Ostatnio...

Help
Forum : Film
38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52
HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2009-12-10 21:15:17
ostatnio przeczytałem cosik takiego...:arrow:

Powstanie siódma część "Gwiezdnych Wojen"?

Od 30 lat George Lucas kieruje jednym z najbardziej dochodowych przedsięwzięć rozrywkowych w historii – serią "Gwiezdne Wojny". Wszystko zaczęło się od "Nowej Nadziei", po której nastąpiło pięć kolejnych filmów fabularnych, kilka seriali, gry, serie książek i oczywiście miliony gadżetów. Teraz pojawiają się pierwsze sygnały, że poza szykowanym serialem aktorskim, czekać nas może kolejny film kinowy.

Sprawcą całego zamieszania jest Thomas Dolby, który na swoim blogu zamieścił taką oto notkę: Jestem w Tiburon, CA, zmęczony lotem ale wciąż całkiem obudzony o 5 rano. Jestem u mojego przyjaciela, z którym kiedyś współpracowałem, Paula Sebastiena, który na przestrzeni lat pracował dla Xbox, Playstation a teraz LucasArts. Ostaniej nocy opowiedział mi o nadchodzącym serialu, filmie i grze sieciowej związanej z Gwiezdnymi Wojnami.

Czyżby Lucas rzeczywiście przymierzał się do nakręcenia kolejnego filmu? A być może Sebastien miał na myśli nieuchronną konwersję serii na 3D? Niestety Dolby nic więcej na ten temat nie napisał.

tekst: www.filmweb.pl

Osobiście nie mam nic przeciwko 8) na kolejne spotkanie z Gwiezdnymi Wojnami na wielkim ekranie :wink:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Suspiria
Bicz
Suspiria
Breslau

2009-12-13 20:56:09
Ink(2009)" Opowiada o tajemniczych siłach toczących bój o nasze dusze podczas snu – jedne zsyłają na nas okropne koszmary a drugie oferują kojące marzenia senne. Pewnej nocy ośmioletnia Emma zostaje porwana i uwięziona w krainie Snu – od tego momentu rozpoczyna się walka o jej niewinną duszę."
Dla mnie 10/10- za oryginalnosc i odmiennosc od tego co ostatnio powstaje.I to ukazanie swiata, zla i dobra....
zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje rozpusta.

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2009-12-13 22:36:25
dopiero wczoraj :arrow:

Bękarty wojny / Inglourious Basterds (2009)

No cóż 8O jakoś szczególnie film mnie nie powalił :? jest jak dla mnie przereklamowany i to mocno :P generalnie taki sobie :wink:

bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2009-12-13 22:41:10
Tez sie przymierzam.Miala jakas fatalna kopie wiec po 5 min wylaczylam
A ja osotanio Zombieland lyknelam-calkiem fajna komedyjka
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

DEMONEMOON
Anciliae
DEMONEMOON
TowerHamlets

2009-12-14 18:56:18
a u mnie ostatnio klasyk polskiej komedi

http://www.youtube.com/watch?v=lRFLzOTknv8
0((((

shadowhall
Primogen
shadowhall
Bayern

2009-12-28 21:23:34
"Avatar" oczywiście w wersji 3d, bardzo mi się podobał,niesamowite efekty wizualne, nawet fabuła była świetna, co rzadko się zdarza w tego rodzaju filmach, mam nadzieję,że będą kolejne części

bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2009-12-28 22:14:23

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2009-12-28 23:55:03
Tez sie czaje na "Avatara" poza tym ciekawi mnie "legion"

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-01-07 23:09:39

"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-01-07 23:10:32
"LAS VEGAS PARANO" - za pierwszym podejściem nie dałam rady obejrzeć tego filmu, jednak ostatnio jestem w takim nastroju, że nawet się wkręciłam...
Tak na marginesie, to nie wiem czy ktoś kto nigdy nie był choć w podobnym stanie, jak bohaterowie filmu, zrozumie ten klimat...
Oczywiście nie twierdzę, że aby w pełni pojąć przesłanie należy się czymś nałupać przy oglądaniu, jednak zapewne byłoby to jakimś uproszczeniem...

Depp - jak zwykle genialny, ale czy on kiedyś zagrał źle? Z całą pewnością rola wymagała od niego ukazania jego niezwykłych zdolności przeobrażania się niczym kameleon. Nie tylko fizycznie.

Rzecz oczywista polecam ten film, choć może nie tym co nie lubią psychodelicznych klimatów lat siedemdziesiątych...
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2010-01-15 11:53:02

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2010-01-22 11:12:55

5th element a teraz 4th Kind. Kolejny paradokument i kolejny film o porwaniach przez obcych. Da sie to jakoś obejrzeć.

Czego obejrzec sie nie da to

Gdyby film nosil tytul "Matrix" to inna historia. Srednie kino akcji luzno nawiazujace do tworczosci Conan Doyle'a. Takie profanacje powinny byc karalne.

Natomiast miłośnicy porządnego angielskiego kina na pewno powinni zobaczyc
Life is complex: it has both real and imaginary components
Ostatnio zmieniany: 2010-01-22 11:14:31

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-01-22 11:46:46

Dzieci Ireny Sendlerowej / The Courageous Heart...

( Biograficzny, Dramat historyczny )

> Historia Ireny Sendler (Anna Paquin), która podczas II wojny światowej wraz z grupą współpracowników uratowała ponad 2.5 tysiąca żydowskich dzieci, wywożąc je z warszawskiego getta. Maluchy umieszczone zostały w polskich rodzinach, sierocińcach i klasztorach. Prawdziwa tożsamość uratowanych była przez Irenę systematycznie odnotowywana na maleńkich karteczkach ukrytych w słoiku zakopanym w ogrodzie. W 1943 roku bohaterka została aresztowana przez gestapo i skazana na śmierć, ale dzięki wysokiemu okupowi zapłaconemu przez "Żegotę" wyrok wykonano tylko na papierze.

Youtube

shadowhall
Primogen
shadowhall
Bayern

2010-01-22 20:01:16
"Każdy sposób (jest) dobry " z Clintem Eastwoodem bardzo dobra komedia bodajże z 78 roku

Gothic_sun
Primogen
Gothic_sun
dusza - SOMEWH...

2010-01-22 20:30:45
Wczoraj obejrzalam "The Road" /Droga/ - wstrzasajaca, post - apokaliptyczna wizja swiata w rezyserii Johna Hillcoata i z Viggo Mortensenem w roli glownej...goraco polecam (premiera kinowa w Polsce - 19 lutego)
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”

38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52
Forum : Film