|
HardKill
Moderator Posty: 7823 Szczecin |
2009-12-13 12:01:33
thistle89 napisał(a):
Ej no właśnie udowodnij nam,że faktycznie czytasz to co czytasz :D Zakładam że jeśli ktoś pisze o czymś,że to czytał to znaczy że to czytał :P i nie zawsze ma się ochotę,na udowadnianie komuś czegokolwiek bo i po co :wink: Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
||
|
Benjamin_Breeg
Matuzalem Posty: 1047 Poznań |
2009-12-14 10:43:55
"Cień wiatru" C.R. Zafona - za dozgonną i bezwarunkową przyjaźń, której już nie ma... bo takich przyjaciół już nie ma... - za miłość, o której już tylko można przeczytać... nie doświadczając jej... bo tak się kocha już tylko na kartach powieści... - za Barcelonę... moją najpiękniejszą Kochankę... piękną, tajemniczą, uwodzicielską, zmienną jak każda kobieta... |
||
|
Aerandir
Anciliae Posty: 72 Wrocław |
2010-02-01 19:38:08
Oto lista książek, które mnie zachwyciły: "Siewca Wiatru" Maja Lidia Kossakowska "Ruda Sfora" Maja Lidia Kossakowska "Północna Granica" Feliks W. Kres "Ahaja" Andrzej Ziemiański |
||
|
Dragoria
Bicz Posty: 71 LKJ |
2010-04-06 23:07:59
Imie Rozy - U.Eco Mistrz i Malgorzata - M. Bulhakowa Wladca Pierscieni - J.R.R. Tolkien Te sa wyjatkowe. Kazda z nich wciagnela mnie absolutnie A takich ktore lubie czytac i czasami do nich wracac.... masa, cala masa. "Staniesz sie skladem starych smierdzacych mysli, jesli ich nie wypowiesz..." |
||
|
Elvis
Anciliae Posty: 393 Poznań |
2010-04-12 00:11:19
Metro 2033 - Glukhovsky Dmitry Kupiłem 3 dni temu. Właśnie skończyłem. Książka niesamowita, dawno nic tak mnie nie przykuło... Polecam kazdemu lubiącego S-f i klimaty post-apokaliptyczne. Szczerze po tej lekturze boje sie zagrać w gre (ten sam tytuł) bo pewnie wkurzy mnie co twórcy zrobili ze światem metra :P "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego." |
||
|
zuo008
Matuzalem Posty: 25 Łódź |
2010-04-28 16:58:52
Ja bardzo lubię Andrzeja Pilipiuka. "Rzeźnik Drzew" jest świetny. Właśnie czytam "Oko Jelenia: Drewniana Twierdza" Polecam |
||
|
zuo008
Matuzalem Posty: 25 Łódź |
2010-04-28 17:00:23
No i oczywiście Anne Rice "Kroniki Wampirów" |
||
|
chockacholick
Primogen Posty: 91 brzesko/kraków |
2010-04-28 17:04:20
hmn.. uwielbiam 'sage o ludziach lodu' margit sandemo, 'tunele' gordona i williamsa i 'trylogie czarnych kamieni' anne bishop Olać wszystko przez co można mieć doła, od dziś z uśmiechem na twarzy będe zawsze wesoła.. Aut mors aut victoria! |
||
|
wolfj23
Anciliae Posty: 244 Ciemnogród |
2010-04-28 23:32:24
Dobra jest Scott Mueller "rozbudowa i naprawa komputerów pc" ^^ ponad 1600 stron, a ile się dzieje ha ha ha
Jest nadzwyczajna bo wszystko co Ci do szczęścia trzeba jest w jednym miejscu Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P Ostatnio zmieniany: 2010-04-28 23:34:01 |
||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1826 Wrocław |
2010-04-29 10:06:17
Roman Bratny - "Paradoks Istnienia" oraz Tadeusz Konwicki - "Kalendarz i Klepsydra". Uwielbiam styl pisania tych autorów. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
glan333
Anciliae Posty: 5 Ruda Śląska |
2010-04-29 12:44:41
Andrzeja Pilipiuka jest tez bardzo dobry cykl "kuzynki" Jedną z najlepszych książek jakie przeczytałam jest "Bella" Andrzeja Setmana, polecam ją wszystkim czytelnikom książek filozoficzno-ideologicznych Nic nie jest takie na jakie wygląda... |
||
|
MoirreyMalane666
Anciliae Posty: 65 Poznań |
2010-04-29 20:26:40
"Marina" - Carlos Ruiz Zafon i "Egzorcysta" - William Peter Blatty. Jedyne, które mnie naprawdę wciągnęły swoją fabułą Non Omnis Moriar |
||
|
chockacholick
Primogen Posty: 91 brzesko/kraków |
2010-05-01 14:38:46
'Trylogia czarnych kamieni' Anne Bishop, 'saga o ludziach lodu' Margit Sandemo, 'tunele' R.Gordona i B.Williamsa. a ostatnio szukam czegoś fajnego ale nie moge nic znalezc rownie ciekawego... moze macie jakies ciekawe książki o czarownicach czy w takim stylu Olać wszystko przez co można mieć doła, od dziś z uśmiechem na twarzy będe zawsze wesoła.. Aut mors aut victoria! |
||
|
Ineskos
Matuzalem Posty: 76 Poznań |
2010-05-01 21:38:47
o czarownicach chyba nic nie znam...
dla mnie nadzwyczajną książką jest "Lot nad kukułczym gniazdem". "Music is my power, Music is my life" |
||
|
Viviana09
Primogen Posty: 34 Poznań |
2010-05-02 09:57:46
Polecam "Mgły Avalonu" Marion Zimmer Bradley - saga arturiańska opowiedziana z perspektywy kobiety/kobiet. Dawno czytałam, ale jak dotąd to mój nr 1, muszę kiedyś jeszcze raz przeczytać "Because life is the moment we're living right now." |
||