|
Carmen
Bicz Posty: 403 |
2009-08-08 17:35:25
Moim zdaniem taka przyjaźń może istnieć i mieć się dobrze. Jednak nie oszukujmy się - w większości przypadków przeradza się ona w coś więcej. Ale nawet to nie jest złe. No bo jeśli dwoje przyjaciół zostanie parą, to w ich związku nadal będzie się zawierać spora doza przyjaźni. Takie pary lepiej się rozumieją i rzadziej rozpadają. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 Kraków |
2009-08-08 21:02:41
oj, poruszyliście temat... wiem coś z autopsji...to jet piękna rzecz, tylko zawsze niestety komuś nerwy puszczają a dla 2 stron to niekoniecznie musi być miłość, wtedy zaczyna się dramat, niestety nie polecam takiej przyjaźni, jeśli uda się takiej parze świetnie, ale jeśli nie...? niestety prędzej czy później jedna ze stron zacznie kochać... miej świadomość... |
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 Kraków |
2009-08-09 09:25:02
Pardon, mówię o przeszłości, nie to żebym czegoś żałował ... ale, łatwo nie było, Sk miej świadomość... |
|
scarlet1590
Matuzalem Posty: 396 Częstochowa/S... |
2009-08-16 06:43:16
Trudna jest taka przyjaźń, chociaż bardzo wartościowa. Niestety zbyt często pojawia się podtekst erotyczny Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności. |
|
Bzy
Primogen Posty: 63 Koszalin |
2009-08-16 07:43:22
To już zależy, czy taka przyjaźń istnieje, od nastawienia obu stron. Ja sama mam przyjaciela i wiem,że taka przyjaźń to naprawdę wyjątkowa sprawa. Niestety, w 99% takiej przyjaźni, prędzej czy później któraś z obu stron zakocha się w tej drugiej osobie. A to nie tylko może bardzo popsuć ich stosunki (dziewczyna wcale nie musi być zakochana), ale w ogóle doprowadzić do końca znajomości. Sama coś w tym stylu przeżyłam i bardzo skrzywdziłam tą drugą osobę, ale do tej pory przyjaźnimy się. Jest to jedna z niewielu osób, którym naprawdę ufam. Zniewolenie ciała uwalnia duszę. |
|
josefine
Anciliae Posty: 230 Poznań [SlutGar... |
2009-08-17 22:03:27
moim zdaniem istnieje taka przyjazn :D mam przyjaciela od kilku lat, z ktorym nie ma jakiejs tam chemii, gadamy o seksie na temat wymiany pogladow, ale ani z jego, ani z mojej strony by nam przez glowe nie przeszlo cokolwiek fizycznego miedzy nami. Czuje sie szczesliwa, ze udalo mi kogos takiego spotkac w moim zyciu, on zna mnie chyba lepiej niz ja siebie i potrafi przewidziec sytuacje [moje reakcje] lepiej niz ja :P poza tym na tym swiecie wszystko jest mozliwe :D Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche |
|
KostucH
Moderator Posty: 6501 Wrocław... |
2009-08-18 18:34:14
Warto byś się w tym momencie zastanowiła czy jeszcze jesteś kobietą skoro facet potrafi przewidzieć Twoją reakcję :lol: :wink: "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2009-08-18 22:17:39
W takim przypadku nie da się nie popsuć...!!!!!!!!!! Osobiście, też przeżyłam chwilę kiedy "przyjaciel" nagle zapragnął czegoś więcej. Przyznam, że jest to szok i ogólnie kijowa sprawa, z którą nie wiadomo co począć. Tym bardziej, że faceci zwykle źle znoszą odmowę... Ale nawet stawiając się w odwrotnej sytuacji, to zakochana kobieta też nie jest w stanie długo chować swoich uczuć i też zawsze w jakiś sposób się odkryje (może mniej obsceniczny) i będzie "coś chciała"... W obu przypadkach : it's not a good idea!!!!!!!!!!!! "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
|
KostucH
Moderator Posty: 6501 Wrocław... |
2009-08-18 23:37:46
A ja myślę, że istnieje możliwość takiej przyjaźni pod warunkiem, że dany facet za nic nie podoba się jego przyjaciółce i na odwrót bądź gdy oboje prezentują na tyle skrajne osobowości, że nie są skłonni by się sobie przypodobać. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
|
josefine
Anciliae Posty: 230 Poznań [SlutGar... |
2009-08-19 21:22:43
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||