirl Napisał:
Przyjaźnie się z kobietą od czterech lat i nigdy u żadnej ze stron nie zrodziła się "ochota na coś więcej". Nie zapowiada się także, aby kiedykolwiek coś takiego nastąpiło, co mnie cieszy, bo ani ja nie jestem w jej typie, ani ona w moim, a obecny stan bardzo mi odpowiada. :)

To gratuluję. Też myślałam, że jest to możliwe - dopóki facet nie wyznawał, że jednak czuje coś więcej; w takiej sytuacji wpieranie sobie, że to tylko przyjaźń jest błędem, bo wmawianie sobie czegoś na siłę nie zmieni sposobu patrzenia na nas drugiej osoby.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2008-07-09 12:17:16
Ot samo życie w jednym przypadku taka przyjażń się sprawdzi ,a w drugim nie :) :D wszystko zależy tylko od nas samych :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura