|
lord_mephisto
Anciliae Posty: 4 Olsztyn |
2011-09-26 16:00:38 gothic metal + growl ?
Witam! Ktoś z Was może zna kapele, w których góruje gothic metal i dodatkowo pojawia się growl? Chodzi mi o muzykę ogólnie gothic, wokal kobiecy + growl męski, nic się zbytnio nie stanie, jeśli muzyka będzie nieco mieszać się z innym gatunkiem. Przykład mi znany Battlelore, płyta Evernight. Dzięki za wszelką pomoc :) |
||||
|
arachne666
Anciliae Posty: 215 Katowice |
2011-09-26 17:38:58
www.metal-archives.com/ Może tu znajdziesz to o co Ci chodzi. Życie to sztuka latania, trzeba liczyć się z upadkiem, ale bawić się też chwilą jakby była Twoją ostatnią. |
||||
|
cellar_door
Matuzalem Posty: 669 Gdańsk |
2011-09-26 18:30:22
ładny tytuł posta :-) brzmi bardziej miarodajne niż np. taka nielogiczoność jak "melodyjny death metal" hehe time shal tell... |
||||
|
Krwawy
Matuzalem Posty: 156 Poznań || Konin |
2011-09-26 19:24:16
Co jest nielogicznego w używanej już długo używanej nazwie tego podgatunku? http://pantheion.pl/ |
||||
|
cellar_door
2011-09-26 20:05:22
długo używana nazwa nie jest argumentem przeciwko nielogiczności :-) death metal jest gatunkim ekstremalnym w moim pojeciu a zespoły wykonujące jego "melodyjną odmianę" wcale go nie wykonują :-) time shal tell... |
||||
|
Krwawy
Matuzalem Posty: 156 Poznań || Konin |
2011-09-26 20:22:51
Muzyka ewoluuje, nie zawsze w kierunku jaki sobie tego życzymy. Oczywiście dla Ciebie nie musi istnieć ten gatunek, jednak zdecydowana większość (w sumie jesteś pierwszym głosem protestu jaki czytam) uznaje tą nazwę. Ciekawy jestem, czym byś ją zamienił? http://pantheion.pl/ |
||||
|
cellar_door
2011-09-26 20:49:40
czym bym ja zamienił? oj nie chciałbyś wiedzieć, bo znów wyjde na homofoba hahaha, najcześciej odbieram te potocznie zwane melodeathy jako power/heavy metal z growlem po prostu :-) ale odbiegamy od tematu, wg mniej najlpeszym protoplastą metalu gotyckiego z growlem to bez apelacyjnie Paradise Lost "Gothic", jaka sama nazwa plyty zresztą wskazuje haha - wszystko później wg mnie było już mniejszym bądz wiekszym powieleniem tego wzorca :-) time shal tell... |
||||
|
Naqara
Anciliae Posty: 217 Katowice |
2011-09-27 11:31:57
Wiem co mogę polecić w takiej sytuacji. Zespół zwie się Draconian. Według mnie idealnie wpasuje się w zakres twoich poszukiwań. |
||||