Rękawiczki - strona 30

Help
Forum : Blogi
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Rękawiczki - strona 30
Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2012-01-22 20:51:10
Ja nie noszę łapawiczek, ale może zacznę. Chyba fajne takie ze sznurkiem. Albo tesiemką. Może i ja wypróbuję ^^
"Protect me from what I want"

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2012-01-22 20:55:49
A tasiemka też jest świetnym pomysłem :) i przy rękawiczkach zrobiona z niej kokardka :)
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...
Ostatnio zmieniany: 2012-01-22 21:06:27

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2012-01-22 21:00:42
Ja też ciągłe gubie. Idealne by były na sznurku, skórzane, żeby się nie ślizgały na kierwonicy i bez palca, żeby na ekranie dotykowym działały bo tak muszę nosem odbierac telefony
Life is complex: it has both real and imaginary components

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2012-01-22 21:02:54
A ja się wzięłam na sposób i zanim pojadę to sobie nagrzewam w autku więc rękawiczki tam mi nie potrzebne
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2012-01-22 21:18:25
bibunia Napisał:
A ja się wzięłam na sposób i zanim pojadę to sobie nagrzewam w autku więc rękawiczki tam mi nie potrzebne

I kasiora leci

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2012-01-22 23:17:05
==> Amorphous:

Po pierwsze primo - kolejny masochista używający telefonu z ekranem dotykowym Mój ma duże przyciski to mi paluszek nie marznie bo mogę w rękawiczkach :D

Po drugie primo - istnieją rękawiczki bezpalcowe z taką dodatkowym "kapturkiem" na palce

Po trzecie primo - moje rękawiczki (widać to na zdjęciu, przyjrzyj się) mają na części wewnętrznej dłoni antypoślizg. Więc mogę je też na strzelnicę nosić i mi się paluszek ze spustu nie omsknie :) No to z kierownicy tym bardziej.

==> Bibuniu: po czwarte primo: spróbuj polar+polar+goretex(taki zwykły, cieniutki, chroni przed wiatrem i jest cieplutko) albo polar+polar z windstoperem. Żaden wiatr niestraszny. Tak naprawdę ubrania takie jak na zimę warto kupować w sklepach trekkingowych i to ubrania dobrych firm - gwarancja, że będzie ciepło i sucho. Sama szukałam po sklepach kurtki czy płaszcza na zimę - jakość przygnębia. Fakt, te rzeczy kosztują trochę więcej, ale sprawdzają się i są trwałe. A te zwykłe rzeczy - są jednosezonowe. Więc wydatek może jednorazowo większy, ale na dłuższą metę - oszczędność. No, chyba, że ktoś goni za modą i założenie czegoś na kolejny sezon nie mieści się w łebku, więc tutaj już nic nie pomoże :)
ONE LIFE. LIVE IT.
Ostatnio zmieniany: 2012-01-22 23:21:46

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2012-01-22 23:29:47
Alpha-Sco Napisał:

Po trzecie primo - moje rękawiczki (widać to na zdjęciu, przyjrzyj się) mają na części wewnętrznej dłoni antypoślizg.

O właśnie, właśnie, moje kapcie też są antypoślizgowe i właśnie dlatego wydają taki fajny dźwięk w kuchni.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2012-01-23 07:37:26
Yngwie Napisał:
Alpha-Sco Napisał:

Po trzecie primo - moje rękawiczki (widać to na zdjęciu, przyjrzyj się) mają na części wewnętrznej dłoni antypoślizg.

O właśnie, właśnie, moje kapcie też są antypoślizgowe i właśnie dlatego wydają taki fajny dźwięk w kuchni.

A ja myślałam, że to pazury stukają o podłogę :)
ONE LIFE. LIVE IT.

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2012-01-23 10:33:58
No to dobrze, że wyjaśniłem chociaż takie stukające pewnie też istnieją. Moje są takie:
http://www.darkplanet.pl/gallery/photo/116164.

A tak w ogóle to jesteś bardziej technologicznie zaawansowana ode mnie . Muszę sobie sprawić taki zestaw jak Ty, tzn. cienki polar + gruby polar + windstoper. A rękawiczki na sznurku to już w ogóle high-tech, hehe.

Poza tym planuję zakup elektrycznych koców ogrzewających po to, żeby móc je przerobić na wkładki pod ubranie, zobaczymy czy się uda, bo ostatnio sobie upatrzyłem, ale ktoś mnie uprzedził.
Ostatnio zmieniany: 2012-01-23 10:36:59

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2012-01-23 10:56:11
Na oryginalny gorek moim zdaniem szkoda kasy. Do trekkingu wystaraczy inna membrama dobrej firmy za połowę tej ceny.

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2012-01-23 11:19:59
Teraz to już na pewno. Mam buty, podobno z gore-texem ósmy sezon i już przy zakupie się zastanawiałem nad inną membraną, ale trafiłem na promocję i mój rozmiar.

Po kilku latach membrana zawodzi, ale impregnuję, bo cała reszta jest chyba niezniszczalna. Mam nadzieję, że ich nie zgubię, a sznurka przez spodnie też nie planuję przeciągać .

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2012-01-23 12:26:34
Yngwie Napisał:
Mam nadzieję, że ich nie zgubię, a sznurka przez spodnie też nie planuję przeciągać .

Oj, lepiej nie, jeszcze by się zaplątał za to i owo i mógłby co urwać...

Technologicznie to zaawansowany jest M., ja się od niego uczę

Buty impregnować trzeba, to wiadomo, tylko używać trzeba środków przeznaczonych do goretexu, to ważne, bo innymi pozapychasz.

Te koce to chyba w Finlandii Ci się przydadzą, u nas to jednak nie ma takich mrozów i to by chyba była przesada... :)

Jak jest już bardzo siarczyście, albo jedziemy zimą w teren, to mam jeszcze 3ci polar Ale tak jak teraz - dwa wystarczą.

==> Amorphous: nie wiem, nie znam się na innych membranach. Ja nawet nie wiem, czy mam oryginalną czy tak zwyczajowo goretexem nazywam, bo ją dostałam a nie kupowałam, ale się sprawdza.
ONE LIFE. LIVE IT.
Ostatnio zmieniany: 2012-01-23 12:29:15

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2012-01-23 17:43:48
Amorphous::) Jaka tam kasa 5 minutek postoi to i starczy Alpha: Musiałabym cos pomyślec nad dociepleniem siebie :) Za moda nigdy nie goniłam ,bo i zazwyczaj nic w niej fajnego Tylko problem w tym,ze nie lubię polarów.. Chyba,że w postaci kocyka...,ale z tym to się chodzic nie da :) Jeśli znajde polar z kapturem w formie poncho do założę bez chwili namysłu
Ostatnio zmieniany: 2012-01-23 17:45:15

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2012-01-23 18:04:05
Po co Ci ponczo? Owiń się w kocyk, różnica niewielka

Ja też polarów nie lubiłam, ale są cieplutkie

A zwykle to nawet tego goreteksu nie noszę, chyba że mocno wieje. A tak same polarki :)
ONE LIFE. LIVE IT.

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2012-01-23 18:54:10
Poncho po prostu lubię :) a z kapturkiem polarowego jeszcze nie widziałam i myślę,że spodobałoby mi się :) Generalnie polary są albo polo,albo w stylu sportowym,a nie lubię "dres-stylu" ;P Jak znajdę coś co mi wpadnie w oko to się skuszę a póki co będę sobie wmawiac,że przecież wcale nie jest tak zimno :D

Dyskusja na temat artykułu: Rękawiczki - strona 30
1 | 2 Następna
Forum : Blogi