Charakter zapisany w gwiazdach? - strona 135

Help
Forum : Blogi
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Charakter zapisany w gwiazdach? - strona 135
electrokvinnan
Bicz
electrokvinnan

2011-08-10 22:29:46
No on mi zawrócił bardzo pozytywnie i jestem dumna, że wybrał właśnie mnie. To człowiek, który z uporem dąży do zaplanowanego wcześniej celu. Już mu się wiele rzeczy w życiu udało.

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-08-10 22:31:10
Pogratulowac by należało :)
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Brigith
Anciliae
Brigith
Asgardhr

2011-08-11 01:19:23
Cóż w takie rzeczy to nie wierze bo gdyby to była prawda z całą tą zodiakalną bujdą to z moim mężczyzną powinniśmy się pozabijać już dawno temu. Dla sprecyzowania obydwoje jesteśmy skorpionami :)
Żyj i pozwól żyć innym; tak jak ty nie lubisz kiedy ktoś narusza twą przestrzeń życiową tak ty nie ładuj się na siłę w życie innych!!!

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-08-11 06:46:57
Brigith Napisał:
Cóż w takie rzeczy to nie wierze bo gdyby to była prawda z całą tą zodiakalną bujdą to z moim mężczyzną powinniśmy się pozabijać już dawno temu. Dla sprecyzowania obydwoje jesteśmy skorpionami :)
No nie wiem...:) Ponoc skorpion ze skorpionem początkowo maja i owszem mnóstwo burz,ale w ostateczności jak przetrwają to mają szansę na spokojne i harmonijne życie .
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...
Ostatnio zmieniany: 2011-08-11 06:47:29

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-08-31 22:26:03
http://www.focus.pl/cywilizacja/zobacz/publikacje/czy-horoskopy-trafnie-opisuja-osobowosc/nc/1/
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-08-31 22:44:12
No tak, samospełniająca się przepowiednia. Chciałbym zgarnąć kasę za projekt badawczy tego pana, de facto dający pewnemu trywialnemu "faktowi" psychologicznemu metkę "amerykańscy naukowcy udowodnili". :D
Keiner stirbt für bloße Werte.

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-08-31 22:53:18
Metka pokazuje, że towar jest oryginalny i godny zakupu.
By uznać jednak bajkę za realną wystarczy tylko wiara, by zaś ją obalić potrzeba dowodów i autorytetu.
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."
Ostatnio zmieniany: 2011-08-31 22:53:58

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-08-31 23:09:55
Nie, to wtórne przytwierdzenie marki do czegoś, co bez niej funkcjonuje tak samo dobrze, nie daj się ponieść galanteryjnej poetyce. :D

Ciężar dowodu zawsze spoczywać powinien na stronie postulującej jeszcze nieudowodnione twierdzenie. Jeżeli nie jest w stanie tego zrobić, pozostaje ochłap realności, w postaci silnego przekonania motywującego do faktycznych działań, czyli uznanie, że wiara w realność czegoś jest homomorficzna z realnością czegoś.

Kiedy strona, na której spoczywa obowiązek dostarczenia dowodu zawodzi, można przedłożyć dowód twierdzenia kontradyktorycznego. I cóż, "amerykańscy naukowcy" nie tyle dowiedli, co zgromadzili materiał uzyskany drogą indukcyjną; wciąż trzeba bazować na momencie psychologicznym, który potwierdza tezę o "samospełniającej się przepowiedni", a który zyskuje na powadze, gdy ma się odpowiednio dużą grupę kontrolną.

Ot, żadne novum: efektywne iluzje, pożyteczne kłamstwa, etc. :) Ale ludziom to pomaga i to wystarczy, choć naukowo rzecz nie posiada żadnej realności, czy wartości.
Keiner stirbt für bloße Werte.

LadyMacbeth
Anciliae
LadyMacbeth
Wałcz

2011-09-01 14:22:54
Też to zauważyłam, więc chyba jest w tym trochę prawdy
''Weź moją dłoń i zaprowadź mnie tam, gdzie złudzenie jest pożądanym pięknem''

Dyskusja na temat artykułu: Charakter zapisany w gwiazdach? - strona 135
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 Następna
Forum : Blogi