|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2008-02-05 11:08:02
Hihi, owszem, zaposiadam kasetę Tower "Mercury" :) Podobała mi się bardzo, od lat nie słuchałam... I właśnie tak jakoś mi przypomniałeś, że wrócę do domu i uruchomię staryego gruchota, znaczy magnetofon... Rrany, "magnetofon"... :D:D:D ONE LIFE. LIVE IT. |
||
|
kamilus
Anciliae Posty: 114 Stara Wies |
2008-02-11 14:39:45
Ja nigdy nie slyszalem Tower. Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj. |
||
|
Selene69
Bicz Posty: 1312 |
2008-02-11 15:24:14
Obiła mi sie o uszy jedna ich piosenka, i na tym koniec mojej wiedzy na temat zespołu Tower :wink: pozdrawiam |
||
|
Lucas
Primogen Posty: 9 Kraków |
2008-02-11 18:16:16
Owszem, znam zespół. Ich płytę "The swan princess" znam wręcz bardzo dobrze, polecam :) [url=http://www.lastfm.pl/user/Lucauss/?chartstyle=TheDarkTen] [img:0dbab7a725]http://imagegen.last.fm/TheDarkTen/artists/6/Lucauss.gif[/img:0dbab7a725] [/url] |
||
|
Decadence
Primogen Posty: 766 Częstochowa |
2008-02-12 12:38:26
znam i bardzo polecam:) obie uch płyty Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning... |
||
|
Isaan
Bicz Posty: 8 |
2008-02-16 14:02:08
uch...... pamietam ta kapele. jakas super muza to nie byla, ale sluchalo sie przyjemnie. szkoda, ze wszystko posypalo sie w czasie, kiedy zaczeli wyplywac troche szerzej (niezle "mercury", support przed dickinsonem). pamieta ktos czemu sie rozpadli? |
||
|
AbrimaaL
Matuzalem Posty: 353 Atro City Veschov... |
2008-02-17 03:59:17
Oczywiście, mam ich obie płyty. Zauważyłem, że jakiś potworny pech prześladuje najlepsze polskie zespoły, grające oryginalną muzykę, to samo stało się ze Sirrah czy Collage. Polskie wytwórnie wolą podpisać kontrakt z 3-ligową kapelą z Malezji czy Peru, niż promować nasze świetne grupy. SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
||
|
vitozz
Anciliae Posty: 3 Stalowa Wola |
2008-07-05 08:53:52
Z muzyką Tower po raz pierwszy zetknąłem się w liceum. Na płycie dodanej do Metal Hammera zamieszczony był utwór z debiutanckiego albumu. Dopiero przechodziłem na ciemną stronę mocy i bardzo mi się spodobała ta płyta. Od razu zamówiłem własny egzemplarz. Niestety nie znam 'Mercury' :/ Tym utworem był 'Magic Nights'. Kawałek którym dosłownie przenosimy się w odległe czasy średniowiecznych uczt w zimnych murach zamków. Wykorzystane tutaj partie fletu i altówki dały świetny efekt. Jest to najweselszy utwór na płycie. Szkoda, że nie ma możliwości usłysznia jak sprawdziłby się na żywo. Co się smucisz? Ze wsi jesteś na wieś wrócisz |
||
|
AbrimaaL
Matuzalem Posty: 353 Atro City Veschov... |
2008-07-05 11:09:28
Tak "Magic Knights" jest świetny, podobnie jak "Dark Room" i "The Tempter" - 3 różne oblicza tego samego zespołu. Tower istnieje nadal, choć ma pewne problemy, niedawno dostłem od nich 2 nowe utwory utrzymane w konwencji dark metal. SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock. |
||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2008-07-05 17:02:43
Czy to nie czasem jakiś heavy metalowy shit? :lol: "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||
|
GAD
Bicz Posty: 741 DM |
2008-07-06 22:34:41
Bardzo mi przykro , ale nie:D HONOR OJCZYZNA! |
||
|
Freakstranger
Anciliae Posty: 601 Kraków |
2008-10-05 13:48:01
Tower jest całkiem przyjemny, aczkolwiek dawno już nie słuchałem :> "Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację" |
||
|
70345
Primogen Posty: 49 Tarnowskie Gór... |
2009-07-06 11:31:57
"Mercury" jest świetną płytą, za to "The Swan Princess" ssie na całej linii. Do tej pierwszej wracam bardzo często, jakoś mi się spodobała i nie nudzi. ...nawet najsłodszy anioł, choćby tylko w dziesiątej części... jest prostytutką |
||