|
LadyMacbeth
Anciliae Posty: 16 Wałcz |
2011-12-28 13:19:34
Clan Of Xymox- 'Darkest Hour' Deathcamp project- 'Painthings' Closterkeller- 'Bordeaux' To są zdecydowanie moje perełki 2011 roku. ''Weź moją dłoń i zaprowadź mnie tam, gdzie złudzenie jest pożądanym pięknem'' |
|
rob1708
Anciliae Posty: 408 Poznan |
2011-12-28 21:05:59
dobry rock oto konkrety in plus ORIGIN - ENTITY HATE ETERNAL - PHENIX... PESTILENCE - DOCTRINE NADER SADEK - IN THE FLASH VALLENFYRE - A FREGILE KING oraz ep-ki MY DYING BRIDE, IMMOLATION,MITHRAS I oczywiscie nowa płyta MACHINE HEAD i SANTA HATES YOU - JOLLY ROGER z Polski AZARATH, STILLBORN, DEIVOS koncert KAT,EXODUS,SEPULTURA, rozczarowanie niestety KAT - BIAŁO CZARNA powalcze z nia ale w tej chwili in minus nadzieje by był to DOBRY ROK I ZDROWIE oraz wiecej wolnego czasu na relaks Kropla drąży skałę |
|
Benjamin_Breeg
Matuzalem Posty: 1049 Poznań |
2012-01-06 14:34:44 Muzyczne podsumowanie roku 2011
Album roku (świat): ex aequo - Memories of Machines - "Warm Winter" - A King Crimson ProjeKct - Jakszyk, Fripp and Collins - "A Scarcity Of Miracles" wyróżnienie: - Steven Wilson - "Grace For Drowning", - Opeth - "Heritage", - Black Country Communion - "II" - R.E.M. - "Collapse Into Now" - Riverside - "Memories in My Head" (EP) Album roku (Polska): - Riverside - "Memories in My Head" (EP) wyróżnienie: - Baaba Kulka Utwór roku (świat): Memories Of Machines ("Warm Winter") - "Before We Fall" - "Beautiful Songs You Should Know" Utwór roku (Polska): - Riverside - "Forgotten Land" Debiut roku (świat): brak Debiut roku (Polska): - Tune - "Lucid Moments" Muzyk roku (świat): Steven Wilson za: - Blackfield - "Welcome To My DNA" - ... i trasa koncertowa - "Grace for Drowning" - ... i trasa koncertowa - Opeth - "Heritage" (mix) - Memories Of Machines - "Warm Winter" (gościnny udział) - Jethro Tull "Aqualung" (40th anniversary deluxe edition) (mix) - King Crimson - "Discipline" (40th anniversary edition) (mix) - King Crimson - "Starless And Bible Black" (40th anniversary edition) (mix) Muzyk roku (Polska): - Gaba Kulka, - Mariusz Duda Rozczarowanie roku (świat): brak Rozczarowanie roku (Polska): - brak nowego albumu TSA Wydarzenie roku: - Black Sabbath Mk1 Koncert roku: - Riverside - Poznań, Eskulap (27.05) - Saxon - "Festiwal Legendy Rocka" Słupsk (12.08) - Ray Wilson - Poznań, Eskulap (19.10) Nadzieje na 2012: - Nowe albumy TSA, Dżem, Turbo - Nowe albumy Deep Purple, Black Sabbath - Koncert Black Sabbath Moje odkrycie roku: Eksploracja jazz-rockowej niszy. Rok 2012 rokiem jazz-rocka? Być może. Ostatnio zmieniany: 2012-01-06 14:42:28 |
|
Lady_Margolotta
Anciliae Posty: 298 Uberwald / Barline... |
2012-01-07 04:34:43 Muzyczne podsumowanie roku 2011
w związku z zapracowaniem i nie tak dokładniejszym już jak kiedyś śledzeniem muzycznych nowości jestem w stanie odpowiedzieć tylko na 3 kategorie:
- polska płyta roku: KNŻ: Bar la Curva / Plamy na Słońcu - wydarzenie: Roger Waters the Wall live w Łodzi - rozczarowanie roku: Radiohead: King of Limbs Carpe jugulum |
|
oki
Redaktor Posty: 182 złocieniec |
2012-02-01 21:27:20
nadrobiłem zaległości i do swojego top Polska dodaję Obscure Sphinx "Anaesthethic Inhalation Ritual". Lepiej późno niż wcale:) kąt padania równa się kątowi odbicia |