Diskord - Doomscapes

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Diskord - Doomscapes
cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2012-02-01 00:50:27 Diskord - Doomscapes
trudno dziś grać muzyke ekstremalną i robić to w zaskakjujacym stylu a taki chyba cel przyświecał kolesiom z Discord, przynajmniej tak mi sie wydaje gdy po raz kolejny zanurzam sie w ich dzwięki :-)
Napewno jest to w gruncie rzeczy muzyka nieszablonowa, bo jest ona zagrana z charyzmą i kliamtem typowego death metalowego old skula. Jest tu też sporo kombinowania, połamańców, matchcorowego grania, zmian tempa i ogólnie na wskroś technicznego grania. Jest też miejsce na oddech i ucieczki bardziej rockowe grania, troche tzw death and rolla, ala późny Carcass, Gorefest czy Entombed, w ogólnym odczuciu straszny misz masz gatunkowy, emocjonalny nastrojowy podany jednak w ogólnie nerwowo rozedrganym sosie :-) Sam nie wiem co o tym sądzić, muza mimo wszystko intrygująca, jednak ja jestem wyznawcą stałym emocji i kiedy słucham płyty mam zwykle ochote na określone odczucia. Discord serwuje mi jednak zbyt wybujałą i nie do końca określona dawkę nastrojów, ale może sie jednak przekonam, bo w tym cyrku jest jakaś metoda :-)
time shal tell...

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2012-02-01 08:31:40
Im wiecej słucham tym bardziej mi sie podoba :)) zdecydowanie płyta ma to "coś" :)) dodałbym jeszcze troche odniesień do debiutu darkthrone - tremolo riffy, niektóre partie perkusji. Na pewno ten materiał nuda nie wieje :)

i nius od lidera:

Hi,

That’s great to hear, we appreciate it, thanks a lot! We will release a new album sometime around April 3rd, there will be a release gig the day before the Inferno Festival here. Hope you will check out our new album as well!

Regards,

Hans & DISKORD

Cycki, Flaki i Szatan !!!
Ostatnio zmieniany: 2012-02-01 08:41:35

Dyskusja na temat artykułu: Diskord - Doomscapes
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje