Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19
Carmen
Bicz
Carmen

2009-08-08 17:35:25
Moim zdaniem taka przyjaźń może istnieć i mieć się dobrze. Jednak nie oszukujmy się - w większości przypadków przeradza się ona w coś więcej. Ale nawet to nie jest złe. No bo jeśli dwoje przyjaciół zostanie parą, to w ich związku nadal będzie się zawierać spora doza przyjaźni. Takie pary lepiej się rozumieją i rzadziej rozpadają.

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain
Kraków

2009-08-08 21:02:41
oj, poruszyliście temat... wiem coś z autopsji...to jet piękna rzecz, tylko zawsze niestety komuś nerwy puszczają a dla 2 stron to niekoniecznie musi być miłość, wtedy zaczyna się dramat, niestety nie polecam takiej przyjaźni, jeśli uda się takiej parze świetnie, ale jeśli nie...? niestety prędzej czy później jedna ze stron zacznie kochać...
miej świadomość...

SalomonKain
Anciliae
SalomonKain
Kraków

2009-08-09 09:25:02
Pardon, mówię o przeszłości, nie to żebym czegoś żałował ... ale, łatwo nie było,

Sk
miej świadomość...

scarlet1590
Matuzalem
scarlet1590
Częstochowa/S...

2009-08-16 06:43:16
Trudna jest taka przyjaźń, chociaż bardzo wartościowa. Niestety zbyt często pojawia się podtekst erotyczny
Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Bzy
Primogen
Bzy
Koszalin

2009-08-16 07:43:22
To już zależy, czy taka przyjaźń istnieje, od nastawienia obu stron. Ja sama mam przyjaciela i wiem,że taka przyjaźń to naprawdę wyjątkowa sprawa. Niestety, w 99% takiej przyjaźni, prędzej czy później któraś z obu stron zakocha się w tej drugiej osobie. A to nie tylko może bardzo popsuć ich stosunki (dziewczyna wcale nie musi być zakochana), ale w ogóle doprowadzić do końca znajomości. Sama coś w tym stylu przeżyłam i bardzo skrzywdziłam tą drugą osobę, ale do tej pory przyjaźnimy się. Jest to jedna z niewielu osób, którym naprawdę ufam.
Zniewolenie ciała uwalnia duszę.

josefine
Anciliae
josefine
Poznań [SlutGar...

2009-08-17 22:03:27
moim zdaniem istnieje taka przyjazn :D
mam przyjaciela od kilku lat, z ktorym nie ma jakiejs tam chemii, gadamy o seksie na temat wymiany pogladow, ale ani z jego, ani z mojej strony by nam przez glowe nie przeszlo cokolwiek fizycznego miedzy nami.
Czuje sie szczesliwa, ze udalo mi kogos takiego spotkac w moim zyciu, on zna mnie chyba lepiej niz ja siebie i potrafi przewidziec sytuacje [moje reakcje] lepiej niz ja :P
poza tym na tym swiecie wszystko jest mozliwe :D
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2009-08-18 18:34:14
josefine Napisał:
potrafi przewidziec sytuacje [moje reakcje] lepiej niz ja :P

Warto byś się w tym momencie zastanowiła czy jeszcze jesteś kobietą skoro facet potrafi przewidzieć Twoją reakcję :lol: :wink:
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2009-08-18 22:17:39
Pan Napisał:
Bzy Napisał:
któraś z obu stron zakocha się w tej drugiej osobie. A to nie tylko może bardzo popsuć ich stosunki ...

ale może też ich nie popsuć.

W takim przypadku nie da się nie popsuć...!!!!!!!!!!

Osobiście, też przeżyłam chwilę kiedy "przyjaciel" nagle zapragnął czegoś więcej. Przyznam, że jest to szok i ogólnie kijowa sprawa, z którą nie wiadomo co począć. Tym bardziej, że faceci zwykle źle znoszą odmowę...

Ale nawet stawiając się w odwrotnej sytuacji, to zakochana kobieta też nie jest w stanie długo chować swoich uczuć i też zawsze w jakiś sposób się odkryje (może mniej obsceniczny) i będzie "coś chciała"...

W obu przypadkach : it's not a good idea!!!!!!!!!!!!
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2009-08-18 23:37:46
A ja myślę, że istnieje możliwość takiej przyjaźni pod warunkiem, że dany facet za nic nie podoba się jego przyjaciółce i na odwrót bądź gdy oboje prezentują na tyle skrajne osobowości, że nie są skłonni by się sobie przypodobać.

josefine
Anciliae
josefine
Poznań [SlutGar...

2009-08-19 21:22:43
KostucH Napisał:
josefine Napisał:
potrafi przewidziec sytuacje [moje reakcje] lepiej niz ja :P

Warto byś się w tym momencie zastanowiła czy jeszcze jesteś kobietą skoro facet potrafi przewidzieć Twoją reakcję :lol: :wink/quote:c9dd1de5f0]

no chodzi mi o to, ze on znajac mnie tak dobrze potrafi myslec jak ja :D [wiec moze on zamienia sie wtedy w kobiete ]
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2009-08-20 11:05:54
No cóż, jedni mają kota w głowie, a inni kobiety :D

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2009-08-20 18:26:06
Pan Napisał:

Przyjaźni nie szkodzi pożądanie.

A pożądaniu przyjaźń
Life is complex: it has both real and imaginary components

Erzsebeth
Bicz
Erzsebeth
Wrocław

2009-08-20 18:59:08
KostucH Napisał:
A ja myślę, że istnieje możliwość takiej przyjaźni pod warunkiem, że dany facet za nic nie podoba się jego przyjaciółce i na odwrót bądź gdy oboje prezentują na tyle skrajne osobowości, że nie są skłonni by się sobie przypodobać.

amen. Inaczej zawsze jest jakaś mięta, po którejkolwiek ze stron.
"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2009-08-25 13:23:52
KostucH Napisał:

Skrajne osobowości raczej nie są w stanie zaprzyjaźnić się ze sobą
Byłabym już raczej bliższa stwierdzeniu, iż ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2009-08-26 09:41:10
sphinxia Napisał:
Skrajne osobowości raczej nie są w stanie zaprzyjaźnić się ze sobą
Byłabym już raczej bliższa stwierdzeniu, iż ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna

Myślę, że da się. Ludzka ciekawość ciągnie do tego co nam nie znane więc kusi by pogadać z kimś kto prezentuje zupełnie odmienny styl bycia, tok rozumowania. Nie wszystko da się ujrzeć ze swojej strony, a właśnie ta druga osoba możne nam to przedstawić