|
Krasnal_Adamu
Redaktor Posty: 37 Wrocław |
2011-12-13 19:22:16 Sabaton - Carolus Rex
Karol XII? A już miałem nadzieję, że album będzie o tym, że król Karol kupił królowej Karolinie... Krytyk ma zawsze rację. |
|
ladyinblack
Matuzalem Posty: 712 Wrocław |
2011-12-13 19:25:55
Osobiście chyba jestem jednak bardziej za starym Sabatonem i słynnym 40:1 :) Jakoś ten zespół kojarzy mi się z utworami o walce w stanie wojennym a nie o Karolu... No ale.. :) Na album tak czy owak poczekam - jak to będzie i czy się spodoba - wyjdzie w praniu. Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ... |
|
Gorges
Anciliae Posty: 4 Nowa Sól |
2011-12-15 09:57:21 Nie ma co się dziwić że wyją o Karolku, w końcu to
ich krajan i ich historia (o naszą zahacza). My Polacy chcielibyśmy żeby tylko o nas mówiono, śpiewano i pisano. Naród wybrany, słoń a sprawa polska. Jak dobrze być złym. |
|
PaulGhost
Fae Posty: 1 |
2011-12-20 03:18:32
Stosunki Polsko-Szwedzkie mają długą historię. Niejednokrotnie spotykaliśmy się z nimi naprzeciw w bitwach, oraz niejednokrotnie współpracowaliśmy razem. Mimo wszystko, Szwecję oraz szwedów uważam jako naszych przyjaciół. Pomimo konfliktów, mamy wiele tradycji i powinniśmy spotykać się razem przy wielkim stole, przy kuflu piwa. Taka jest moja koncepcja :) Nie chciałbym, by rozdrapywano stare rany. Nie chciałbym, by Sabaton nagrał coś o Polsko-Szwedzkich konfliktach. To tak, jakby śpiewać o walce Chuck Norris vs. Chuck Norris. Nawet, gdyby Sabaton nagrałby kawałek, jak Polacy spuszczają łomot Szwedom to może byłbym troszkę uśmiechnięty, ale niezbyt usatysfakcjonowany, gdyż oczekuję czegoś innego i zdecydowanie nie chcę nic o takiej tematyce. Tyle na ten temat. |