Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2009-10-27 19:34:54
Pytanie zostalo zadane i dziewczyna sie do niego ustosunkowała,moze sie odezwac jedynie wtedy kiedy powie/napisze cos nowego a jak nie to"morda w kubeł"?(aa prosze zeby sie tu nikt nie obrażał to tylko taki zwrot )
Poza tym dziewczyna jest, jak widac po ilosci postow nowa na forum,druga sprawa: jako ze uwielbiasz sie rozpisywac wielokrotnie cytując innych te kilkanascie zdan(nie liczac cytatow)zajmuje pol strony tak wiec daj dziewczynie czas nie kazdy ma ten luksus zeby spedzac 3/4 dnia przy kompie przekopujac sie przez forum
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dziewonia
Anciliae
Dziewonia
chorzów

2009-10-27 20:32:39
Pan Napisał:
Dziewonia, wybacz drobny przytyk:

czy sądzisz, że nikt na forum nie był na tyle bystry, by wymyślić to, co Ty, i że tylko tu czekamy na podobną wypowiedź, że wcale nie pojawiła się ona tu z 20 razy i nie pisały jej kolejne osoby, którym się nie chciało przeczytać poprzednich postów?

O ile mi wiadomo każdy może wypowiedzieć swoje zdanie w tej kwestii a może się mylę? I wybacz że nie zaskoczyłam cię głębsza myślą na ten temat. A założenia że nie czytałam poprzednich postów... cóż są błędne ale ty pewnie wiesz lepiej. A może po prostu szukasz kogoś by samemu się wybić z domniemaną elokwencją i inteligencją? bo jak tak to źle trafiłeś.

"Braterska miłość" hmmm... skoro inaczej to można określić to dobrze, tylko przystrajanie w piękne słówka tego co jest proste i nazbyt oczywiste jest głupotą samą w sobie. Nie lepiej nazywać rzeczy po imieniu?
.:Kwiaty na grobie wroga pachną upajająco:.
Ostatnio zmieniany: 2009-10-27 20:41:12

Dziewonia
Anciliae
Dziewonia
chorzów

2009-10-27 20:54:06
Mądrość to umiejętność jasnego, rzeczowego wypowiadania myśli tak by były one zrozumiałe dla ogółu. Inteligencja to wykorzystanie ów wiedzy. Jak sie nauczysz tych prostych rzeczy to możemy porozmawiać, a na razie uznaję cię za kolejnego dzieciaka szukającego uwagi.

A do swojej wypowiedzi na temat przyjaźni dodam że obie strony muszą chcieć dążyć do tego samego. Zazwyczaj łatwiej nawiązywać przyjaźnie damsko męskie osobą otwartym i bezpośrednim które nie mają zaburzonego postrzegania relacji damsko męskich. Z własnego doświadczenia mogę stwierdzić że mężczyzna potrafi być doskonałym przyjacielem ( po uprzednim wykluczeniu popędu seksualnego, oraz tzw. zazdrości kobieta kobieta).
.:Kwiaty na grobie wroga pachną upajająco:.

Antivia
Anciliae
Antivia
Legnica

2010-03-05 17:36:36
Wierzę w przyjaźń damsko-męską, bo sama jej doświadczyłam. Generalnie już się wszystko rozpadło, ale na pewno nie chodziło o seks.
Najpierw trzeba się zastanowić czy w ogóle istnieje przyjaźń na śmierć i życie. Z facetem o tyle trudniej, że ciężko zapanować nad popędem, chyba że ktoś jest homo

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-03-05 21:04:50
Jak ktoś bardzo chce to wszystko może splugawić i opluć, braterską miłość, przyjażń, szczerość i każdą chwilę między dwojgiem ludzi.
Przyjaciela traktuje się jak przyjaciela i nie wiem , czy nie lepiej niż kochanka. Tego drugiego łatwiej zastąpić.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

HBVILK
Anciliae
HBVILK
Skoghall Szwecja

2010-03-05 21:31:33
czego tuaj nie powiecie to i tak taka przyjazn zaczyna sie albo konczy w łóżku.... tak po koleżeńsku he he
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-03-06 07:52:59
To już nie będzie przyjażń.Mi byłoby głupio w taki sposób stracić przyjaciela.Uwazam , że przyjażni nie warto tracić dla seksu, już lepiej wydać na chłopczyka.On sobie pójdzie a przyjaciel zostanie.

Arantasar
Anciliae
Arantasar
Toruń

2010-03-06 09:55:53
Rzeczywiście, przyjaźń jest dużo bardziej trwała, niż związek - ale i tak nie jest dla nas ważniejsza. Zależy nam przede wszystkim na intensywności, nie na trwałości. To przeżycia w związkach mają na nas najsilniejszy wpływ i związkom poświęcamy się najintensywniej. Dlatego mimo wszystko, związek zawsze wygra z przyjaźnią. Co z tego, że przyjaciel zawsze będzie na drugim miejscu, skoro pierwsze ciągle się zmienia i jest niedostępne? Czy ktoś poświęcił miłość dla przyjaźni?
On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...

thistle89
Primogen
thistle89
Kościerzyna/By...

2010-03-06 10:07:58
Arantasar Napisał:
Co z tego, że przyjaciel zawsze będzie na drugim miejscu, skoro pierwsze ciągle się zmienia i jest niedostępne? Czy ktoś poświęcił miłość dla przyjaźni?

Właśnie o tym chciałam napisać, ale inaczej - przyjaźń między kobietą a mężczyzną jest możliwa, ale rzadko spotyka się, żeby partnerzy przyjaciół to akceptowali.
Przyjaźń to jednak czas ważny, często potrzeba go dużo - a partnerzy tego nie akceptują zwyczajnie, są zazdrośni, domyślają sobie historyjki erotyczne czy inne zbędne.

Przyjaźń + seks to związek.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum. http://oskarliterski.blog.pl http://czyndobro.org/

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-03-06 10:16:45
ważne jest to,że taka przyjaźń jest możliwa i zdarza się w brew pozorom nie jednokrotnie.Sam jestem w przyjażni z kobietą, no już od 8 lat i nie zamienił bym ją na żadną inną

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

HBVILK
Anciliae
HBVILK
Skoghall Szwecja

2010-03-06 11:00:52
a ja sie nie dam przekonac ...wiez jaka powstaje miedzy kobieta a mezczyzna jest niepelna jesli nie ma bliskosci ,intymnosci...mozna sie przyjaznic z kobieta ale tak naprawde ja kochac ...a przyjazn jest namiastka tylko ...
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...

Eluvtus
Anciliae
Eluvtus

2010-03-06 12:25:42
HardKill Napisał:
ważne jest to,że taka przyjaźń jest możliwa i zdarza się w brew pozorom nie jednokrotnie.Sam jestem w przyjażni z kobietą, no już od 8 lat i nie zamienił bym ją na żadną inną

No w sumie zazwyczaj przyjaciół nie chce się wymieniać :D
ale u mnie i przyjaciela jest tak samo ale przyjaźnimy się dopiero rok :D
Walcz o to, w co wierzysz. Tylko to może być twoje. www.szkic-mysli.blogspot.com

Arantasar
Anciliae
Arantasar
Toruń

2010-03-06 12:41:10
thistle89 Napisał:
Przyjaźń + seks to związek.

I to im głębsza przyjaźń, tym lepszy związek

Generalnie jestem przeciwnikiem rozdzielania przyjaźni i miłości, wydaje mi się, że są to uczucia synonimiczne, a tylko potocznie do drugiego dołącza się cielesność.

W każdej relacji damsko-męskiej, o ile strony dostrzegają w sobie nawzajem płeć przeciwną, jest jakiś podtekst cielesności. Często ujawnia się wraz ze wzrostem wzajemnego zrozumienia i zaufania. Dlatego różnica między przyjacielem i kochankiem sprowadza się właściwie do tego, na ile pozwalamy tej cielesności wypłynąć I tu właśnie pojawiałby się seks, który uzupełniałby przyjaźń tworząc z niej związek (choć oczywiście możemy się do niego przed innymi i sobą nie przyznawać).
On and on we keep growing inside, hopefully for a long, long time...

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-03-06 18:01:32
ARANTASAR piszesz jakby miłość i przyjażń były tym samym, ja uważam , ze kazde z tych uczuć jest inne i się nawzajem wykluczają.

HBVILK
Anciliae
HBVILK
Skoghall Szwecja

2010-03-06 19:19:46
black_gothic Napisał:
ARANTASAR piszesz jakby miłość i przyjażń były tym samym, ja uważam , ze kazde z tych uczuć jest inne i się nawzajem wykluczają.
Nieprawda...miłość i przyjażn sa bardzo blisko siebie i wcale się nie wykluczają...

9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura