Koty...

Help
Forum : Śmietnik
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40
sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-12 14:35:43
He, he, wystrzel żelka w kosmos

Shadow też jest pierwszą kotką, która ze mną mieszka i też nie wyobrażam sobie, żeby mogło jej zabraknąć.
Obecność kotów po prostu chyba uzależnia.
Myślę, że gdyby mój mąż miał podobnego świra na punkcie tych stworzeń, jak ja, to byśmy mieli całą gromadkę sierściuszków. Heh, może kiedyś

"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-09-12 15:47:42
To ja mam gromadkę, 5 sztuk.Od miesiąca trwa sezon polowań . Całe lato próżniaki spały pod drzewami , a teraz się zrobił jesienny ruch. psy się tak juz myszami objadły, że nie nastarczam sprzątac.Jesli kazden kot upoluje dziennie do 5 - 8 sztuk, to się robi dużo.
Zastanawiam sie , czy sobie na futro nie nazbierać.Pussi to nawet co pół godziny potrafi coś przynieść.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-12 20:17:27
To skąd te myszy się biorą?
Musi ich być cała masa, strach pomyśleć ile by się tego namnożyło gdyby nie koty.
Ale przynajmniej widać, jakie są kociska pożyteczne
Moja kotka poluje tylko na owady latające i ewentualnie pająki. Rzecz jasna skutecznie, myślę więc, że i z myszą by sobie poradziła, mała bystrzacha

Eee, przypomniało mi się, jak pożarła muchę końską - obrzydlistwo. Aż ciarki przechodzą, kiedy sobie przypomnę, jak to wielgachne muszysko znikało w jej małym pyszczku - brrrr.
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-12 21:13:16
Viki ostatnio zjadła ogromną muchę hehehe ,jak skończyła,patrzę a między ząbkami rusza się jeszcze noga tej muchy buhahaha całe lato miałem spokój z muchami i wszelkiego rodzaju owadami pożyteczne są te nasze futrzaki

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-13 15:04:07
HardKill Napisał:
całe lato miałem spokój z muchami i wszelkiego rodzaju owadami pożyteczne są te nasze futrzaki

Dokładnie

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-09-14 16:45:38
sphinxia Napisał:
Ja tam nie wiem, jak można nie lubić kotów?
Chyba, że ktoś nie miał z nimi nigdy styczności, bo jak się pozna jakiegoś kota, to chyba trzeba nie mieć serca, żeby go nie polubić.

Jeżeli się nie ma styczności z kotami to nie można powiedzieć, że się nie lubi, to logiczne Owszem mam serce, ale koty mnie zwyczajnie nie lubią ! Z wzajemnością. Zdecydowanie wole duże psy. Mojej przyjaciółki kotka wręcz wyobrażała sobie często mnie jako obiad. Możliwe mam uraz , tolerowałam tylko koty mojego brata, aczkolwiek bywało że mnie wkurzały gdy nocowałam u niego , dziadostwo właziło na mnie i nie dawało spać !
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Ostatnio zmieniany: 2010-09-16 15:16:57

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-18 01:28:48
Już wiem, dlaczego niektórzy nie lubią kotów

http://www.demoty.pl/nienawisc-do-kotow-4212

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-18 10:07:24
No tak,to wszystko wyjaśnia hehehe

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-09-18 11:41:10
Kiedyś szanujący się rycerz miał swojego kota , który pilnował by mu myszy sprzetu nie zeżarły, częsci ze skór i cieciw w łuku.
Ja po przeprowadzce na wieś zapomniałam o myszach i straciłam kozuch i futro, a moje cudne szpilki, 3 pary poszły w śmietnik, te najdroższe , skórzane,no i książki, dwa pudła.

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-18 22:48:11
A ja mam teraz problem, bo Shadow upodobała sobie moje krzesło przed kompem. I dylemat - przegonić, czy nie?
Oczywiście wygląda najsłodziej jak potrafi, więc zostawiam ją w spokoju, niech drzemie. A mężulek tylko stuka się po głowie, jak tak można i że mnie kot zdominował

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-18 22:59:02
sphinxia u mnie jest podobnie,Victoria upodobała sobie miejsce przed monitorem kompa,fakt słodko wygląda na tle tego monitora,tylko że ja nic nie widzę, i muszę się wyginać by cokolwiek zobaczyć hehehe

Ostatnio zmieniany: 2010-09-18 22:59:41

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-09-19 07:41:53
Mi przed chwilą Pussi paradowała przed monitorem, zasłaniając ekran, wzięłam ją na kolana i teraz mam pazury w udzie, bo mietosi ciasto.

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-19 07:51:12
Victoria jak zwykle w weekendowe poranki,robi mi wczesne budzenie wchodząc na mnie i takim słodkim miauuu... domaga się porannego śniadanka

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-09-19 22:36:08
http://www.demoty.pl/nienawisc-do-kotow-4212

Co to za badziew ! ;-D ?
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-09-20 11:21:22
Drogie Bravo. Pisałem już, że nie jestem zbytnim zwolennikiem kotów i, że dopiero się do nich przekonuję. Ostatnio gdy byłem u znajomej kot wszedł mi na kolana, złożył się w kłębek i spał. Czy to już miłość?
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40
Forum : Śmietnik