|
kata3luk
Anciliae Posty: 48 koło\wyspa&dz... |
2011-12-05 16:13:45
"aaaaaaaaaaaaaa!!!"
też prawda :P "najpiękniejsze kwiaty człowiek dostaje na swoim pogrzebie" "chcą dojebać mi ja dojebie im" Ostatnio zmieniany: 2011-12-06 19:05:12 |
||
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2011-12-06 22:24:54
Mnie zawsze o ciarki przyprawiało skrzypienie ostrzy Freddiego z Nightmare On Elm Street... Life is complex: it has both real and imaginary components |
||
|
Morgaine1976
Anciliae Posty: 55 Gorzów wlkp |
2012-01-12 09:29:25
Jest taki stary horror "Mgła"-/o duchach marynarzy, co nawiedziły nadmorskie miasteczko/w sumie jedyny film tego gatunku,którego się naprawdę bałam.Tam była taka scena jak duch puka do okna domu hakiem.Puk...puk... Brrr...Jak sobie to przypomnę to mam ochotę zwinąć się w kłębek pod kołderką.Do tej pory to pamiętam a film oglądałam chyba z 20lat temu... "Dobry uczynek rzuć w fale rzeki i nie chwal się nim"-przysłowie japońskie. |
||
|
Margos1985
Matuzalem Posty: 3 Warszawa |
2012-01-12 11:52:43 Najstraszniejszy...
to jest dzwonek telefonu :) Bo nawet jeśli nie jest to telefon zza światów ani od seryjnego mordercy, to w najlepszym wypadku służy do przekazania jakichś złych wieści. Albo to po prostu szef. Zupełnie jak w życiu "Zjedz albo zostań zjedzonym" |
||
|
40i4
Anciliae Posty: 218 Poznań |
2012-01-12 19:45:45
Najgorsze i tak są wszelkie niespodziewane dźwięki, które nie dobywają się z głośnika. Trzaśnięcie głupiej plastikowej butelki na przykład, albo drewnianego parkietu.. gdzieś za plecami.. Mhrucznie i khothycko =^.^= |
||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2012-01-14 01:36:33
Najstraszniejszy dźwięk to taki, że wiesz, że nikogo nie ma w mieszkaniu. Jesteś zamknięty sam w pokoju z psem czy kotem - największymi rozrabiakami. I wtedy. Słyszysz ten dźwięk. Niepodobny do niczego. Tuż za Twoją ścianą. Tuż za niewidocznym, podczas gdy Ty wpatrujesz się na tych co potencjalnie mogliby taki hałas wytworzyć. Ale wiesz,że nie są winni bo są razem z Tobą i widzisz każdy ich ruch. Więc co to było? Może wytwór wyobraźni? "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." |
||
|
czarnalukrecja
Fae Posty: 6 Poznań |
2012-02-06 18:55:44
Jak byłam mała, to bałam się melodyjki z Teleturnieju "Milionerzy". Może to nie jest horror, ale dla mnie był, oj tak...Pamiętam, że nawet mi się to po nocach śniło " Nikt nie umiera bez utraty dziewictwa, życie pierdoli nas wszystkich" |
||
|
Vammp
Matuzalem Posty: 812 Wszedzie i nigdzie |
2012-02-06 19:02:30
Nie tyle dźwięk co jego nagłe zastosowanie. Cisza (niemal spokój) a tu jeb, a coś wyskakuje, tam piski i wrzaski są zbędne. W dużej mierzę nastrój horroru buduje muzyka Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
Kamien
Fae Posty: 35 Bielsko-Biała |
2012-02-28 23:52:53
Najstraszniejszy dźwięk? Mój pies dobierający się do gitary basowej ustawionej na koncertową głośność. A teraz serio - najstraszniejszy dźwięk zawsze występuje po chwili ciszy. W sumie w większości horrorów dźwięki są podobne - piski, wrzaski, byle by były wysokie. Mimo wszystko mnie najbardziej straszy to, co nie jest podkreślone dźwiękiem czy muzyką. Na przykład zjawa przechodząca w idealnej ciszy. Mniej się jej spodziewam niż słysząc dzikie wrzaski. To, co najcenniejsze w człowieku zawsze znajduje się w środku. |
||