|
Raraszek
Bicz Posty: 234 |
2011-10-28 23:50:13
Dziwnego nic w tym nie ma,taka religia,taki obyczaj. Chodzi o kompletny brak świadomości na temat tego co się robi i co świętuje oraz jak pewne rzeczy potrafią ryć psychikę. Jeśli ktoś całe życie czuje się grzeszny i zaniża mu się poczucie wartości to co z takiego człowieka wyrośnie?Kaleka emocjonalny. Znalazłem przed chwilą ciekawostkę którą nie wiem gdzie wkleić ale doskonale pasuje do wcześniejszych postów o mentalności judeo chrzescijan Ze strony Kultu. "Godzinę temu zadzwonił do mnie organizator koncertu Kultu w Kłodzku podając informację, że od przedwczoraj zauważył, że w Kłodzku są zrywane plakaty reklamujące ten koncert. Natomiast dzisiaj odwiedziła go ok. 10-osobowa delegacja lokalnej społeczności chrześcijańskiej wraz z księdzem i złożyli petycję podpisaną przez ok. 200 osób żądającą odwołania koncertu zespołu Kult. Jako powód przedstawili wydrukowane teksty piosenek m in. „Religia Wielkiego Babilonu” i „Post”. Aktualnie trwa sesja Rady Miasta Kłodzka na której ma być rozpatrywana ta petycja.... Na argument organizatora, że zespół Kult istnieje od 27 lat i nie zdarzyło się dotąd aby koncert tego zespołu został odwołany z powodów ideologicznych, delegaci odparli dumnie, że w takim razie należy stworzyć w końcu ten precedens... " „A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki |
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2011-10-29 00:34:56
Może w takim razie odwołajmy wszystkie koncerty organizowane w Polsce? Ja nie wiem, w jakich czasach ci ludzie żyją? Zaraz wróci inkwizycja i całkiem się posramy... "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |