Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
Poprzednia 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
Pieszczocha
Anciliae
Pieszczocha

2008-04-18 19:49:21 Przyjaźń między kobietą a mężczyzną.
Czy istnieje ... ? (mam na myśli prawdziwą przyjaźń, na śmierć i życie)
czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

kalasznikowa
Bicz
kalasznikowa
Kraków

2008-04-18 20:47:23
Uważam, że zawsze zostaje jakiś element erotyki, że się tak wyraże, w takim związku. Ludzki organizm jest na tyle ułomny, że w każdym osobniku upatruje potencjalnego partnera. taka chora psychika =) A co później się z tego narodzi.. Często przyjaźń się kończy zgrzytaniem zębów, albo związkiem. Proszę wybaczyć mi tą fatalną wizję. :twisted: Ja chcę i tak wierzyć w przyjaźń między kobietą a mężczyzną.

Pieszczocha
Anciliae
Pieszczocha

2008-04-18 20:57:12
Ja też chcę w to wierzyć...
czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

th
Anciliae
th
Poznań

2008-04-18 21:12:09
Temat przeniesiony. Zanim założycie temat upewnijcie się czy robicie to w dobrym dziale Droga Użytkowniczko.

Pozdrawiam serdecznie
th

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

zet
Primogen
zet
Poznań

2008-04-19 22:56:48
Zapomniałeś dodać: "towarzyszko"!
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Summoned
Bicz
Summoned
Poznań

2008-04-20 12:23:14
jest mozliwa. oczywiscie ze wystepuja czasem chemiczne mysli ale z autopsji wiem ze taka przyjazn istnieje
Pytanie: "czy wierzysz, że prawda istnieje?", stanowi skrót czegoś w rodzaju: "czy uważasz, że jest jakiś naturalny kres badania, sposób, w jaki rzeczy rzeczywiście istnieją, i że zrozumienie, czym jest ten sposób, powie nam, co zrobić ze sobą?"

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2008-04-20 15:08:59
oczywiście, że jest to możliwe, przyznam jednak rację towarzyszce 8) że w takim przypadku element ruchanka zazwyczaj wisi w powietrzu (no chyba, że takowy przyjaciel/przyjaciółka jest cholernie nieatrakcyjny 8) )
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

_emma_
Primogen
_emma_
w centralnej Polsc...

2008-04-20 17:19:41
Jest możliwa.
Ja mam kilku przyjaciół płci męskiej, niektórzy z nich mają swoje dziewczyny (lub nawet żony), i żaden podtekst erotyczny między nami nie następuje.
Po prostu - ktoś kto jest szczery, prostolinijny, wolny od zawiści i nie bojący się mówić oraz słuchać Szczerej Prawdy, czyli materiał na prawdziwego przyjaciela, częściej trafia się wśród mężczyzn niż kobiet.
Przyjaciółki też mam, ale to nie to. Jestem z nimi bardziej ostrożna.
I see a red door and I want it painted black

daftcunt
Anciliae
daftcunt
wrocław

2008-04-20 18:35:08
zgadzam sie
pzez lata moi najlepsi przyjaciele sa plci zenskiej, duzo mniej rozczarowan, o wiele wiecej pomocy i wsparcia
'life is short and love is always over in the morning'

_emma_
Primogen
_emma_
w centralnej Polsc...

2008-04-20 22:12:08
Off topic: to że ktoś nie ma oka albo nogi to nie znaczy że jest brzydki. :!:
I see a red door and I want it painted black

Black_Shelta
Bicz
Black_Shelta

2008-04-21 05:11:21
szczera, prawdziwa przyjaźń między kobietą i mężczyzną istnieć może tak po prostu. przyjaźń bez podtekstu. jest się jak rodzeństwo tyle że nie okłada się pięściami w dzieciństwie. ale przyznaję... trudno znaleźć. prawdziwego przyjaciela trudno znaleźć wogóle, a płci przeciwnej chyba jednak trudniej ze względu na ludzką psychologię chcicy.
moim przyjacielem jest facet. i mogę powiedzieć że nie wszystko co ma nogi, oczy, ładnie wygląda i jest płci przeciwnej sprawia że kobieta/mężczyzna jest seksualnie zainteresowana/-y.
Modlący się za dzikość serca, trzymany w klatce.

Black_Shelta
Bicz
Black_Shelta

2008-04-21 05:15:17
_emma_ Napisał:

Po prostu - ktoś kto jest szczery, prostolinijny, wolny od zawiści i nie bojący się mówić oraz słuchać Szczerej Prawdy, czyli materiał na prawdziwego przyjaciela, częściej trafia się wśród mężczyzn niż kobiet.
Przyjaciółki też mam, ale to nie to. Jestem z nimi bardziej ostrożna.

zgadzam się w pełni:)
Modlący się za dzikość serca, trzymany w klatce.

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2008-04-21 07:31:48
Opowiem jak to było w moim przypadku. Przyjaźniłem się z
kobietą przez ponad 8 lat. Doskonale się rozumieliśmy i mówiliśmy sobie wszystko. Do czasu, aż pewnego razu wybuchła między nami namiętność i przyjaźń skończyła się
nocą wspaniałego seksu (a był na pewno cudowny, bo jak już wspomniałem, mówiliśmy sobie o wszystkim, łącznie z najskrytszymi fantazjami seksualnymi). Mimo wszystko nadal wierzę, że możliwa jest taka przyjaźń.
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link

Horsea
Primogen
Horsea
Kościan/Poznań

2008-04-21 08:55:59
A co złego jest w przyjaźni "z podtekstem"? :lol:
Bywa ciekawiej a przecież od tego jesteśmy mądrzejszymi od innych zwierzakami, żeby trzymać fizyczność na wodzy. 8)
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Alkor
Bicz
Alkor
3city

2008-04-21 10:33:20
Przyjazn z kobietą konczy się w dniu jej slubu. Do tego momentu (wiem z autopsji, troche przezylem) jest mozliwa i z podtekstem erotycznym i bez niego. Kto w to nie wierzy ten frajer i wiekszy erotoman ode mnie (choc to podobno niemozliwe...)
AlkorXIII -dziadek got

Poprzednia 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura