Ostatnio...

Help
Forum : Film
52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66
ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-08-24 15:39:20
Dobre polskie kino czyli "Psy". Szkoda że dziś już nie ma tak dobrych filmów w naszej kinematografii

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Ceiphied
Anciliae
Ceiphied
Nowa Sól

2010-08-24 17:16:47
ravenheart99 Napisał:
Dobre polskie kino czyli "Psy". Szkoda że dziś już nie ma tak dobrych filmów w naszej kinematografii

Pewnie dlatego, że teraz jest za mało K...a hehe... Polecam czarne komedie, świetne są !
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-08-25 20:33:37
Właśnie wróciłam z kina gdzie byłam na najnowszym filmie Stallone'a "Niezniszczalni" Szczerze mogę ten film polecić, świetni aktorzy, niekiedy zabawne dialogi i oczywiście dużo się dzieje Bardzo dobre kino akcji

Ostatnio zmieniany: 2010-08-25 20:46:15

Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Poznań

2010-08-26 12:59:21
Pomimo, że nie dysponuję taką ilością wolnego czasu, która pozwalałaby mi na regularne i beztroskie oglądanie filmów, to jednak kilka udało się obejrzeć.

Robert Rodriguez (reż), Quentin Tarantino "Od Zmierzchu Do Świtu".
http://www.filmweb.pl/film/Od+zmierzchu+do+%C5%9Bwitu-1996-8269
Ogólna nawalanka, w jakiejś eleganckiej i szykownej restauracji na meksykańskim pustkowiu, gdzie przy akompaniamencie meksykańskich muzyków wampirzy trup (jakkolwiek to brzmi) ściele się gęsto, a tequila leje się strumieniami.
Godnym zapamiętania jest również taniec, tym razem w wykonaniu pięknej Salmy Hayek.

"Od Zmierzchu do Świtu" nie znudzi mi się nigdy. Ile razy będę go oglądał, tak zawsze dobrze będę się przy nim bawił.

Quentin Tarantino "Grindhouse: Death Proof".
http://www.filmweb.pl/Grindhouse.Death.Proof
Piękne kobiety, szybkie samochody, pościgi, czyli wszystko to, co mężczyźni lubią najbardziej.
No i znowu taniec w filmie tegoż reżysera. Tym razem w wykonaniu nieco brzydszej Vanessy Ferlito.

Jeszcze kilka słów, odnośnie wspomnianych wyżej tancerek i wykonanych przez nie tańców. Jak pięknie nie kręciłaby pośladkami Vanessa Ferlito, jak z kolei zniewalający nie byłby taniec Salmy Hayek, to żadna z tych pań, nie zatańczyła tak cudownie, jak Uma Thurman wespół z Travoltą w "Pulp Fiction". Takie moje zdanie.

Luc Besson "Angel-A"
http://www.filmweb.pl/Angel-a
Ciekawie i w nietypowy sposób opowiedziana historia, a ponadto piękne zdjęcia Paryża i piękna Rie Rasmussen.

Borys Lankosz "Rewers"
http://www.filmweb.pl/Rewers
Świetna gra aktorska Krystyny Jandy i nie gorsza Agaty Buzek. "Historia z dreszczykiem" z powojenną Warszawą w tle.

Rob Schmidt "Abecadło mordercy"
http://www.filmweb.pl/film/Abecad%C5%82o+mordercy-2008-352421
Zastanawiam się, jaki jest sens robienia po raz tysięczny takiego filmu, tym bardziej jak jest to film klasy "B" czy nawet "C". To wszystko już było, w różnych możliwych kombinacjach. Był psychopatyczny morderca, była piękna pani policjant, były nadnaturalne zmysły, i były również historie oparte na prawdziwych wydarzeniach.
Z tego filmu zapamiętałem tylko urodziwą Elizę Dhusku.

Ostatnio zmieniany: 2010-08-26 13:57:41

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-08-26 13:14:23
Jeden z lepszych filmów z Bradem Pittem

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2010-08-26 14:13:21
ravenheart99 Napisał:
Właśnie wróciłam z kina gdzie byłam na najnowszym filmie Stallone'a "Niezniszczalni" Szczerze mogę ten film polecić, świetni aktorzy, niekiedy zabawne dialogi i oczywiście dużo się dzieje Bardzo dobre kino akcji

Musze się w końcu wybrać.
Life is complex: it has both real and imaginary components

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-08-26 17:49:50
amorphous Napisał:
ravenheart99 Napisał:

Musze się w końcu wybrać.

Polecam jak najbardziej

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-30 19:20:20
Na dzisiejszy wieczór zaplanowałem dwa filmy pierwszy wygląda całkiem zachęcająco,kolejne Rosyjskie kino z gatunku > fantasy.

Zakazana Rzeczywistość / Zapreshchennaya Realnost (2009)

A drugi film to Amerykańska produkcja z gatunku > Sci-Fi.

2012 Supernova (2009)

Kompletnie nie wiem czego się tym razem spodziewać,co do filmu 2012 Supernova < tu nie spodziewam się czegoś szczególnego,ot lukne se z ciekawości,ale co do filmu pierwszego ,czyli Rosyjskiej produkcji > Zakazana Rzeczywistość,no tu liczę jednak na coś całkiem interesującego

Po obejrzeniu tych dwóch produkcji, podzielę się z wami moim skromnym zdaniem na ich temat.

Zakazana Rzeczywistość

>>>

http://www.youtube.com/watch?v=ERzXQ4DeWJY

>>>

2012: Supernova

>>>

http://www.youtube.com/watch?v=DvMtP8Tu1zM&feature=related

>>>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Ostatnio zmieniany: 2010-08-30 19:38:10

Gorg666
Matuzalem
Gorg666
Wakefield (UK)

2010-08-30 19:54:01
Noooo Hardkillu ciekaw jestem twojego zdania na temat "zakazanej rzeczywistości", film miał potencjał, ale okazało się że fabuła wyszła nudna. przynajmniej moim zdaniem.

A ja ostatnio naprawdę dobre filmy:

- Widmo (w wersji tajskiej) wyszło kapitalnie, wydaje mi się nawet że lepiej niż azjatycki The Ring. Fabuła stara jak świat - widmo chce zemścić się za krzywdy za życia, ale sposób jej pokazania, genialne efekty dźwiękowe dają popalić przy zgaszonym świetle

- Antychryst - świeetne kino, dla tych co lubią myśleć podczas filmu. Niesamowite przesłanie, odwieczne problemy i seksualizm a wszystko zamknięte w zniszczonym świecie matki, która straciła dziecko, i psychologa, jej męża, który stara się wyciągnąć ją z depresji. Koniec powala na łopatki! Naprawdę warto obejrzeć. W roli głównej William Defoe.

- Wilkołak, nówka z tego roku, w końcu dałem się namówić, no i wyszło jak wyszło. Film dobry, bo sposób produkowania go taki jaki powinien być znaczy się - komercyjny. Nie powiem bo znurzył mnie na początku, ostatecznie jednak zauważyłem że "The Wolfman" to taka pigułka zawierająca najlepsze motywy komercyjne z hollywood Mamy zakazaną miłość, mamy tragedię na samym początku, mamy uczłowieczenie bestii, ostateczną walkę (na szczęście niezbyt długą) no i kilka mniejszych wątków które także znaleźć można w światowych produkcjach, słowem dobry, niezobowiązujący film, dla mnie jednak czegoś było za mało. Może chodzi o obsadę?
Aetas dulcissima adulescentia est

Coyote
Bicz
Coyote

2010-09-01 08:49:18
Ja polecam "Czwarty Stopień" z millą Jovovich po pierwsze bo to najlepsza aktorka ever a po drugie bo tematyka spotkan z obcymi itp jest ujęta w bardzociekawy sposob polecam
Don't try to show them, how much above them you are

Gorg666
Matuzalem
Gorg666
Wakefield (UK)

2010-09-01 09:15:45
Coyote Napisał:
Ja polecam "Czwarty Stopień" z millą Jovovich po pierwsze bo to najlepsza aktorka ever a po drugie bo tematyka spotkan z obcymi itp jest ujęta w bardzociekawy sposob polecam

Rzeczywiście świetny film, zwłaszcza, że podobno oparty na faktach. Najlepszy jest ostatni wywiad gdzie ta pani, którą Jovovich gra, mówi że nie trzeba w to wierzyć

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2010-09-01 10:35:15
Gorg666 Napisał:
Coyote Napisał:

Rzeczywiście świetny film, zwłaszcza, że podobno oparty na faktach. Najlepszy jest ostatni wywiad gdzie ta pani, którą Jovovich gra, mówi że nie trzeba w to wierzyć

Ja oglądałam w zeszłym tygodniu i jakoś mnie, niestety, ten film nie ujął. Gra aktorska OK, ale sam film w ogóle nie trzymał w napięciu, no może scen hardkorowej hipnozy.

Jako drugi obejrzałam "Number 23" z Jimem Carey'em. Spodziewałam się dobrego thrillera, wyszła cienka kicha i nuda, a zakończenie do przewidzenia. Nie ma już dobrych filmów z gatunku? Eh.
Make Foch Not War

Gorg666
Matuzalem
Gorg666
Wakefield (UK)

2010-09-01 18:28:18
minawi Napisał:
Gorg666 Napisał:
Coyote Napisał:

Ja oglądałam w zeszłym tygodniu i jakoś mnie, niestety, ten film nie ujął. Gra aktorska OK, ale sam film w ogóle nie trzymał w napięciu, no może scen hardkorowej hipnozy.

Jako drugi obejrzałam "Number 23" z Jimem Carey'em. Spodziewałam się dobrego thrillera, wyszła cienka kicha i nuda, a zakończenie do przewidzenia. Nie ma już dobrych filmów z gatunku? Eh.

O to mamy zupełnie inne gusta Numer 23 - jak dla mnie takie dobre 7/10 no może 6,5/10 bo były momenty gdzie film rzeczywiście był do przewidzenia. Jednak największym fenomenem dla mnie było, gdy skończyłem oglądać film, wyłączyłem okno allplayera spojrzałem na systemowy zegar i była.... 23:23 :D

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-09-02 16:15:12
Bez rewelacji ale obejrzeć można

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2010-09-05 01:04:18
Eeeeeee, WTF??? Dlaczego nie mogę edytować mojego postu???

Film z dzisiejszego wieczora: jak dla mnie za mało Robin Hooda w Robin Hoodzie, ale ogólnie film całkiem niezły i niesamowita muzyka

52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66
Forum : Film