|
szarl
Matuzalem Posty: 583 |
2011-11-09 19:43:21
... a nitek jego jest nieskończona ilość... “History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake” |
|
Raraszek
Bicz Posty: 234 |
2011-11-10 15:05:22
„Odsyłam wątpiących do książki „Polskie Runy Przemówiły” do artykułu na temat brakteatu odnalezionego w bogato wyposażonym grobie w miejscowości Wapno pod Poznaniem. Zrozumiecie znaczenie symbolu swastyki w wierzeniach Słowian. Według twierdzenia Jezusa, żydowskie bóstwo było diabłem. Przeczytacie to w ewangelii św. Jana. Dowód na to, że Jezus nie kłamał, jest w St. Biblii. Przeczytajcie rozdział z Tory pt. „Prawo wojny”. Jahwe to bóstwo wojny żywiące się krwią i ciałem z holokaustu, czyli „ofiary całopalnej”. Cechy boskie, bezpostaciowość, dodano mu po zapoznaniu się z religią Załatust-Ra w czasie „niewoli babilońskiej”. Wymawiając słowo „poganin i pogaństwo” warto zastanowić się nad jego etymologią. „Pogaństwo jest to coś, co należy ganić i pogonić”, używanie tych pojęć w stosunku do wierzeń słowiańskich jest nadużyciem. Wierzenia słowiańskie miały swoje prawo, którego etyka przewyższała etykę chrześcijańską.” Winicjusz Kossakowski „A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki |