|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2009-07-19 20:02:06
"Pod Kulawym Belzebubem" Mojta - nieambitny, lekki kryminalik. "Pajęczyna" Agaty Christie - krótka rozrywkowa opowiastka o zabarwieniu kryminalnym. "Makabreski" Daphne de Maurier.-nieco ciekawsza, koncentrująca się na świecie wewnętrznym i przeżyciach bohaterów. "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
||||
|
DEMONEMOON
Anciliae Posty: 1277 TowerHamlets |
2009-07-22 18:33:33
Ostatnio wyciag z banku-bardzo wciagajaca lektura i druga pozycja to rachunek za gaz-strasznie wkur.....jaca sprawa 0(((( |
||||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1826 Wrocław |
2009-07-22 18:39:28
Ja z kolei zagłębiam się w manuale routerów Cisco i specyfikacje protokołów routingu oraz protokołów WAN. Tutaj mały przykład: http://www.cisco.com/en/US/docs/internetworking/technology/handbook/Frame-Relay.html Wciągająca lektura Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||
|
TheSublime
Primogen Posty: 7 Poznań |
2009-07-22 18:55:58
Ja ostatnio po lekturze 'Portretu Doriana Graya' zrobiłam mały powrót do Rosyjskich gigantów literackich i zabrałam się za 'Idiotę'.
I jak wrażenia? Ja miałam drobne problemy z przebrnięciem przez oryginał, jednak modernizm to nie moj cup of tea (zabrałam się kiedyś za Joyce'a i poległam spektakularnie). Natomiast bardzo popularna ostatnimi czasy 'Pani Dalloway' była fantastyczna. "You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice." [Richard Burton] "I value sense and nonsense alike. I favor nonsense, but that is a personal matter." [Kurt Schwitters] |
||||
|
ravenheart99
Anciliae Posty: 1359 Kotlina Kłodzka... |
2009-07-23 10:36:16
Kolejny raz coś Pratchetta, tym razem "Wolni Ciutludzie"...no po prostu zakochałam się w książkach Pratchetta... :lol: Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą |
||||
|
Kael
Bicz Posty: 37 Lublin |
2009-07-26 15:35:43
Ravenheart99 doskonale rozumiem Twoją miłość
Teraz J. Grzędowicz "PAN LODOWEGO OGRODU" "Miej nadzieję na najlepsze ale przygotuj się na najgorsze" |
||||
|
TatumiMorgan
Anciliae Posty: 528 Zielona Wyspa |
2009-07-30 04:33:27
Pierwszy raz czytam książkę w takiej narracji. Nie mam jeszcze opinii. Nie zaprzestałam lektury po kilku stronach więc nie jest źle 8) ale jest mi dziwnie...człowiek zaczyna rozglądać się wokół szukając poezji hmm "psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie" |
||||
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2009-07-30 11:54:30
A ja czytam "Kolekcjonera kości" i sobie chwalę "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
||||
|
Kael
Bicz Posty: 37 Lublin |
2009-07-30 15:19:40
Zacząłem "Imajicje" Cliva Barkera. "Miej nadzieję na najlepsze ale przygotuj się na najgorsze" |
||||
|
Suspiria
Bicz Posty: 39 Breslau |
2009-08-01 08:04:11
Mecze "Przed zachodem slonca"- czesc opowiadan swietna ale w niektorych Krol troche przynudza;/ Poza tym 1 czesc Nekroskopa Lumleya i Krew i zloto Ryzowej. zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje rozpusta. |
||||
|
Bzy
Primogen Posty: 63 Koszalin |
2009-08-01 08:14:30
" Lot nad kukułczym gniazdem " Ken'a Kesey'a " Blondynka na Kubie" Beaty Pawlikowskiej. Ostatnio polubiałam czytać relacje z jej podróży ^^ Zniewolenie ciała uwalnia duszę. |
||||
|
dracart13
Anciliae Posty: 63 Kraków |
2009-08-02 06:28:42 W tym tygodniu czytamy...
Hmmm... A ja ostatnimi czasy czytam Mitologie Germańską "Opowieści o bogach mrożnej Północy" Artura Szrejtera... "Różnica miedzy możliwym a niemożliwym leży w ludzkiej determinacji." |
||||
|
Carmen
Bicz Posty: 403 |
2009-08-02 09:33:59
Ja właśnie czytam zbiór opowiadań H. P. Lovecrafta pt.: "Droga do szaleństwa". Klasyk, ale fajny. Niezłe klimaty. Szczególnie ciekawe są tam opowieści: Reanimator, Przyczajona groza, Przerażający Staruch, Alchemik. Polecam. |
||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2009-08-03 14:25:40
Maksymilian Berezowski - Krótka Encyklopedia USA Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||
|
Alicja_w_jednej_skarpecie
Bicz Posty: 12 |
2009-08-04 18:05:05
Wielcy Zboczeńcy - Skandale Historii pani Elwiry Watały. Świetnie napisana książką. Ciekawa. Na lekcji historii takich ciekawostek było mało. A szkoda... historia co dla nie których była by ciekawsza. "Nawet skarpety są dziurawe". |
||||