|
Gorg666
Matuzalem Posty: 343 Wakefield (UK) |
2010-07-30 22:23:45
No i znów post pod postem a szkoda Strasznie mało filmów dark planetowicze oglądają, albo nie lubią się poznanymi obrazami chwalić. Tak czy tak, zgodnie z zapowiedzią ostatnia noc upłynęła pod hasłem "Czarne Perły Z Lamusa" i oto skład:
Dziecko Rosemary - genialne dzieło Polańskiego, swoją drogą to zabawne że już wtedy aby Polak mógł się dorobić musiał ruszyć za granicę. Ostatecznie wyszło, że mamy geniusza w swym fachu ale kto umiałby w Polsce to docenić? Wyszło jednak genialnie, horror psychologiczny nie pozbawiony ambicji i humoru. Zresztą nie trzeba przedstawiać tego obrazu ocena: 9/10 Egzorcysta: Kolejny klasyk i to ten z gatunku "klasyk nad klasykami". Historia znów znana całemu światu, więc nie będę się rozpisywał, zauważając jednocześnie iż boleję że na forach zgoła filmowych (np. filmweb) kinomaniacy zwłaszcza ci młodzi nie potrafią docenić klasyki. A szkoda! ocena: 10/10 Wzgórza Mają Oczy: Nie mówię o remake'u niejakiego Aji (któremu poświęcę następną noc) lecz o filmie z 1977 roku - odpowiedzi na Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną Hoopera z roku 1974. Cieszę się oglądając takie filmy iż kiedyś ludzie myśleli nieco wyżej niż kilkanaście hektolitrów substancji krwiopodobnej rozlanej w możliwie brutalny sposób. Że kiedyś ta brutalność była tylko akcentem, dla genialnej i przerażającej fabuły. Ocena: 8,5/10 Dzisiejsza noc pod znakiem "straszny misz-masz" więc sam nie wiem co będzie zapowiada się jednak ciekawie i na pewno strasznie Aetas dulcissima adulescentia est |
||
|
humanity_failed
Bicz Posty: 57 Sansepolcro (IT) /... |
2010-07-31 01:37:38
teksańska masakra nie była Jacksona? ja wciąż zachwycam się obrazem Baraka nie opiszę bo nie ma słów, żeby to opisać. tak jak i film jest bez słówa All life ends |
||
|
Gorg666
2010-08-01 06:11:36
Oczywiście, że nie Mało tego jeśli mówimy o tym Jacksonie od Władcy Pierścieni to jego pierwszy film datuje się na 1984 rok (niejaki "Bad Taste" komedia/horror) a tutaj dowód....
http://www.filmweb.pl/film/Teksa%C5%84ska+masakra+pi%C5%82%C4%85+mechaniczn%C4%85-1974-30692 Zaś z racji nocnych wojaży nie zrealizowałem swoich planów filmowych, zaliczyłem jednak ciekawy obraz "XXY" dramat to o ciekawym temacie, bowiem głównym/ną bohaterem filmu jest dziecko będące hemafrodytą. Krótko mówiąc "ma to i to" Argetyńskie kino zawsze umiało szokować doborem tematów i sposobem ich przedstawiania ale tutaj chyba reżyser pobił samego siebie. No, co najmniej w Polsce nie przeszła by scena w której chłopak jest przekonany że kładzie się z dziewczyną, po czym okazuję się że ta go zaczyna - kolokwialnie mówiąc - zapinać.... co temu - jak się później okazuje - to wcale nie przeszkadza. Ocena 7,5/10 tylko ze względu na to, że sposób przedstawienia obrazu gwarantuje "dobrą zabawę" tylko fanom ciężkich dramatów, Ci którzy za takimi nie przepadają mogą się mocno znużyć. A co do tego obrazu Baraka, podasz linka na filmweb czy coś? Co to w ogóle jest (gatunek) ? Aetas dulcissima adulescentia est Ostatnio zmieniany: 2010-08-01 06:47:34 |
||
|
humanity_failed
Bicz Posty: 57 Sansepolcro (IT) /... |
2010-08-01 23:25:27
http://www.filmweb.pl/Baraka All life ends |
||
|
shadowhall
Primogen Posty: 470 Bayern |
2010-08-09 21:18:51
"Incepcja" - bardzo dobre kino, na pewno obejrzę jeszcze kilka razy |
||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1826 Wrocław |
2010-08-09 21:29:27
"Tron we krwi" - Makbet po japońsku w reżyserii Kurosawy. Film ma ponad 50 lat, a nadal jest świetny. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
ladyinblack
Matuzalem Posty: 712 Wrocław |
2010-08-09 21:33:44
tak? czyli warto obejrzeć.. Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ... |
||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2010-08-16 13:46:24
Ja również jestem bardzo ciekawa filmu "INCEPCJA", bo to zapowiada się w stylu, który mi bardzo odpowiada, czyli - większość widzów nie wie o co chodzi
A ostatnio mile zaskoczyła mnie komedia polska - "KOŁYSANKA". Musze przyznać, że panu Więckiewiczowi wyjątkowo dobrze w takiej "fryzurze", mógłby przy niej pozostać, he, he. Najlepsze jest zakończenie filmu - rozwałka na maksa
Youtube "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||
|
gothcure
Anciliae Posty: 1021 Szczecinek |
2010-08-16 14:47:41
Widzialem Kolysanke ,dla mnie osobiscie dobrej klasy czarna komedia. Nawet nawet jak na Polskie warunki.Taka Polska rodzina Adamsow .Moze powstanie druga czesc. Z checia obejrze dalsze losy Chwytac chwile ? |
||
|
Helllish
Primogen Posty: 174 Zakopane |
2010-08-16 20:47:15
Dla mnie straszne. Musieliśmy to oglądać na lekcji języka polskiego. Ani spać, ani oglądać. Ale muszę przyznać, że nie znam się na "dobrych" filmach. Paint it black Ostatnio zmieniany: 2010-08-16 21:42:35 |
||
|
HardKill
Moderator Posty: 7816 Szczecin |
2010-08-21 20:00:13
Właśnie skończyłem oglądać niezwykle piękny i wzruszający film o przyjażni psa i człowieka > Hachiko: A Dog's Story < stary koń ze mnie, a się wzruszyłem film ten oparty jest na prawdziwych wydarzeniach,Profesor (Richard Gere) na prożbe swej córki bierze do domu psa (szczeniaka),od tego momentu psa i profesora łączy niezwykła przyjażń.Pies (Hachiko) codziennie o tej samej porze odprowadza swego pana na dworzec,potem czeka na swojego pana,na dworcu gdy ten wraca do domu.Pewnego dnia profesor jednak nie wrócił do domu,Hachiko codziennie czekał na powrót swego pana ,którego już nigdy nie ujrzy naprawdę piękny i wzruszający jest to film,o tym jak silna przyjażń może łączyć nas ludzi i naszych czworonogich futrzaków.Zapewne wielu z nas po obejrzeniu tego niezwykłego filmu,nie co inaczej i zwiększą troską i odwzajemnieniem podejdzie do swoich czworonożnych przyjaciół,ja na pewno tak.
Hachiko: A Dog's Story (2009) Youtube Hachiko czekał na powrót swojego zmarłego pana codziennie przed dworcem przez prawie 10lat,w tym też miejscu pies zmarł,nigdy nie doczekawszy się powrotu swego zmarłego pana.W dowód uznania dla psiej wierności i przyjażni w tym samym miejscu przed dworcem,w którym to pies przez tyle lat czekał na powrót swojego właściciela,Hachiko postawiono pomnik.Przyznacie że nie zwykła to historia i nie zwykły to pies.Prawdziwa historia ta ,miała miejsce w Japoni,prawdziwy Hachiko urodził się w Odate w 1923 roku,pies zmarł w marcu 1935 roku.
Hachiko: A Dog's Story ,to chyba najlepszy film który widziałem w tym roku,film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Moja ocena 10/10
Hachiko: A Dog's story Soundtrack > Goodbye < >>> http://www.youtube.com/watch?v=-KqIzH5Kq8k >>> Muzykę do filmu skomponował Polski kompozytor Jan A.P.Kaczmarek.
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... Ostatnio zmieniany: 2010-08-22 09:46:21 |
||
|
ravenheart99
Anciliae Posty: 1359 Kotlina Kłodzka... |
2010-08-22 13:56:17
Hardkillu ten film obejrzałam z moim chłopakiem kilka miesięcy temu Szczerze mówiąc nigdy na żadnym filmie nie płakałam: dopóki nie obejrzałam tego A ja wczoraj z moim Tomkiem zrobiłam wieczór filmowy i obejrzeliśmy sobie dwa najnowsze filmy:
"Duże dzieci" (Grown Ups) to komedia z Adamem Sandlerem. Film mi się bardzo spodobał, idealny żby się rozluźnić i odpocząć
"Salt" natomiast to najnowszy film z Angeliną Jolie i...Danielem Olbrychskim Film jak dla mnie bardzo dobry, dużo się dzieje, jednak zaskoczyła mnie w nim jego końcówka. Nie będę zdradzać szczegółów, lepiej samemu obejrzeć
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą |
||
|
HardKill
Moderator Posty: 7816 Szczecin |
2010-08-22 21:58:14
Lukłem sobie dzisiaj Celinko na ten > Salt < tylko dla tego ,że gra w nim Angelina Jolie hehehe...a film taki sobie,w sumie może być
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2010-08-24 14:08:49
Ciekawy i naprawdę dobry film, choć trochę długi. Polecam: Youtube "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||
|
Gorg666
2010-08-24 14:24:28
Rzeczywiście film jest niesamowity, zresztą książka o niebo lepsza. Zaś za samą kreację Lisbeath aktorka powinna dostać oskara. Tylko rzeczywiście długi to film, a w dodatku ma trzy części które - jeśli całość chce się zrozumieć - trzeba przyswoić Aetas dulcissima adulescentia est |
||