|
Helllish
Primogen Posty: 174 Zakopane |
2009-08-24 08:16:43
A ja mam "Różowe tabletki na uspokojenie" Krystyny Jandy
Jak narazie fajne. ^^ lubię czytać felietony. Paint it black |
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 Kraków |
2009-08-24 09:28:53
Co do felietonów, lubie czytać Marka Grońskiego w Polityce, Tyma i Korwina Mikke Sk miej świadomość... |
|
bastet666
Primogen Posty: 1057 Czestochowa/Wr... |
2009-08-24 16:45:10
Aktualnie "Opowieść o Zlodzieju Cial" Ann Rice "..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję " |
|
Erzsebeth
Bicz Posty: 338 Wrocław |
2009-08-24 19:03:01
"Delikatne uderzenie pioruna" Domagalskiego "wybrednie w różach wymarzając kolor czarny" |
|
haush
Anciliae Posty: 7 Częstochowa |
2009-08-24 19:03:02
"Justyna, czyli nieszczęścia cnoty" oraz "120 dni sodomy, czyli szkoła libertynizmu" de Sade'a We the people, we the spirits, we the gods. |
|
Suspiria
Bicz Posty: 39 Breslau |
2009-08-24 19:16:22
Justyna mnie znudzila- ile razy mozna czytac jak zli ludzie krzywdza ta biedne dziewczyne-po 20 stronie nuzy-120dni-rowniez troche monotonne aczkolwiek wyobraznie pan markiz mial ps:
U mnie Gringo wsrod dzikich plemion-wyborne :lol: zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje rozpusta. |
|
Orianna
Anciliae Posty: 95 Oświęcim |
2009-08-24 20:43:40
PO latach czasem wracam do klasyki.. Nikołaj Gogol "Martwe Dusze".....Wspaniała literatura i czasem bardzo dowcipna :wink: Zaczęłam wczoraj. nie mówcie mi jak mam żyć ,bo za mnie umierać nie będziecie!!!!!!!!! |
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2009-09-02 09:13:08
Właśnie skończyłam czytać rewelacyjną i niesamowitą książkę. To naprawdę biały kruk. "Mistrz gry" Sergio Kokisa. Opowiada o bogu-erudycie, który wciela się w poszczególne istnienia ludzkie i toczy swoją pozbawioną skrupułów, bezlitosną grę, demitologizując przy tym wydarzenia biblijne. Manipuluje ludźmi, wywierając na nich presję tylko po to, by dobrze się bawić. Opowieść jest przeplatana dziennikami torturowanego więźnia politycznego. Jak się okazuje bóg ingerował także w losy tej postaci. Wszechmogący w świecie pozbawionym szatana - przybiera sporo jego cech. Książka do ostatniej chwili trzyma w napięciu i mimo, że dialogi bohatera z bogiem są trudnym, logicznym naukowo-filozoficznym wywodem, to warto ją przeczytać. "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
|
Aligator
Anciliae Posty: 113 Warszawa |
2009-09-02 18:45:24
No a ja po raz kolejny zaburzyłem kolejność czytania i wziąłem się za "Wojnę i Pokój" Tołstoja... A jak się zacząłem delektować to pewnie zagubię się w tym na dłużej jakoś tak mam że jak mnie coś wciąga to czytam wolno i jednocześnie widzę tamten świat przed oczyma duszy mojej :P Dios, Patria, Fueros, Rey |
|
Brigith
Anciliae Posty: 58 Asgardhr |
2009-09-03 07:14:01
Wczoraj skończyłam czytać Haruki Murakami "Po zmierzchu" i zaczęłam czytać "Kafkę nad morzem" tego samego autora Żyj i pozwól żyć innym; tak jak ty nie lubisz kiedy ktoś narusza twą przestrzeń życiową tak ty nie ładuj się na siłę w życie innych!!! |
|
Astharte
Anciliae Posty: 53 Kraków |
2009-09-03 08:21:45
A ja sie wzielam za "Twierdze szyfrow" Woloszanskiego Volnerant omnes ultima necat. |
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2009-09-03 08:42:50
"My zdies emigranty" Manueli Gretkowskiej. Dość ciekawa. Mnóstwo wątków dotyczy dotarcia do prawdy o Marii Magdalenie. "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
|
ravenheart99
Anciliae Posty: 1359 Kotlina Kłodzka... |
2009-09-03 12:43:51
Niedawno skończyłam czytać "Kłamcę" Jakuba Ćwieka i tę książkę mogę z czystym sumieniem polecić (ze względu na panujący tam humor) A teraz czytam mój niedawny zakup "Życie sekretne" Pascala Quignarda, na razie doszłam do 100 strony, i jak dotąd książka ta mnie nie powaliła :evil: Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą |
|
janciovodnik
Primogen Posty: 403 Gniezno |
2009-09-03 19:52:08
"Homo Bimbrownikus" Andrieja Pilipiuka Jam cłek wolny, lec ślebodny :) |
|
Eldarion
Primogen Posty: 18 Poznań (no, pod... |
2009-09-03 20:30:48
"Żegnaj laleczko" Chandlera. Kocham detektywa Marlowe'a :D "Darkness inprisoning me, all I see, absolute horror!" |