NIE - tolerancja... - strona 9

Help
Forum : Klimaty
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16
CzarnaLilith
Primogen
CzarnaLilith
gdzies miedzy pod...

2008-05-03 21:51:20
dokladnie sie z tym zgodze : "Łatwiej jest nienawidzieć ...niż zrozumieć kogoś "innego"."

bo tacy sa ludzie. a zwlaszcza dresy i wszyscy którzy sa przeciwko subkulturze metali...np. ojowcy (dawniejsi punkowcy) lataja z nozyczkami i obcinaja metalowcom włosy..- kretynstwo no nie??? ale nic sie na to nieporadzi- moim zdaniem to głupota ludzka bieze gore nad wszyskim...u mnie nie ma czegos takiego jak "tolerancja" u mnie jeden drugiego chce zabic.. tyle... smutne ale prawdziwe....
8O
"W życiu piękne sa tylko chwile..."

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2008-05-04 07:51:16
no tak - walka subkultur 8)

ale po cholere się z jakąkolwiek identyfikować, ja przyznam gdyby taki pun-fryzjer zapytał się do jakiej należę, ciężko by było mi cokolwiek powiedzieć, zazwyczaj na pytanie "e ty, kim jesteś?" odpowiadam "człowiekiem" 8) bo za cholerę nie mógłbym się do żadnej subkulturki przypisać :wink:

na dodatek jak przypominam sobie, ostatnio piłem z jednym Oi!owcemi był to bardzo miły kolo 8) podobnie mam w mieście całkowicie nieszkodliwego skina

rzekłbym - nie ważne jak kto się ubiera, do czego przypisuje, jaki ma kolor skóry czy wyznanie - ważne tylko aby nie był sk****synem :idea:
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Mscigniew
Bicz
Mscigniew
Lacus Solitudinis

2008-05-04 09:35:57
najlepsza subkultura - to bycie sobą :wink:
Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

CzarnaLilith
Primogen
CzarnaLilith
gdzies miedzy pod...

2008-05-04 11:42:48
Mscigniew- popieram w 100000000.........% :D
"W życiu piękne sa tylko chwile..."

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2008-05-19 12:11:41
Mscigniew Napisał:

Wlasnie, byc soba mimo wszystko, przejmowac sie tym co mowia inni i bronic sswojego zdania.
Czasami warto uciec od zycia...

Nosferatus999
Anciliae
Nosferatus999
okolice Poznania

2009-01-21 12:20:54
Myślę że z przypisywania się do jakichkolwiek subkultur się wyrasta 8) wiem to na swoim przykładzie i podobnie jak Pasek nie przypisuje się do żadnej 8)
W laboratorium diabła krew spływa do wiadra, opętany kapłan chłosta się przy pomocy kabla układając na ziemi z bezgłowych ciał pentagram.

SolitaryAngel
Bicz
SolitaryAngel
Zachodniopomprs...

2009-01-21 12:44:52
Vammp Napisał:
Mscigniew Napisał:

Wlasnie, byc soba mimo wszystko, przejmowac sie tym co mowia inni i bronic sswojego zdania.

Tak tylko, bycie sobą też często sprowadza się do tego, że i tak jest się przypisywanym do danej subkultury :)
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

LadyWitch
Primogen
LadyWitch
katowice/rybnik

2009-01-21 14:13:29
no tak, często ostatnio się słyszy 'nie należę do żadnej subkultury, jestem po prostu sobą'... ale czy aby na pewno identyfikowanie się z jakąś subkulturą i bycie sobą się wzajemnie wykluczają? bzdura na kółkach, moim zdaniem :roll:
life * is a state * of mind

Nosferatus999
Anciliae
Nosferatus999
okolice Poznania

2009-01-21 16:14:11
LadyWitch Napisał:
no tak, często ostatnio się słyszy 'nie należę do żadnej subkultury, jestem po prostu sobą'... ale czy aby na pewno identyfikowanie się z jakąś subkulturą i bycie sobą się wzajemnie wykluczają? bzdura na kółkach, moim zdaniem :roll:

No nie nie wykluczają się, ale jeśli ktoś jest mieszanką subkultur, i nie chce przypisać się do żadnej w 100% 8)
W laboratorium diabła krew spływa do wiadra, opętany kapłan chłosta się przy pomocy kabla układając na ziemi z bezgłowych ciał pentagram.

SolitaryAngel
Bicz
SolitaryAngel
Zachodniopomprs...

2009-01-21 16:23:24
Nosferatus999 Napisał:
LadyWitch Napisał:

No nie nie wykluczają się, ale jeśli ktoś jest mieszanką subkultur, i nie chce przypisać się do żadnej w 100% 8)

To taka osoba nadal "błądzi" nie mogąc odnaleźć siebie.
PS: Dla mnie bycie sobą nie koniecznie musi oznaczać przynależność do danej subkultury.
Mówiąc "bądź sobą" mam tutaj raczej na myśli nie udawaj kogoś, kim nie jesteś, nie szukaj wzorców, nie próbuj się przypodobać.
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Nosferatus999
Anciliae
Nosferatus999
okolice Poznania

2009-01-21 20:59:30
SolitaryAngel Napisał:
Nosferatus999 Napisał:
LadyWitch Napisał:

To taka osoba nadal "błądzi" nie mogąc odnaleźć siebie.
PS: Dla mnie bycie sobą nie koniecznie musi oznaczać przynależność do danej subkultury.
Mówiąc "bądź sobą" mam tutaj raczej na myśli nie udawaj kogoś, kim nie jesteś, nie szukaj wzorców, nie próbuj się przypodobać.

nie błądzi po prostu nie zamyka się np. na jeden styl muzyczny, lub nie chce być utożsamiana z jakąś subkulturą, choć jest to spoko sprawa 8)

Drzewo754
Bicz
Drzewo754
Łódź

2009-02-27 00:34:38
Tolerancja- to słowo już dawno temu straciło swoje prawdziwe znaczenie na rzecz lewicy.
Przykro mi to stwierdzić ale tolerancja znaczy tyle co "nie zwalczać".
A obecnie poprzez tolerancję rozumie sie narzucanie na siłę poprawności politycznej i nakazywanie ludziom co jest dobre a co złe. Co powinni lubić a czehgo nie.
:evil: :evil: :evil:
pierdol studia, zostań ninja

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2009-02-27 00:47:15
no niestety i tak sie też nieraz dzieje...ale to jest złe rozumienie słowa tolerancja...przed poprawnością polityczną powinny nas ochronić nasze...sumienie i zdrowy rozsądek...
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

40i4
Anciliae
40i4
Poznań

2009-02-27 02:10:32
Drzewo754 Napisał:
Tolerancja- to słowo już dawno temu straciło swoje prawdziwe znaczenie na rzecz lewicy.
Przykro mi to stwierdzić ale tolerancja znaczy tyle co "nie zwalczać".
A obecnie poprzez tolerancję rozumie sie narzucanie na siłę poprawności politycznej i nakazywanie ludziom co jest dobre a co złe. Co powinni lubić a czehgo nie.
:evil: :evil: :evil:

Cóż, trudno się nie zgodzić. Obecnie po prostu wytworzyły się dwa fronty, tylko jeden uważany jest za poprawny politycznie, drugi nie.

Niemniej jednak tak było zawsze, dawniej obdzierano z wartości inne słowa i z nimi ruszało do boju.
Mhrucznie i khothycko =^.^=

Drzewo754
Bicz
Drzewo754
Łódź

2009-02-27 22:01:45
Na tym forum widze raczej zwolenników poprawnosci politycznej.
Znalażłem temat o Honorze i co tam było?
Wyłącznie ignoranckie bluzgi jaki to Szczerski zły bo był NS a chyba nikt z przeciwników nawet za dużo nie słuchał chyba tekstów no i oczywiście nie można o czymś takim rozmawiać bo nazizm jest zły i niewazne że sie takiej muzyki tylko słucha a do tekstów podchodzi z dystansem. a tematy np o komunistach z rage Against the machine zostawmy bo komunizm jest taki dobry i wszystkich kocha.
A chuj z tym że komuniści są/byli największymi ludobójcami na świecie, co z tego ze więcej jets rasistowski ataków czarnych przeciwko białym...
Narzucając tolerancję sami szerzycie faszyzm państwo tolerancyjni.
pierdol studia, zostań ninja

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16
Forum : Klimaty