|
Duszka
Bicz Posty: 39 |
2012-01-19 16:45:27
...Należałoby myśleć racjonalnie i nie przejmować się zbytnio astronomem, który wykorzystał przepowiednie do bogacenia się. Zarabia na panice ludzkiej, bo w środowisku naukowym nie jest ceniony. Jak nie drzwiami, to oknem. Jak dla mnie, to kolejny twórca sensacji pokroju Dana Browna. Nie będę ufać człowiekowi podważającemu teorię względności. Sorry Gregory. |
||
|
bibunia
Matuzalem Posty: 1101 Wschowa |
2012-01-19 16:51:42
Toteż ja nie widzę paniki:) i jak wspomniałam sama też nie panikuję ani nie pokładam całego zaufania w obcym mi człowieku ,ale warto poza racjonalizmem zawsze zostawic sobie mały margines na rzeczy "niemożliwe" :) Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||
|
Duszka
2012-01-19 16:56:52
Ja też mam taki margines, tylko, że u mnie wygląda on inaczej. Mnie po prostu uderzyło to, że to wszystko zostało niedawno spopularyzowane głównie przez jednego człowieka, w sumie nie wiadomo, na ile naukowca, a na ile paranaukowca, bo poglądy ma dziwniejsze, niż Erich von Daeniken. |
||
|
bibunia
2012-01-19 17:02:45
A ja lubię takich ekscentryków :) A Danikena uwielbiam :)Ogólnie nie zajmuje mnie to wiekszosci myśli .A jeśli chodzi o krytykowanie ludzi..Nie mam tego w zwyczaju jeśli nie dotkną mnie osobiście :) Swoją drogą większosc "wielkich" tego świata była postrzegana jako paranoicy,szaleńcy outsiderzy :) Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||
|
Duszka
2012-01-19 17:09:43
To wyjaśnię, dlaczego nie zgadzam się z Gerylem w sprawie jego podważania teorii względności: facet twierdzi, że człowiek zawsze wie, kiedy jest w ruchu. To nieprawda. Ktoś może znajdować się w jadącym pociągu czy lecącym właśnie samolocie i nie być tego do końca świadomym, bo np. śpi lub jest odurzony. Albo jak są 2 pociągi i jeden rusza, to nie od razu wiadomo, czy ruszył akurat ten Twój, dowiesz się tego dopiero po paru sekundach. Jeśli ktoś śpi i wykonuje jakieś ruchy, to też nie wie, że je wykonuje. Dla Einsteina to logiczne, dla Geryla nie. Osobiście ufam Einsteinowi. A Gerylowi po prostu nie udało się trafić do światowej czołówki uczonych, zatem chce się zemścić na ludzkości strasząc ją tą przepowiednią, przy okazji nieźle na tym zarabiając. Jak dla mnie, proste jak świński ogon:) |
||
|
bibunia
2012-01-19 17:20:11
Szczerze to według mnie każdy może twierdzic co mu się podoba :) Krzywdy mi tym nie robi.Skoro twierdzi,ze wie kiedy jest w ruchu to może wie lata mi to na wysokości lamperii :) Einstein się zasłuzył co nie zmienia faktu ,ze na tamte czasy był nieźle szurnięty :) Nie zamierzam zaprzątac sobie głowy udowadnianiem komuś czyja prawda jest bardziej prawdziwa.A przepowiednia ma pewne poparte historią i faktami zdarzenia,które można wziąc pod uwagę,a że robi przy tym niezłą kasę to co? Nie jestem zazdrosna tylko mu pogratulowac.:) Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||
|
Duszka
2012-01-19 17:29:02
Dla mnie jest to zachowanie nieetyczne, zarabianie na straszeniu ludzi czymś, na co nie ma dowodów, że się stanie. Einstein nie był szurnięty, tylko cierpiał na autyzm, jego problemy w kontaktach z ludźmi wiele mu utrudniły. |
||
|
bibunia
2012-01-19 17:43:04
To,ze miał autyzm to wiemy my... oni tego nie wiedzieli :) Dla nich był obłąkanym szaleńcem. A jeśli chodzi o zarabianie na kimś..Wszyscy ,którzy mają swój interes,ze tak to ujmę zarabiają na kimś.Ktoś kto sam z własnej woli kupuje daną rzecz robi to bo ma taką ochotę.Nie jest przymuszany do dokonania ów zakupu.Jak ktoś kiedyś powiedział "Biznes is biznes " Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||
|
bibunia
2012-02-15 19:24:59
Youtube Zakłucając ciszę... Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||