|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2012-02-18 13:14:27
Kolejna paranoja: link Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
Kamien
Fae Posty: 35 Bielsko-Biała |
2012-03-07 15:32:14
Akurat mnie nie stać na kupowanie oryginalnych płyt. Nie jestem jeszcze dorosły, próbuję usilnie założyć zespół i to pochłania wszystkie moje pieniądze (a aktualna lista wydatków też nie ma końca). Nie wyobrażam sobie tego, że nie mógłbym posłuchać muzyki w internecie. Bardzo krzywdzące jest to, że większość środowiska "tró" mnie za to piętnuje. Aktualnie ceny płyt są często śmieszne. Załóżmy, że jedno CD kosztuje 50 złotych. Jestem w trzyosobowej rodzinie, która zarabia niecałe 3000 miesięcznie. Jest dobrze, kiedy miesięcznie dostanie mi się z góry 40 złotych. Za to muszę utrzymywać salkę prób, kupować nowy sprzęt i przeprowadzać naprawy. Usiłuję stworzyć sobie warunki ku temu, żeby kiedyś móc tworzyć dobrą muzykę. A dla większości ludzi jestem złodziejem i szkodnikiem do aresztowania. Dobra, to tyle narzekania. Co do ACTA - cała sytuacja w polityce jest śmieszna. Mimo że interesuję się politologią to nie mam ochoty wypowiadać się o tym, jaka polityka jest żenująca. Szkoda klawiatury na Tuska. Zresztą na całą resztę też. To, co najcenniejsze w człowieku zawsze znajduje się w środku. |
||
|
szarl
Matuzalem Posty: 583 |
2012-03-07 18:29:16
Z tego co mi wiadomo za komuny aby kupić nową zach. płytę trzeba było wydać 1/3 pensji. A dziś 50 zł jest wygórowaną ceną. Przypuszczam że gdyby album kosztował złotówkę to też wolelibyśmy ściągnąć za darmo i mieć na chipsy do piwa. “History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake” |
||
|
Kamien
2012-03-07 19:58:38
Tak, tylko jako nastolatek nie mam pensji... Muszę dorabiać, a i tak dostaję grosze. A dziś większość masowych odbiorców muzyki to osoby młode. Rozumiem jeszcze fanów, którzy mogą przeznaczać wszystko na płyty. Ale jeśli ktoś ma jeszcze inne zainteresowania, które kosztują - w jaki sposób ma kupować te krążki? Ja osobiście staram się chodzić na koncerty ulubionych zespołów. Koszt wejściówki jest zwykle mniejszy od płyty, a zabawa dużo lepsza. To, co najcenniejsze w człowieku zawsze znajduje się w środku. |
||
|
Heroes
Primogen Posty: 28 Bełchatów |
2012-03-07 23:42:31
Może problem tkwi w tym że w innych krajach płyty są dużo tańsze a zarobki minimum cztery razy wyższe niż w Polsce? Poza tym gdyby nie ściągano muzy z netu to na koncertach byłoby o wiele mniej fanów.. A zespół cieszyłby się mniejszą popularnością :) "Lepiej być samemu niż w złym towarzystwie" |
||
|
gothcure
Anciliae Posty: 1027 Szczecinek |
2012-03-07 23:52:10
heros dobrz e , gada polac mu wodki Chwytac chwile ? |
||
|
HardKill
Moderator Posty: 8018 Szczecin |
2012-03-28 17:59:55
ACTA jednak nie zostanie skierowana do Trybunału Sprawiedliwości.Co to oznacza dla procesu ratyfikacji tego dokumentu? Więcej info na ten temat > TU < Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
||
|
Kamien
2012-03-29 04:21:36
Ludzie, no bez jaj. Politycy boją się ACTA bardziej niż my, bo mogą stracić wszelkie poparcie. Ale nagłe wycofanie się z tego projektu też nie byłoby dobrze widziane, dlatego chcą żeby o sprawie zapomniano. Będą mogli wtedy odzyskać stracone procenty poparcia. Chyba, że kiedy sprawa ucichnie spróbują przepchnąć ustawę jeszcze raz. Jeśli im się uda to będzie źle. Ale jeśli wyjdzie to na jaw to myślę, że ludzie ich zniszczą. To, co najcenniejsze w człowieku zawsze znajduje się w środku. |
||
|
karczes
Anciliae Posty: 10 Lidzbark Warmiń... |
2012-03-29 13:23:08
Chodzi mi po głowie teoria spiskowa... Mogliby przeprowadzić atak terrorystyczny (pod fałszywą flagą) poprzez sieć internetową. Wówczas motłoch byłby bardziej przychylny na wprowadzenie inwigilacji sieci. Robiono to już podczas 11.11.01 (Patriot Pact), więc nie zdziwię się, jeżeli panowie na wysokich stołkach myślą już coś na ten temat. Czasem, by stworzyć coś wspaniałego, trzeba zburzyć to, co do tej pory się stworzyło. |
||
|
Kamien
2012-03-29 13:52:00
Jest to całkiem realne. Nie bez przyczyny USA zrobiło z biednego Osamy największego złoczyńcę wszechczasów. Zyskali argument za prowadzeniem "misji pokojowych", które przecież nie mają na celu szerzyć pokój. Jest taki cytat: "Ludzie nie kochają uzbrojonych misjonarzy." Leczenie agresji agresją nie ma najmniejszego sensu. To, co najcenniejsze w człowieku zawsze znajduje się w środku. |
||